Varför appar kan bana väg för mainstream adoption av Blockchain

0 Shares

Mobilverktyg och spelapplikationer kan vara den mest troliga drivkraften för mainstream -antagandet av blockchain och kryptovaluta.

Den senaste utvecklingen inom blockchain- och kryptovalutanvändning av konventionella stora företag tyder på att det vanliga införandet av sådan teknik är nära förestående. Frakt- och logistikjätten Maersk har anställt IBM för att testa blockchain -teknik för att optimera den globala spårningen av sin flotta av fraktcontainrar. Mercedes-Benz moderbolag, Daimler, lånade 114 miljoner dollar med blockchain-teknik från den tyska banken LBBW. Men medan innovationer som dessa av välkända branschjättar visar löfte om omfattande acceptans av blockchain och kryptovaluta, är de fortfarande outliers. Blockchain -teknikens värld är för katalysatorn som kommer att påskynda utbredd användning. Vissa experter tror att de har hittat den via mobilappar.

Företags- och affärs-till-företag-programvara tenderar naturligtvis att spegla konsumenttrender, så det är osannolikt att vändpunkten kommer från den arenan-det måste bli ett stort skifte mot blockchain och kryptovaluta baserat på konsumentanvändning och behov först. Mobilverktyg och spelappar kan utan tvekan vara den perfekta miljön för att främja det skiftet.

Om någon sektor uppmuntras att utnyttja blockchain är det apputvecklare: Det finns en stark överlappande demografisk profil mellan många appanvändare och kryptovalutainnehavare, det flytande digitala värdet av kryptovaluta är över 100 miljarder dollar, och ännu har ingen kommit på det hur man använder den marknaden för köp i appar.

Utöver det har mobilappar redan viktiga element som behövs för att lägga blockchain och kryptovaluta i mainstream. Mest intäktsdrivande aktivitet sker genom köp i appar, konsumenterna är redan vana vid att betala för köp i appen via digitala kanaler, och de flesta dagliga kryptovalutatransaktionerna underlättas genom mobilbaserade krypto-plånböcker.

Med det mesta av den utvecklade världen som använder mobila enheter, en historia av mobila branscher som driver modern innovation (störningar i taxibranschen till exempel) och det uppenbara mervärdet från en massiv outnyttjad marknad, är det inte svårt att se varför människor börjar se till apputveckling som hörnstenen för ett blockchain -genombrott.

Det genombrottet kan komma förr än senare, med produkter som OmiseGo och Open Money OPEN -plattform som banar vägen. OmiseGo, har tagit framsteg inom blockchain, innovativt och optimerat den interna infrastrukturen. Deras Etherum-baserade teknik för digitala plånböcker har gjort det enklare än någonsin för värdeutbyte i realtid. Genom att möjliggöra en decentraliserad börs som fungerar över flera valutatyper, från fiat till decentraliserade valutor som BTC, ETH och andra, kan deras plånbok betyda ett stort steg framåt.
Problemet är att det ännu inte finns något som överbryggar klyftan mellan kryptovaluta och befintliga applikationer – det är där Open Money kommer in. Med visionen att göra blockchain tillgänglig för all programvara är Open Money OPEN -plattform redo att bli skärningspunkten mellan blockchain och mobila applikationer. Som en API -infrastruktur som gör att alla företag eller konsumentapplikationer kan ansluta sig till den enorma potentialen för blockchain och kryptovaluta, kan OPEN -plattformen läggas över alla befintliga valutaplattformar och kopplas till alla mobilappar. Med sitt API och tillhörande SDK hoppas Open Money att öppna dörrarna för mjukvaruutvecklare som vill tjäna pengar och distribuera till kryptovalutahållare som målgrupp och i slutändan snabba mainstream-antagandet av blockchain.

Andrew Leung, CTO för Open Money, förklarade ”blockchain och kryptokurvor är framtidens väg. Vi skulle gärna se mer och mer mainstream adoption, så vi fokuserar helt och hållet på byggnadsverktyg som kommer att lägga grunden för de första utbredda användningsfallen och växa med samhället när möjligheten utvecklas. ”

Eftersom innovation och tillgänglighet fortsätter att ge upphov till en omfattande användning och produkter och tjänster gör det mer effektivt för kryptokurrencykonsumenter att ta del av marknadsplatser för mobila applikationer, kommer vi onekligen att se en förändring av företagens ekosystem.

Läs mer om blockchain på TechCo

0 Shares