Vad marknadsförare behöver veta om dynamiskt innehåll

0 Shares

Dynamiskt innehåll är en del av en webbplats där olika saker kommer att visas baserat på en variabel, till exempel användarinformation eller URL.

“Vid den mest destillerade punkten ändrar du något på din webbplats baserat på en variabel, oavsett om det kommer från en kontakt eller en definition du ställt in i CMS, och det är ett sätt att anpassa din webbplats med ett mycket mindre intensivt lyft på din sida som webbplatschef eller marknadsföringsteam”, säger Web Strategy Technical Lead Adam Kinsella. “Det minskar en del av det benarbete som krävs för att göra din webbplats riktigt personlig.”

Genom att använda dynamiskt innehåll kan en helt ny besökare, en kvalificerad lead och en kund alla se olika information när de kommer till din hemsida. Istället för att behöva skapa tre separata varianter av den sidan kan du bara ha en sida som anpassar vad som visas baserat på användardata.

Hur dynamiskt innehåll fungerar i HubSpot

I HubSpot finns det två huvudsakliga sätt att utnyttja dynamiskt innehåll: HubDB-tabeller och smart innehåll.

Den främsta fördelen med dynamiskt innehåll skapat genom HubDb är att det är lättare för marknadsförare att skapa och underhålla ett stort antal liknande sidor eller moduler. Den främsta fördelen med smart innehåll är att det är lättare att ge besökarna en personlig upplevelse.

Smart innehåll

Smart innehåll använder information som en webbläsare känner till om besökaren för att ändra vad som visas på en webbplats. Detta kan vara information som lagras om en användare i ett CRM, eller det kan vara saker som enhetstyp, geografisk plats och referenskälla.

Smart innehåll låter dig automatiskt visa besökarna den information som är mest relevant för dem.

Du kan till exempel använda smart innehåll för att anpassa logotyperna och vittnesmålen som används som förtroendemärken utifrån besökarens geografiska plats.

Skärmdump av att skapa smarta regler i HubSpot

“Det här är väldigt användbart för företag som har global räckvidd, och det kan vara mer effektfullt att visa [visitors] företag som de kanske känner igen, säger Adam.

Eller, om du har en regionalitet för dina produkter eller tjänster, kan du se till att endast de produkter som är tillämpliga för besökaren visas i din navigering, så att någon inte utvärderar ett erbjudande de inte skulle kunna köpa.

Du kan också ställa in smart innehåll baserat på livscykelstadiet och tidigare beteende för att hjälpa till med vården.

“Det är riktigt bra för avsnitt där vi presenterar en tillgång eller något att ladda ner. Vi kan skriva en regel att om användaren har laddat ner det tidigare, så visar vi en ny tillgång för dem istället, säger Adam.

På samma sätt, om du vet vilken köparpersona en besökare ansluter sig till, kan du använda smart innehåll för att prioritera att visa dem erbjudanden som adresserar deras smärtpunkter.

HubDB

HubDB är en relationsdatabas som gör det mer effektivt att skapa och hantera strukturerat innehåll, såsom produktlistor, teambios och resursbibliotek. HubDB-tabellerna tillhandahåller variablerna som bestämmer vilket dynamiskt innehåll som visas.

Ta produktlistor till exempel. Ett företag kan ha hundratals produkter på sin webbplats för besökare att bläddra igenom, och de individuella produktsidorna skulle innehålla samma fält. Istället för att skapa hundratals webbsidor i ditt CMS kan du bara ha en HubDB-tabell med en kolumn för varje nödvändigt fält.

Skapa en dynamisk produktsida med HubDB

“Det som löser dem från att behöva göra är att skapa en unik sida för varenda en av dessa produktsidor,” säger Adam. “Om de någonsin behöver uppdatera informationen för en av dessa produktsidor, gör de det på ett ställe och vi har det dynamiskt att dras in baserat på kategorivalet så att de inte skulle behöva komma ihåg ‘okej jag måste uppdatera detta på fem olika platser.’”

Dessutom, medan på backend, alla dessa sidor bara är rader i en tabell, på front-end är de fullt realiserade webbsidor som kan optimeras för sökning och har unika webbadresser, så att du fortfarande kan skicka besökare till en specifik produktsida istället för till en produktkatalog.

“Du har fortfarande alla fördelar med att ha en unik sida utan att behöva skapa den sidan själv”, säger Adam.

Takeaway

Dynamiskt innehåll har nästan oändliga användningsområden, men det handlar i slutändan om att göra det lättare för marknadsförare att skapa den bästa möjliga användarupplevelsen för webbplatsbesökare.

När du använder dynamiskt innehåll för personalisering kommer besökare automatiskt att se kontextrelevant information, oavsett om det innebär olika uppmaningar för kunder och potentiella kunder, ändra förtroendemärken beroende på ICP eller säkerställa att en besökare inte ser innehållserbjudanden de redan har engagerat sig med.

“Personligisering i termer av dynamiskt innehåll är egentligen bara att försöka få webbplatsen att tala till användaren så direkt som vi kan”, säger Adam.

Även om detta kan vara oerhört fördelaktigt för din strategi för att fostra potentiella kunder, kräver det fortfarande tid och resurser att sätta upp initialt, så du bör fokusera på områden med stor inverkan.

“De viktigaste omvandlingspunkterna som din hjälte och saker som logotyper och förtroendemärken är i allmänhet det bästa stället att börja”, säger Adam.

Dynamiskt innehåll skapat genom HubDb minskar den tid som en marknadsförare behöver lägga på att skapa liknande strukturerade sidor.

“Saker som är mycket meningsfullt att använda dynamiskt innehåll med HubDb för är saker som om du vill ha lätt att uppdatera på ett ställe som kommer att spridas över webbplatsen,” säger Adam. “Så, det är mer att tänka igenom” vad är det bästa sättet du kan maximera din tid när det gäller att underhålla webbplatsen och uppdatera webbplatsen när du tittar på om dynamiskt innehåll kommer att passa bra för en viss stil på sidan eller avsnitt av hemsidan.”

Att använda dynamiskt innehåll på detta sätt gör det lättare att uppdatera dessa sidor och delar av webbplatsen i framtiden. Så om en marknadsförare vill lägga till ytterligare filtrerbarhet kan de göra det utan att spendera för mycket tid. Medan utan den inställningen kan arbetet som krävs för att manuellt ändra taggningssystemet på 50-plus sidor förhindra att sorteringsfunktionen uppdateras för att bättre hjälpa besökarna.

0 Shares