Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad måste en bil ha för att fungera bra med min telefon?

Om du vill köra säkert genom att koppla din mobil till bilen för att kunna ta emot vägbeskrivningar från Google Maps, svara på samtal, lyssna på låtar från Spotify och mycket mer, du behöver detta.

Pekskärm

Pekskärmen är ett av de nödvändiga kraven för att din bil ska fungera korrekt med din telefon eftersom det är den som ger dig möjlighet att få tillgång till många tjänster som intresserar dig, som Android Auto, bland annat.

android auto coche

Men framför allt för att från själva skärmen kan du koppla din mobil till bilen enkelt och bekvämt. Att ansluta skärmen på din bil till din mobil beror på varje specifik modell, och kan vara genom USB-port på ditt fordon (även nödvändigt i dessa fall) eller trådlöst. Den här skärmen måste vara kompatibel.

Android Auto eller Apple CarPlay

Om det är Android rekommenderas det att det har Android Auto så att du fullt ut kan njuta av alla dess möjligheter som leder till säkrare körning utan distraktioner. Du kommer att kunna ta emot och svara på samtal, meddelanden, ta emot GPS-anvisningar, lyssna på musik och den har ett stort antal kompatibla appar som kommer att förbättra dina körmöjligheter.

För närvarande finns det fler än 500 fordonsmodeller av olika märken kompatibla med Android Auto, så du måste se till att din också är kompatibel, du kan göra det från den officiella Android Auto-webbplatsen eller genom att kontrollera det själv.

AndroidAuto

Om den inte kommer med Android Auto som standard finns det också installerbara kit som ger dig tillgång till den här tjänsten.

I händelse av att din mobil är iPhone, Apple CarPlay är det bästa sättet att använda din telefon i bilen utan att tappa fokus på att köra. Du kommer att kunna ta emot och skicka meddelanden, ringa samtal, lyssna på musik och mycket mer.

Bluetooth med tillräckligt med teknik

För att den ska kunna ansluta bra till din telefon måste den ha nuvarande Bluetooth-teknik. Det bästa är att din bil har denna teknik som standard, eftersom det annars skulle behövas adaptrar som ett kit för att komplettera bilradion eller alternativa lösningar.

manos libres bluetooth coche

Normalt Bluetooth med ljudstöd är mer än tillräckligt för att möta behoven av mobil användning i bilen. Det rekommenderas att du har Bluetooth 5.0 som ett minimum för att undvika anslutningsfel, även om det är Bluetooth 5.1 eller 5.2 är det bättre eftersom det kommer att förbättra kvaliteten på anslutningarna.

ett lämpligt stöd

Även om det inte är något som följer med fordonet och inte heller är en av dess grundläggande egenskaper, måste du ha en bra mobilsupport som gör att du kan bära den säkert i din bil utan risk för fall eller eventuella böter.

Lär dig om stöden som gör att du kan använda dem i ditt fordon, men kom ihåg att även om du har dem, du kan inte manipulera din mobil när som helst när du kör, eller vid trafikljus och korta stopp, såvida du inte stannar fordonet på ett säkert område till det.

Soporte móvil ranura CD coche

När du kör, använd aldrig din mobiltelefon alls, inte bara på grund av böterna, utan också för att du riskerar att råka ut för en eventuell olycka på grund av att du blir distraherad bakom ratten. Tro inte att genom att ha den där säkert kommer du att kunna skriva ett snabbt meddelande eller acceptera ett samtal, för det har du tjänster som Android Auto som gör att du kan göra det utan att behöva röra din enhet.