Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad man ska flytta bort från en PC för att få ett bra Wi-Fi

laptop wifi

Vad du ska flytta bort från en dator ansluten via Wi-Fi

I första hand diskuterar vi bärbara datorer eftersom de vanligtvis transporteras från en plats till en annan. Samma principer kan dock tillämpas på stationära datorer. I båda fallen, om Wi-Fi-signalen inte når din enhet korrekt, kan du stöta på svårigheter när du utför dagliga uppgifter som är beroende av en stabil internetanslutning.

Bluetooth-enheter

Ett utmärkt exempel på detta är att se till att enheter som använder Bluetooth-teknik hålls på avstånd från din dator. Enheter som bland annat hörlurar, spelkontroller och tangentbord fungerar på 2,4 GHz-bandet. Att ha dessa enheter i närheten kan orsaka störningar och hindra deras funktion. Ett alternativ är dock att ansluta dem med 5 GHz-frekvensen, eftersom de flesta enheter nuförtiden är kompatibla med båda banden. Ändå är det viktigt att notera att 5 GHz-frekvensen har en kortare räckviddsbegränsning på grund av dess känslighet. Därför måste du vara i närheten av åtkomstpunkten för att effektivt kunna använda denna frekvens.

Problem med Bluetooth-headset

Om du har turen att ha en WiFi-router utrustad med den nya Wi-Fi 6E-standarden och trådlösa klienter som stöder den, som Intel AX210 eller Intel AX211, kan du dra fördel av 6GHz-bandet, som erbjuder en fullständig störning-free erfarenhet. Det här nya bandet har flera fördelar:

1. Störningar-free band: 6GHz-bandet är free från störningar, vilket säkerställer en pålitlig och oavbruten anslutning.

2. Högre verklig hastighet i närheten: Med kombinationen av en bärbar dator och ett Intel AX210 eller liknande kort kan du uppnå verkliga hastigheter som överstiger 1 Gbps på närliggande platser, vilket ger en betydande prestandahöjning.

3. Tre tillgängliga kanaler med 160MHz bredd: 6GHz-bandet erbjuder tre kanaler med en bred 160MHz sammanhängande kanalbredd, vilket möjliggör höghastighets WiFi-synkronisering och ger maximal genomströmning.

Det är dock viktigt att notera några nackdelar med detta nya frekvensband. En stor nackdel är dess begränsade täckning, eftersom signalen försvagas snabbt, vilket gör det svårt att ansluta från avlägsna områden jämfört med 2,4 GHz-bandet. Även om täckningen för 6GHz-bandet är bättre än 5GHz-bandet, är skillnaden jämfört med 2,4GHz-bandet fortfarande märkbar. Dessutom är den nuvarande kompatibiliteten för WiFi-klienter med 6GHz-bandet begränsad, vilket innebär att endast ett fåtal enheter stöder det för närvarande.

Metallföremål

En annan faktor att tänka på är förekomsten av metallföremål i närheten. Föremål som möbler, bord eller metalliska ytor kan störa funktionen hos ditt Wi-Fi-nätverk. Att placera dem i närheten av din dator kan leda till anslutningsproblem. Det är viktigt att vara försiktig med alla dekorativa ornament som också kan innehålla metall. Särskilt när du använder ett metalliskt bord för att stödja din bärbara dator måste du vara försiktig med dess placering. Om tabellen blockerar vägen mellan routern och Wi-Fi-mottagaren kan det försvaga den trådlösa nätverkssignalen, vilket resulterar i en svagare och mer opålitlig anslutning.

Metallföremål tenderar att reflektera Wi-Fi-signaler, vilket orsakar signalstuds och minskar den effektiva hastigheten på din anslutning. Därför rekommenderas det starkt att hålla datorer och andra trådlösa enheter borta från metallföremål för att säkerställa optimal Wi-Fi-prestanda.

Vissa apparater

Ett annat viktigt exempel på en enhet som kan störa Wi-Fi-signaler är mikrovågsugnen. Mikrovågor arbetar på 2,4 GHz-frekvensen, vilket sammanfaller med frekvensen som används av Wi-Fi-nätverk. Följaktligen, när mikrovågsugnen används kan den orsaka störningar och negativt påverka Wi-Fi-prestandan. Även om mikrovågor inte är i drift konstant, kan du observera en märkbar störning i Wi-Fi-signalen varje gång de används. På samma sätt kan andra enheter som tvättmaskiner eller diskmaskiner potentiellt orsaka störningar på grund av vattnet de innehåller.

Fakturor Mikrovågs elförbrukning

Vatten och Wi-Fi är ingen gynnsam kombination, så det är lämpligt att hålla dem så långt ifrån varandra som möjligt. Detta gäller inte bara enheter som tvättmaskiner och diskmaskiner utan även vattenkällor som rör eller stora akvarier som är placerade i närheten av routern. Genom att hålla ett avstånd mellan dessa vattenrelaterade element och routern eller Wi-Fi-repeatern kan du minimera signaldämpningen och säkerställa att Wi-Fi-signalen når alla önskade områden i ditt hem.

Placeringen av din dator spelar en avgörande roll för att skapa en pålitlig internetanslutning. Det är viktigt att undvika att placera den nära tjocka väggar, eftersom de kan hindra korrekt överföring av trådlösa signaler. Detta kan resultera i minskad hastighet och frustrerande avbrott i din anslutning. Helst bör både din dator och router placeras i öppna utrymmen där det inte finns några enheter, väggar eller barriärer som kan blockera signalen.

Om din internetsignal behöver passera genom flera väggar kan du behöva överväga alternativa lösningar som att använda en Ethernet-nätverkskabel eller Powerline Communication (PLC)-enheter. Ethernet-kablar ger en direkt och stabil anslutning, medan PLC-enheter gör att internetsignalen kan överföras via det elektriska nätverket. Även om PLC-enheter kan vara dyrare än att köra en Ethernet-kabel, erbjuder de en hållbar lösning i de fall där det inte är möjligt att köra en kabel på grund av hemmaförhållanden.

Som du kan se är det viktigt att placera din dator på en optimal plats för internetanslutning. Att se till att den är placerad borta från potentiella störningskällor, föremål och obstruktiva väggar hjälper till att upprätthålla en stark Wi-Fi-signal.

Tjocka väggar

La ubicación del ordenador es clave y el hecho de tenerlo cerca de grandes muros, är ett fel. Ingen tengas paredes gruesas cerca, ya que van a impedir también que la señal inalámbrica vaya de un lugar a otro correctamente. Podrias notar que la velocidad disminuye o que aparecen los molestos cortes. Lo ideal es que el ordenador, igual que ocurre con el router, esté en un espacio abierto donde no tenga interferencias de aparatos, pero tampoco de muros y paredes que puedan frenar la señal.

Om du behöver “gå igenom” flera väggar, måste du ta till lösningar för att passera internetanslutningen via Ethernet-nätverkskabel eller använda PLC-enheter så att signalen går genom det elektriska nätverket. Det senare är klart dyrare än att köra en nätverkskabel, men i många fall går det inte att dra Ethernet-nätverkskabeln på grund av hemmets omständigheter.

Som du kan se kommer det att vara viktigt att placera datorn väl för att ansluta till Internet. Det är viktigt att hålla den borta från eventuella störningar som kan finnas, såväl som från föremål som kan påverka eller väggar och väggar som saktar ner Wi-Fi-signalen.