Vanliga Windows 10-problem: Hur man åtgärdar dem

0 Shares

Visserligen jobbar Microsoft hårt för att få detta att hända så få gånger som möjligt, men det är inte 100 % förskonat. En av huvudorsakerna till det enorma antalet olika datorer du har att göra med. Och vi måste veta att det finns hundratals miljoner datorer med olika kombinationer av hårdvara av större eller mindre djup. Det är därför detta företag, som finns i de allra flesta av dem, ibland har vissa driftsproblem.

Vanliga Windows 10-problem: Hur man åtgärdar dem

I själva verket kan man säga att det till och med är logiskt och normalt att de ger några fel eller fel när man arbetar med Windows 10 på vår dator. På samma sätt kommer vi att prata med dig exakt om de vanligaste och vanligaste problemen som du kommer att stöta på dagligen med Windows 10. Det här är de som har flest rapporter från användare under åren. operativsystemets livslängd.

Installationen av operativsystemet

Det finns vissa användare som redan stöter på problem från första stund, det vill säga under installationen av operativsystemet. Därför kan vi säga att det finns några som börjar skymta fel här redan innan du startar utrustningen. Faktum är att dessa problem som vi pratar om hittas av de som måste uppdatera en från en installerad version av Windows 7 eller Windows 8.

Detta görs vanligtvis på detta sätt för att inte förlora data på datorn, men det fungerar inte alltid bra. Vi kan försöka göra det från ett fysiskt medium eller ett USB-minne . Många butiker ger oss också endast licensnumret som ackrediterar oss som lagliga användare av Windows 10. Därför kan vi ladda ner ISO för systemet från Microsofts webbplats för att installera det. Sedan kan vi aktivera den kopian med den licens vi har köpt, allt med verktyget för att skapa media som du kommer åt härifrån .

Windows 10 startfel

Om vi ​​har lyckats installera systemet utan problem, är ett annat problem som vi kan hitta när vi startar programvara som sådan. Det är sant att Windows 10 har ett mycket mer optimerat startsystem än Windows 7 och tidigare versioner, men det är inte heller utan potentiella problem. Därför, om systemstarten inte slutförs eller tar längre tid än normalt, är det något som inte fungerar.

Ta bort program från Start

Detta är, trots dess svårighetsgrad, vanligare än det borde vara, och en av de möjliga orsakerna kan vara att du har för många program som startar vid sidan av systemet . Så några av dessa som antivirus eller drivrutiner är oundvikliga, men andra är helt onödiga här. Därför är en av lösningarna som vi föreslår i det här fallet att avaktivera programmen som körs vid start. Vi uppnår detta från Aktivitetshanteraren , som vi kommer åt med tangentkombinationen Ctrl + Shift + Esc.

administrador incio

Här går vi till fliken Start och håller bara de nödvändiga programmen aktiva. För att avaktivera de vi inte vill ha, högerklicka på var och en av dem och välj Inaktivera. Det betyder inte att de slutar fungera, det gör de när vi kör dem senare och när vi verkligen behöver dem.

Försenar vissa tjänster

Många systemtjänster laddas också vid Windows-start, några grundläggande som Windows inte fungerar utan. Men sekundära tjänster laddas också som inte behöver vara aktiva hela tiden. Därför kan vi fördröja dess exekvering i några sekunder, tills datorn startar upp helt.

Detta gör att din dator tar kortare tid att starta och undviker problem. För att göra detta, använd tangentkombinationen Windows + X och gå till Datorhantering. I det nya fönstret expanderar vi Tjänster och applikationer och klickar vidare Tjänster . I avsnittet Starttyp ser vi de som startar automatiskt med systemet, så vi högerklickar för att anpassa dess funktion.

Servicios Windows

Vi högerklickar på en av de vi vill fördröja och klickar på Egenskaper. Nu kan vi ändra dess uppstart och ställa in den på Automatisk (fördröjd start).

PC hänger sig eller startar

Ännu allvarligare är datorns eventuella misslyckande att frysa, starta om oväntat eller visa en blåskärm eller BSOD vid uppstart. Här måste vi starta datorn i felsäkert läge för att på skärmen som visas välja alternativet Reparera dator.

Därefter väljer vi förslaget som visas på skärmen Välj ett alternativ och som säger Fix problem. Sedan klickar vi på Hemreparation.

inicio seguro

Med allt och med detta, i detta säkra läge hittar vi också några andra användbara verktyg för när vi har problem med Windows . Vi kan avinstallera de senaste uppdateringarna, öppna ett kommandotolksfönster för att köra kommandon , eller återställ systemet.

Problem med Windows-uppdateringar

Detta är ett av de största nackdelarna som Microsoft har mött nästan sedan början av Windows 10-uppdateringar. Oavsett hur många ansträngningar Redmond-företaget har använt i detta avseende under åren, kan det inte helt lindra dem. Och det är något logiskt, som vi diskuterade tidigare.

Som vi berättade för dig, orsakas en av de vanligaste buggarna i Microsofts system av Windows Update. Det här är Uppdatering för Windows 10 systemet och ges vanligtvis när du försöker uppdatera operativ system . Detta är något som vi inte kommer att kunna utföra, och som ett resultat kommer vi att hitta en mängd felkoder. En av de möjliga lösningarna med uppdateringarna hittas genom att öppna Filutforskaren. Här, i fönstret som visas, går vi till följande sökväg:

C:/Windows/SoftwareDistribution/Download

Här kan vi ta bort alla filer och mappar som den specifika mappen innehåller. Efter det använder vi tangentkombinationen Win + X och öppnar ett kommandotolksfönster med administratörsbehörigheter. När vi har det på skärmen skriver vi följande kommandon genom att trycka på Enter efter vart och ett:

net stop wuauserv net stop bits rd /s /q %windir%SoftwareDistributionLadda ner net start wuauserv net start bits wuauclt.exe /updatenow

När vi har gjort allt detta kan vi försöka uppdateringen igen för att se om det inte är några problem nu.

Hög förbrukning av RAM och CPU

Det finns fortfarande många användare som, trots de år som Windows 10 har funnits med oss, vägrar att migrera från tidigare versioner. Till exempel Windows 7 får inte längre ens stöd från företaget, men det har miljontals användare. En av huvudorsakerna som förklaras i detta avseende är den höga konsumtionen av Bagge och CPU . Detta är något som är särskilt uppenbart på något äldre eller begränsade datorer.

Tja, om detta händer kan det göra att datorn går mycket långsammare, vilket påverkar alla installerade applikationer. Som du kan föreställa dig kan vi i detta avseende fatta flera beslut för att försöka lindra problemet. För det första, om vi har en gammal PC, måste vi försöka undvika vissa högpresterande program som tar alla resurser. Här syftar vi på vissa toppmoderna spel, videoredigeringsprogram, högupplöst fotodesign osv.

På samma sätt rekommenderar vi att du noggrant genomsöker datorn för att leta efter eventuell skadlig programvara. Och är att många av dessa virus och skadliga koder allvarligt påverkar förbrukningen av datorresurser, negativt, förstås. Det är därför vi direkt kan upptäcka, utan någon uppenbar anledning, att Windows 10 förbrukar 100 % av datorns RAM och CPU. Detta är något som vi kan lösa genom att använda Windows Defender, till exempel systemet antivirus. Med allt och med detta kan vi också använda vilken annan säkerhetslösning som helst från tredje part.

Windows Defender general

Windows 10 kommer inte ur viloläget

Det är mycket möjligt att många av er redan med tiden och användningen av Windows vet att viloläget är en utmärkt lösning. Detta gör att vi kan spara en hel del tid samt batteri om vi inte ska använda din utrustning på ett tag. I händelse av att vi tänker använda den igen senare efter den tiden och vid samma tidpunkt där vi lämnade den, viloläge är perfekt.

Dessutom sker denna utgång från viloläge nästan omedelbart, bara flytta musen lite eller tryck på valfri tangent på tangentbordet. Men ibland, som har varit känt många gånger, kan hårdvaran på vissa äldre datorer få problem här. Dessa inträffar när vi vill väcka datorn efter att ha använt denna vilolägesmetod, vilket tvingar användaren att trycka på strömknappen. Detta gör att vi förlorar alla filer som vi inte tidigare hade sparat.

Som en allmän regel är detta ett problem som vanligtvis är relaterat till hårdvaran i själva utrustningen. Vid det här laget, en av lösningarna som vi kan använda i detta avseende, kan vi försöka uppdatera BIOS av PC:n. Detta är något som vi också kan göra med moderkortets drivrutiner. Men om vi inte kan lösa det, är en annan lösning vi kan använda att inaktivera viloläge i Windows 10. Detta är något vi kan göra från kraftplansavsnittet .

Plan de energi

Vissa kringutrustningar och komponenter slutar fungera

Datorn som sådan består av ett stort antal hårdvaruelement, vissa viktigare än andra. Det är uppenbart att det finns grundläggande sådana för driften av datorn, såsom CPU, GPU, RAM-minnet eller diskenheterna. Men vi kan inte utelämna andra som skärmen, den tangentbord , den mus , nätverkskortet, den Blåtand , etc.

Men naturligtvis, vad vi än pratar om, börjar problem när någon av dessa plötsligt slutar fungera. Detta är något som också förekommer vid fler tillfällen än vad vi egentligen skulle vilja, så vi måste försöka lösa det så snart som möjligt. En av de vanligaste orsakerna till att dessa fel kan uppstå med vissa komponenter beror på drivrutinerna.

Dessa är små mjukvaror som möjliggör kommunikation mellan hårdvaran och Windows. Därför, om någon av dem är skadad eller inte har uppdaterats, misslyckas den, vilket påverkar enheten. Därför att uppdatering dessa element kan vi använda Enhetshanteraren. Vi kommer åt detta genom att högerklicka på Start-menyn. Sedan letar vi efter ingången för komponenten med problem och klickar med höger musknapp för att uppdatera motsvarande drivrutiner.

Aktuell kontrollator

Hur man undviker problem i Windows 10

Det här är några av de vanligaste Windows-problemen, men sanningen är att vi kan hitta många fler. Listan skulle vara nästan oändlig, men vad vi kan göra är att vidta vissa försiktighetsåtgärder för att hjälpa oss i detta avseende. För att säga att några av dessa problem är oundvikliga eftersom de är Windows 10-buggar som dyker upp oväntat.

Men oavsett vilken typ de är, har vi möjlighet att minska deras utseende med några grundläggande steg i Windows-underhåll och på så sätt undvika problem. En av de viktigaste åtgärderna, även om vissa är något motvilliga, är att alltid hålla Windows 10 uppdaterad. Detta kan undvika en mängd misslyckanden och problem av alla slag. Du måste veta att om datorn efter en uppdatering drabbas av ett fel, är det troligt att din lösning kommer anländer på samma sätt, med en annan uppdatering.

Vi kan också berätta att detta är något som utökas till kontroller eller drivrutiner som vi pratade om tidigare. På samma sätt är det intressant att hålla alla installerade program uppdaterade, både från deras hemsidor och från Microsoft Store . På samma sätt kommer det aldrig att skada att hålla Windows Defender, eller antivirusprogrammet som vi använder, uppdaterat och skanna datorn då och då.

0 Shares