Vanliga fel som MIUI 12 orsakar i Redmi Note 10

0 Shares

Vanliga fel som MIUI 12 orsakar i Redmi Note 10

Vi vet det och Xiaomi vet det, MIUI 12 har inte visat sig vara det perfekta operativsystemet som användare av varumärket länge har längtat efter. Företaget har redan bett om ursäkt för sina rikliga buggar och optimeringsproblem och “skyller på” utvecklingen av framtida versioner, som t.ex. MIUI 12.5 och det stora antalet enheter som de måste fungera med.

När det gäller Xiaomi Redmi Note 10, företagets nuvarande “framgångar”, finns det flera användare som har samlats i tillverkarens communityforum för att samla in alla buggar som finns i programvaran för att hitta lösningar, om några.

MIUI 12 och dess huvudvärk

problema miui 12 aktualisering

Innan man listar de buggar som finns i mobilen är det lämpligt att påpeka att, som ofta händer i dessa fall, inte alla modeller drabbas av samma fel och inte heller alla användare med samma modell har stött på samma problem. Även om det mesta är vanligt är det varumärkets egna kunder som anger om mycket, lite eller aldrig händer dem.

Den första av dem hänvisar till felen i animationerna när man öppnar mappar på hemskärmen, som körs abrupt och med en liten fördröjning, My worrisome är ett annat fel som vi redan har pratat om vid andra tillfällen, vilket är den låga ljusstyrkan vid inställningen mörkerläget och uppdateringsfrekvensen till 120 Hz. Även när detta skärmläge är aktiverat finns det en rad obekväma flimmer.

Närhetssensorn är återigen huvudpersonen i en annan huvudvärk för användarna, vilket gör att mobiltelefonen inte stängs av vid ett samtal eller tvärtom inte slås på i rätt tid. Detta förhindrar också att lyssna på ljudet från WhatsApp eller någon annan meddelandeapp normalt.

enfado redmi note 10 pro

Aviseringar, som ibland blir slarviga, är ett annat av de mest upprepade klagomålen bland användare av Redmi Note 10 med MIUI 12, som är fallet med en nyfiken konsumtion av mobildata även när den bara är ansluten till Wi-Fi-nätverk. (Även om detta är normalt eftersom, som standard, när signalen är låg, använder Xiaomi-mobiler datanätverket för att upprätthålla stabil surfning).

Slutligen en av de senaste MIUI 12-fel har att göra med batteriladdningsläget på natten. Mobilen går inte i viloläge om den har fingeravtryckssensorn aktiverad, vilket förbrukar batteri även om flygplansläget är inställt. Lyckligtvis löses detta fel genom att återställa telefonen från fabriken.

För resten av problemen, Xiaomi har lovat en lösning genom en systemuppdatering som, säkert, är MIUI 12.5 . Lyckligtvis är de inte stora buggar som hindrar dig från att använda en utmärkt telefon normalt, saker som de är, som Redmi Note 10.

Vi hoppas att vi inte behöver vänta länge tills vi får den här versionen av operativsystemet i vårt land.

0 Shares