Valve ger verktyg för att skapa mods av Half-Life: Alyx

0 Shares

Half Life: Alyx, virtual reality och mods

Hammerventil

Efter tolv år av Half-Life 2 såg ljuset tillkännagavs äntligen en ny del. Det är inte det förväntade Half-Life 3 som många ville ha, med en klassisk kontroll baserad på tangentbord och mus (gamepad i sin defekt), utan en baserad på virtual reality.

Exakt, för att spela Half-Life: Alyx behöver du ett virtual reality-headset. Och dessutom en ganska kraftfull dator. Tja, Valve själv har visat att för att spela det behöver du en grafik som kan flytta hela grafikmiljön och 16 GB RAM. Det begränsar, men med ny utrustning bör det inte vara alltför stora problem om de är inriktade på spelbranschen.

När det gäller varför ett virtuellt verklighetsspel och inte ett traditionellt, för en enkel fråga om möjligheter. Som återspeglas i videointervjun som följer (på engelska) började företaget experimentera med tekniken och såg de många nya möjligheter som det gav. Det är därför de bestämde sig för att satsa på det och ta spelet till en VR-miljö.

Dessutom, och detta verkar väldigt intressant för mig, för designteamet som undersökte med VR var ett sätt att ta bort pressen med att göra en titel som Half-Life 3. Därför, även om detta kallas Alyx, var det de verkligen gjorde det tredje och efterlängtad leverans.

Låt oss dock komma tillbaka till huvudämnet. Valve har bekräftat det verktyg kommer att bygga nya virtuella miljöer att njuta av i sitt nya spel. Såsom med titlar som Counter Strike kommer mods att bli mycket viktiga i spelets framtid genom att ge nya möjligheter till allt det kreativa samhället som kretsar kring videospelet och i synnerhet Valve-titlar.

Dessutom kan detta vara ett mycket kraftfullt verktyg som skulle konkurrera med Unity eller Unreal när det gäller att skapa VR-upplevelser. Logiskt sett kommer det att vara nödvändigt att se vilka alternativ det erbjuder och vilka begränsningar det skulle ha, men teoretiskt kommer det att ha mycket potential. Och det skulle också vara ett sätt att återuppliva engagemanget för virtuell verklighet som vi alla vet kom med stor kraft, men lite efter lite förlorade det intresset på grund av brist på innehåll och inte alternativ.

Med en berättelse mellan händelserna Half-Life och Half-life 2 måste du spela Alyx Vance och ta ansvar för att du är mänsklighetens enda chans att överleva.

Slutligen kommer spelet att finnas tillgängligt via Steam och om du vill göra dig redo är detta minimikraven i spelet:

  • SW: Windows 10
  • Processor: Core i5-7500 / Ryzen 5 1600
  • Minne: 12 GB RAM
  • Grafik: GTX 1060 / RX 580 – 6 GB VRAM
0 Shares