Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad ska du göra när du av misstag tappar AirPods i vattnet? (6 lösningar)

Ditt hjärta kan slockna när du av misstag tappar dina AirPods i vatten. Idag har Apple AirPods gjort vårt liv enklare. De låter oss lyssna på musik när vi tränar eller pratar i telefon när vi kör bil.

Men tyvärr, när du tappar AirPods i vatten, finns det inget sätt att fixa det. Som ett resultat kan vatten permanent skada dina prissatta AirPods.

Okej, vi skojar. Det finns några vattenskador som du kan åtgärda. Vårt team genomförde omfattande efterforskningar och släppte AirPods i olika vattennivåer för att se vad man skulle göra när du av misstag tappar AirPods i vattnet. Och vi hittade många lösningar som vi är på väg att utveckla. Så, låt oss komma igång.

Är AirPods vattentäta?

Alla AirPods-modeller är inte vattentäta eller svettsäkra. Å andra sidan är vissa nyare modeller vatten- och svettbeständiga. Som ett resultat bör du inte duscha eller simma med dem. Undvik också att använda AirPods i bastur, ångbad eller när du åker skidor. Dessutom, tvätta dem inte under kranen eller tvättmaskinen eller utsätt dem för andra vattenrelaterade aktiviteter.

Apple har introducerat fem modeller av AirPods ännu. Tyvärr är den första, andra och Max AirPods varken vatten- eller svettbeständiga. Å andra sidan är AirPods Pro och AirPods 3:e generationen vatten- och svettbeständiga. Baserat på denna trend kan vi förvänta oss att framtida modeller har samma eller högre vatten- och svettmotstånd.

AirPods 1:a och 2:a generationen, såväl som AirPods Max, har ingen officiell IP-klassificering. IP-klassificeringen för AirPods Pro och AirPods 3:e generationen är IPX4.

Är AirPods Charge Cases vattentäta?

AirPods laddningsfodral delas in i tre typer: normala laddningsfodral, trådlösa laddningsfodral och MagSafe-laddningsfodral.

Den första och andra generationen AirPods kommer med det vanliga laddningsfodralet. Du kan dock köpa ett trådlöst laddningsfodral till dem. AirPods Pro brukade komma med ett trådlöst laddningsfodral, men de kommer nu med ett MagSafe-laddningsfodral (som inte är vattentätt). Den tredje versionen av AirPods innehåller också ett MagSafe Charging Case. Däremot är den vattentät.

Kort sagt, MagSafe Charging Case för AirPods 3rd Generation är det enda som är vatten- och svettsäkert. Resten av produkterna, inklusive AirPods Pro Wireless och MagSafe Charging Cases, är inte vattentåliga. Å andra sidan saknar locket med öppen design för AirPods Max helt klart sådant skydd.

Är AirPods Pro och 3:e generationens vattenbeständighet solid?

Även om AirPods Pro och 3:e generationen är vatten- och svettbeständiga, är detta inte ett permanent tillstånd. Vattentålighetsegenskaperna hos AirPods kan försämras med tiden eftersom tätningarna försämras på grund av konstant användning, slitage, fall och så vidare. Dessutom kan kemikalier i tvål, ansiktstvätt, lotioner, dofter, solskyddsmedel, olja, hårfärgningsmedel och andra kosmetika försämra vattentätningar och membran.

Det finns ingen fastställd parameter för att avgöra om tätningen är komprometterad eller inte. Som ett resultat bör du vidta extra försiktighetsåtgärder när du använder dina tidigare AirPods.

6 saker att göra när du tappar AirPods i vattnet

Det där hjärtstoppande ögonblicket när du tappar dina AirPods i vattnet behöver inte sluta i katastrof och ytterligare en kostsam laddning på ditt kort. Låt oss ta en titt på några lösningar för att rädda dina AirPods från vattenskador.

Lösning 1. Torka försiktigt av dina AirPods

Du tappade dina AirPods i vatten och de är nu genomblöta. Torka dem helt enkelt väl med en mikrofiberhandduk och låt dem vädras upp och ner innan du försöker ansluta eller använda dem.

Laddningsväskan bör följa samma procedur. Om dina AirPods verkar torra efter några minuters torktid, fortsätt och använd dem. Ge dock inte upp om de fortfarande inte fungerar. Några mer komplexa metoder kanske kan återuppliva dessa genomvåta AirPods.

När du har tappat dem i vatten, lägg inte tillbaka dina AirPods i laddningsfodralet. Det slutna facket kommer att förhindra att AirPods torkar ordentligt, och allt vatten som läcker ut kommer att skada ditt AirPods-fodral.

Lösning 2. Använd torkmedelspåsar

Om det verkar som att dina AirPods fortfarande håller kvar fukt, skaffa en behållare och några torkmedelspåsar. Dessa små papperspaket med orden “ät inte!” finns ofta i skon, elektroniken och en annan produktförpackning.

Pärlorna i dessa paket absorberar fukt. Fyll behållaren med några påsar och dina fuktiga AirPods och förslut den sedan i några timmar. Detta bör ta bort all kvardröjande fukt från AirPods och återställa deras torrhet och funktionalitet.

När dina AirPods är torra, försök att ansluta dem till din iPhone. Kom ihåg att lyssna på dem först. Även om de är anslutna kan ljudkvaliteten försämras permanent.

Du kan bli frestad att prova det traditionella tricket med torrt ris för att torka våta telefoner (om du inte vet, kommer du att blötlägga telefonen i en behållare med okokt ris absorbera upp all fukt på några timmar). Vi förespråkar inte att göra detta med AirPods. Riskornen och partiklarna kan fastna i AirPods, vilket orsakar mer skada än nytta. Om detta tillvägagångssätt inte fungerar, gå vidare till nästa lösning.

Lösning 3. Använd bomullspinnar

Ta en acceptabel bomullspinne som du vanligtvis använder för att rengöra öronen. Gnid ihop fingrarna för att ta bort eventuella fina bomullstrådar som kan ha gått sönder och täppt till insidan. Torka sedan försiktigt upp all vätska som kan ha kommit in i laddningsfodralet med en Q-tip.

Varning: Laddningsfodralets ände har kontakter för laddning av AirPods. När du rengör med bomullspinnen, se till att den inte tvingas ner eller flyttas.

Lösning 4. Lägg ditt laddningsfodral nedåt

Apple föreslår att du öppnar AirPods-fodralet och lägger det ner. Se sedan till att du släpper ditt laddningsfodral öppet och lämnar det utan uppsikt i några timmar.

Lösning 5. Ta bort vatten från högtalarna

Att spela upp ljud vid en specifik frekvens kan få vätskan att läcka genom högtalarnätet. Börja med att para ihop dina AirPods med din iPhone eller iPad. Ta sedan bort vattnet från dina AirPods med hjälp av genvägen Water Eject. Proceduren är jämförbar med Apples Water Eject-funktion, tillgänglig på nyare Apple Watches.

Så här använder du Water Eject när du råkar tappa AirPods i vatten:

1) På din iPhone trycker du på iCloud-länken för att ladda ner genvägen Water Eject.

Tryck på Lägg till genväg på iOS 15 och senare. Innan du trycker på iCloud-länken, se till att du tillåter opålitliga genvägar om du använder iOS 14 eller tidigare.

2) På sidan Mina genvägar, tryck på alternativet Vattenutmatning.

3) Ett meddelande bör visas. För att påbörja processen, tryck på Start Water Ejection.

släpp AirPods i vattensläpp AirPods i vatten

Alternativt kan du bli av med vattnet om du inte vill installera en opålitlig genväg på din iPhone. Du kan antingen använda free appar från tredje part eller gå till en webbplats som helt enkelt spelar upp ljudet för att mata ut vattnet.

Andra appar kan göra detta, men vi väljer Sonic för att det är det free på App Store och gör ett utmärkt jobb. Efter att ha installerat programmet kan du experimentera med ljudfrekvensen för att se vilken som fungerar bäst. Tryck slutligen på Play-knappen för att eliminera vattnet från din iPhone-högtalare.

För att ta bort eventuellt vatten från högtalarna kan du också använda en webbplats som heter Online Tone Generator.

Lösning 6. Håll dina AirPods under fläkten

Förutom de sätt som anges ovan, kan du också överväga att placera dina AirPods nära en fläkt eller på en varm plats för att påskynda vattenavdunstning.

Ytterligare tips för att förhindra framtida AirPods vattenskador

Följ dessa riktlinjer för att förhindra att dina AirPods blir blöta och se till att de håller länge:

  • Kontrollera dina jeans, byxor och skjortfickor innan du tvättar dem.
  • Lägg aldrig blöta eller svettiga AirPods i fodralet utan att först torka av dem.
  • Det går bra att ha din vattentäta iPhone nära en vattenflaska eller ett glas juice på skrivbordet. Men ta alltid extra försiktighetsåtgärder för att inte lämna din MacBook eller AirPods nära vatten. Vi hoppas att du följer efter.
  • Att bära dina AirPods i regnet är inte en bra idé.
  • Investera i ett vattentätt AirPods-fodral. Detta kommer dock bara att skydda ditt laddningsfodral när det är stängt. AirPods kommer fortfarande att vara känsliga för vatten efter att ha tagits bort från fodralet.

Avskedsanmärkningar

Bli inte ledsen när du tappar dina AirPods i vattnet. Som du kan se finns det sätt att skydda dina AirPods från vattenskador. Men förebyggande är alltid bättre.

Så var uppmärksam innan du tar dina AirPods nära vatten. Och om en ödesdiger olycka inträffar, följ de ovan nämnda lösningarna. Om dina AirPods omfattas av garanti, kontakta din närmaste Apple Store.

Det var allt för nu! Fortsätt följa oss för fler tips och tricks.