Varför ansluter inte min Samsung TV eller LG Smart TV till Internet via Wi-Fi och kan inte upptÀcka trÄdlösa nÀtverk?

0 Shares

PÄ senare Är har nyare och modernare tv-apparater dykt upp pÄ marknaden, Smart TVmed funktioner som liknar en dator, lÄter dig inte bara titta pÄ TV, som i vanlig TV, utan ocksÄ att anvÀnda Internet och streamingtjÀnster.

Logiskt, för att njuta av alla dessa fördelar, behöver du en internetanslutning, i dessa enheter kan du ansluta till internet via kabel och trÄdlöst via WIFI, ibland kan det misslyckasoch vi kan ha svÄrt att ansluta till vÄrt nÀtverk, sÄ vi mÄste verifiera ett antal saker innan vi ringer teknikern.

Kontrollera Smart TV-instÀllningarna

För att komma Ă„t konfigurationen av vĂ„r Smart TV (LG eller SAMSUNG)Vi behöver bara ta tag i fjĂ€rrkontrollen och leta efter “hem”-knappen, medan du gör detta kommer menyn upp, i denna mĂ„ste vi leta efter avsnittet som sĂ€ger “konfiguration”, hĂ€r kommer vi att kunna söka efter “nĂ€tverk konfiguration”, det vill sĂ€ga den som intresserar oss för tillfĂ€llet.

Tryck pĂ„ mittknappen pĂ„ fjĂ€rrkontrollen sĂ„ fĂ„r vi tillgĂ„ng till en undermeny som talar om för oss om vi vill konfigurera TV:n via “LAN”-nĂ€tverket, med en Ethernet-kabel, eller om vi föredrar att anvĂ€nda WIFIvi markerar var det trĂ„dlösa nĂ€tverket Ă€r skrivet och vi bör fĂ„ en lista över alla tillgĂ€ngliga nĂ€tverk, om det inte visas mĂ„ste vi starta om vĂ„r TV, det kan ha ett startfel.

Vi letar efter vÄrt hemnÀtverk och hon kommer att be oss om ett lösenord, vi anger det och vi borde redan ha internet, det finns flera enheter som har anslutningsbegrÀnsningarvi mÄste kontrollera om vÄrt nÀtverk Àr kompatibelt, om inte, kommer vi att fÄ en varning i menyn, för att lösa problemet mÄste vi gÄ till routerns konfiguration och göra en förÀndring.

Kontrollera din internetanslutning

Om vi ​​följde föregĂ„ende steg och vi faktiskt har Smart TV ansluten till vĂ„rt WIFI-nĂ€tverk, men kan fortfarande inte se multimediainnehĂ„llet, eftersom vi fĂ„r anslutningsfel eller fel under laddningen kan vi anvĂ€nda vĂ„ra andra enheter.

Först kan vi anvÀnda vÄr telefon, du mÄste ha den ansluten till pÄ samma nÀtverk att du har en Smart TV och kollar om det finns internet, tjÀnsten kan vara defekt och dÀrför skulle en bruten anslutning utesluta problem med TV:n.

Vi kan kontakta honom teknisk service frÄn vÄrt internetföretagDet rekommenderas om tjÀnsten inte har tillhandahÄllits pÄ lÀnge, vanligtvis varar dessa haverier eller nedgÄngar bara ett ögonblick, inte mer Àn en timme.

Vi kan ocksÄ försöka starta om vÄr router eller Modem-routerFör att göra detta, koppla helt enkelt bort den frÄn strömförsörjningen i en minut eller tvÄ och anslut den igen.

Andra felsökningstips

Det finns vissa faktorer som kan pÄverka vÄr internetuppkoppling, vÄr Smart TVLiksom alla enheter som ansluter trÄdlöst mÄste den ha en stark signal, det vill sÀga routern mÄste vara strategiskt placerad för att kunna leverera signalen till det största antalet enheter som finns tillgÀngliga pÄ dess radio.

Dessutom, om vi har anvĂ€nt VPN-tjĂ€nst (som kopplar oss till en alternativ IP-adress), kan detta begrĂ€nsa eller förhindra anslutningen, sĂ„ det Ă€r klokt att inaktivera nĂ„gon tjĂ€nst som liknar denna, om du inte kan inaktivera den kan du alltid Ă„terstĂ€lla fabriken, eller i ett mer extremt fall, gĂ„ till alternativet “installera om systemet”.

Om vi ​​i vĂ„rt hus har mĂ„nga enheter anslutna till samma nĂ€tverk kan det ocksĂ„ hĂ€nda det detta mĂ€ttadoch dĂ€rför kan vĂ„r Smart inte komma Ă„t den och ladda innehĂ„llet, det Ă€r lĂ€tt att kontrollera dĂ„ vi kan ta bort eller inaktivera WIFI pĂ„ andra enheter.

Som ett sista alternativ, om problemet kvarstÄr, om vÄr TV inte upptÀcker filen TrÄdlöst nÀtverkVi mÄste kontrollera att vÄr Smart TV Àr uppdaterad sÄ att den har tillgÄng till alla funktioner.

0 Shares