Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Värde DDR2-800 från Super Talent: Where Can You Go?

Super Talent DDR2-800 5-5-4

Många läsare har frågat om lågpris DDR2-800 de senaste veckorna. Eftersom priserna eskalerade under de senaste månaderna blev sökandet efter värde DDR2 en ekonomisk nödvändighet, men nu när priserna har dämpats är den större frågan om värde DDR2 kan leverera den prestanda som många köpare letar efter, och spara $100, $200 eller ännu mer till användas för ett bättre grafikkort eller en snabbare CPU? För att bättre svara på den frågan levererade Super Talent, en tillverkare av entusiastminnen, en del med typiskt prisvärde klassad till DDR2-800.

Super Talent har flera DDR2-800-klassade delar, och de bestämde sig för att tillhandahålla deras lägsta prisvärda DDR2-800 betygsatt på 5-5-4 timings. Med ett pris på drygt 200 $ kvalificerar denna Super Talent DDR2-800 verkligen som ett värde på 2 GB. 2GB borde vara en bra matchning för det snart släppta operativsystemet Vista, men om priset är ett stort problem i systembygget finns detta Super Talent-minne även tillgängligt som ett 1GB-kit med ett par 512MB DIMM.

Det här utbudet av priser och konfigurationer borde verkligen kvalificera Super Talent DDR2-800 5-5-4-kit som en prisvärd produkt i alla aktuella minnesjämförelser. Med betyget DDR2-800 konkurrerar kiten med lägre rankade 2GB kit till ungefär samma pris. Frågan kvarstår dock fortfarande om ett steg ner till DDR2-800 kommer att spara några dollar samtidigt som det levererar prestanda ungefär lika bra som det bästa DDR2-minnet.

Specifikationer för Super Talent DDR2-800

Super Talent var nästan osynlig på marknaden för skrivbordsminnen tills Joe James gick från marknadsföring på Corsair till Super Talent. Sedan dess har Super Talent drivit på för synlighet på den entusiastiska marknaden för skrivbordsminnen, och varumärket dyker upp hos ett antal online-återförsäljare. En snabb titt på deras hemsida kommer att visa den stora tonvikten på flash-produkter, vilket är anledningen till att du kanske inte har hört talas om Super Talent förrän nyligen. Ändå har företaget tillverkat minnesprodukter i cirka 20 år, och designcentret Super Talent ligger i San Jose, Kalifornien.

I vår senaste recension av Super Talent memory klagade vi över den amatörmässiga förpackningen av Super Talent. Det är tydligt att Super Talent är uppmärksam eftersom den nya förpackningen är kraftigt förbättrad.

Den råa förpackningen är borta och har ersatts av ny design med stark företagsidentitet. Du kan också se de attraktiva nya värmespridarna som koordinerar med pakettemat. Allt detta är tydliga indikationer på att Super Talent menar allvar med att konkurrera på marknaden för skrivbordsminnen.

De T800UX2GC5 är ett DDR2-800 2GB kit som levereras med attraktiva blå värmespridare. Detta är en prisvärd produkt som har betygsatts till DDR2-800 och 5-5-4 timings. Det matchade paret 1GB DIMM säljer i det låga intervallet $200, men de identifieras fortfarande på ST-webbplatsen som en medlem av överklockningsserien. Super Talent erbjuder också ett annat 2GB DDR2-800-kit med 4-4-3-8 timings till ett pris strax under $300 (ännu mindre med den nuvarande rabatten). DDR2-800 5-5-4 och DDR2-800 4-4-3 DIMM levereras båda som antingen 512MB eller 1GB DIMM, och som enstaka DIMM eller två DIMM-kit (2x512MB eller 2x1GB).

Vi vet inte vilka minneskretsar som används för att bygga den supertalang som testades i denna recension. Prestanda tyder på att det inte är Micron D9-chips eller ens Elpida-minneschips. Minnet är specificerat på de ganska långsamma 5-5-4 timings du förväntar dig att se i värde DDR2-800.
Super Talent T800UX2GC5 minnesspecifikationer
Antal DIMM och banker 2 DS
DIMM-storlek 1 GB
Totalt minne 2 GB
Betygsatta tider 5-5-4-12 vid DDR2-800
Märkspänning 1,8V

Som du kommer att se senare i recensionen lyckades Super Talent på ett smidigt sätt överträffa de nominella minnesspecifikationerna med bara en blygsam ökning av minnesspänningen.