Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vägen till att förstå Cell fortsätter…

Jag har gjort massor av forskning om Cell de senaste dagarna, och jag har äntligen kommit någonstans bortom vad som har pratats om sedan ISSCC. Det finns fortfarande stora luckor som inte fylls, som programmeringsmodellen för Cell, men jag får intrycket att jag måste vänta på utvecklarens guide till Cell innan jag kan lägga vantarna på den typen av information.

När det gäller arkitekturen, implementeringen och potentiella användningsområden för det, har jag ett antal teorier som jag förhoppningsvis kommer att lägga i artikelform före slutet av nästa vecka. Jag har haft turen att ha några mycket viktiga och kunniga branschfolk som hjälper mig (anonymt förstås) med några teorier om arkitekturen som borde göra verket ännu mer intressant.

I andra nyheter är min Mac HTPC-artikel i princip klar, jag håller bara på att finslipa lite på iMovie HD (jag hade ingen annanstans att lägga den, och jag lovade att jag skulle ge några förstahandskommentarer) och sedan har en handfull bilder att redigera. När den artikeln är klar kommer nästa Mac-bit vara en G5/mini/PowerBook-minnesöversikt, som mest tittar på saker ur kompatibilitets- och prissynpunkt eftersom det inte finns någon verklig Mac-minnesöverklockningspotential där ute 🙂 Jag hoppas den här artikeln kommer att fungera som en guide för att ge människor andra alternativ för minnesuppgraderingar än Apple, särskilt med tanke på att förutom de nya PowerBook-datorerna, alla bas-Mac-datorer inte kommer med mer än 256 MB minne.

På PC-sidan bör del II av Johans Quest for More Processing Power-serien publiceras före månadsskiftet. Vi har också en artikel om AMD:s NUMA-arkitektur, några nya Intel-arbetsstationer och stationära processorer, samt den första delen av en efterlängtad SFF-sammanfattning som kommer före slutet av denna månad.