Vad vi gjorde för att fördubbla genereringen av potentiella bloggar på 6 månader

0 Shares

blogg-lead-generering

Vår blogg är en central del av våra ansträngningar för att skapa leads. Faktum är att det hittills i år har stått för 50 procent av alla våra potentiella kunder när vi använder en första-touch-attributionsmodell. Men för några år sedan insåg vi att vår blogg inte presterade så bra som vi skulle vilja. Med denna utmaning i åtanke gjorde vi tre grundläggande förändringar i vår bloggstrategi. När vi ser tillbaka på resultatet under de första sex månaderna av 2015, har vi kunnat inse en 108-procentig ökning av potentiella kunder på bloggen baserat på en första-touch-attribution och en 56-procentig ökning av unika besökare.

blog_lead_first_touch

Blog_unique_page_views

Det här är vad vi gjorde för att förbättra resultaten för generering av potentiella bloggar:

Återbesökt våra köparpersonligheter

När vår verksamhet har vuxit och utvecklats under de senaste åren insåg vi att vi inte hade tagit oss tid att återbesöka våra köparpersonligheter. Även om vi visste hur de hade utvecklats och refererade till detta konversationsmässigt på kontoret, hade vi inte grävt i och dokumenterat dessa förändringar.

På grund av detta hade vår innehållsstrategi lidit och återspeglade inte längre de tillväxtinriktade och datadrivna personligheter som vi framgångsrikt har arbetat med. Vårt innehåll hade förblivit brett fokuserat på inkommande marknadsföringstekniker, strategier och bästa praxis och var inte tillräckligt relevant för vår kärnpublik av B2B SaaS/teknikmarknadsföring och säljledare.

Genom att ta detta centrala steg för att omfokusera och omdefiniera dessa personas, kunde vi se på vår innehållsstrategi i ett helt nytt ljus.

Förnyat vår innehållsstrategi

Brian Balfour, tillväxtchef på HubSpot, diskuterade på ett SumoMe-webinarium för ett par veckor sedan de fyra typer av innehåll som han tror tillåter företag att konkurrera på marknaden idag. De var:

  • Unikt innehåll
  • Omfattande innehåll (skyskrapateknik)
  • Datafokuserat innehåll
  • Nya och olika innehållsformat (poddsändningar, videor och webbseminarier)

Även om jag först inte hade tänkt på det på det sättet, när vi ser tillbaka på Brians poäng tog vi det medvetna beslutet i vår innehållsstrategi för att säkerställa att det skulle vara a) unikt, b) datafokuserat, c) handlingsbart och kurs som är relevant för våra köparpersoner.

Dessa tre kärnprinciper öppnade för spännande möjligheter när vi byggde upp vår redaktionella kalender. Några exempel på det arbete som följde är:

Unik: SaaSgrader.com – Ett verktyg som kan hjälpa SaaS-entreprenörer att beräkna nyckelaffärsmått och förse dem med riktmärken för att hjälpa dem att bättre förstå sin tillväxt.

Data driven: Benchmarking Inc. 500 mjukvaruföretag – Vi skrev en serie i två delar om rollerna för leveransmetoder och finansiering och hur de spelade i utvecklingen och tillväxttakten för några av de snabbast växande privata SaaS-företagen i landet

Handlingsbar: Hur man gör inlägg, till exempel ett arbetsflöde för MQL-överlämningar, hur man startar en NPS-undersökning med HubSpot eller hur man beräknar ROI för inkommande marknadsföring.

Personfokuserad: På det hela taget har vårt bloggande skiftat från ett brett inkommande fokus till ett som handlar om hur inbound kan användas inom B2B-mjukvara och teknik. Nästan alla våra inlägg fokuserar på utmaningarna och målen för marknadsförare och säljledare inom dessa branscher.

Ökade insatser för att främja innehåll

Om ett blogginlägg publiceras och ingen hittar det för att läsa det, finns det?

Den sista kärnpunkten var att öka våra ansträngningar för att främja innehåll och förlita sig mindre på enbart organisk sökning som den huvudsakliga upptäcktsmetoden för vår blogg. Vi arbetade för att identifiera våra köparpersonas centrala digitala vattenhål – de forum, sajter och influencers som de sökte. Därifrån lade vi fram ett ramverk för hur vi skulle kunna utnyttja var och en av dessa nya kanaler för att engagera vår publik och driva trafik och leder tillbaka till vår blogg.

Nu lägger vi nästan lika mycket tid på innehållsmarknadsföring som vi gör på att skapa innehåll, och kanaler som GrowthHackers, Inbound.org och HackerNews har blivit viktiga hänvisningskällor för vår blogg och för att skapa nya potentiella kunder.

Förvandla din blogg till en leadgenereringsmotor

Inget av det vi gjorde är unikt för vår verksamhet. Alla dessa tre lektioner kan tillämpas på alla organisationer som hoppas kunna använda innehållsmarknadsföring och bloggande som en primär del av sin marknadsföringsstrategi.

Även om du redan använder innehållsmarknadsföring men inte ser de resultat du vill ha, ta dig tid att ta ett steg tillbaka och omvärdera. Titta på dina mätvärden och gör ändringar därefter. Även om vi dagligen tar våra kunder genom denna process, hade vi inte tagit oss tid att göra det här för oss själva. Nu när vi har gjort det skördar vi frukterna av den ansträngningen.

0 Shares