Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad Mac-användare vill ha i appar

Här på Tecnologar bryr vi oss om apparna du använder och hur du bäst tillgodoser dina behov. Det är därför vi genomförde en undersökning bland Mac-användare i april för att ta reda på hur Mac-användare väljer appar för vardagsbruk och vad de värdesätter mest med dem. Oavsett om du är en nyfiken Mac-användare, en glad Tech-prenumerant eller en utvecklare som vill göra din befintliga eller planerade app mer önskvärd för användare, är vi glada att dela med oss ​​av våra resultat i dagens inlägg!

Detta är också den första rapporten i sitt slag (såvitt vi vet) som hjälper till att klargöra användarpreferenser när det gäller Mac-appar. För apputvecklare kan detta vara värdefulla insikter i slutanvändarnas tänkande. . Vi hoppas kunna hjälpa dig att bara urskilja de funktioner och funktioner som säkerligen kommer att särskilja dina applikationer på en mycket konkurrensutsatt marknad.

Utan vidare, låt oss gå in på resultaten.

Mac-appar förstör inte budgeten

I genomsnitt var antalet installerade appar bland tillfrågade användare 31. Av dessa uppskattade folk att de använder cirka 12 dagligen.

Installerade Mac Apps Report

Viktigt är att vi har bett respondenterna att dela sina utgifter för Mac-appar under de senaste 12 månaderna. Vi fick ett genomsnitt på $36.

14 % föredrar prenumerationer, medan mer än dubbelt så många: 36 % föredrar engångsappköp. 38 % var öppna för val genom att välja svaret “det beror på” för sina appköpspreferenser i detta avseende.

Mac-appar får användarna att känna sig mer produktiva

Vi upptäckte också att användare föredrar inbyggda appar och appar som är utformade speciellt för Mac. Dessutom får apparna dem att känna sig mer produktiva.

Mac-appar rapporterar om produktivitet

De flesta användare håller också med om att de skulle sakna sina Mac-appar om de inte använde en Mac längre.

Inköp av styrenheter

Vi upptäckte att användare listar en hel del saker när det kommer till resonemang om att köpa eller inte köpa en specifik app. För 50 % av de tillfrågade är en applikation som gör vad den gör, det vill säga sitt verkliga syfte, viktig.

44 % noterade också att priset på appen borde passa inom deras budget. En gratis provperiod verkar sannolikt påverka beslutet för 38 % av de svarande.

Nästan var fjärde (24 %) uppskattade en rekommendation från en vän eller kollega. Nästan lika kraftfulla var rabatter och kampanjer, som ingick i listan över faktorer som påverkade deras köpbeslut för 23 % av de svarande.

20 % tar hänsyn till apputvecklarens rykte när de bestämmer sig för en app.

Mac-appar rapporterar köp av drivrutiner

Faktorer som mest sannolikt påverkar användarnas köpbeslut negativt inkluderar förekomsten av gratisalternativ (för 38 % av de tillfrågade), pris (42 %), brist på regelbunden användning (38 %) och negativa onlinerecensioner (37 %).

Vår undersökning visade också att säkerhet är en viktig värdefaktor när man väljer appar för 57 % av de svarande. Appfunktioner var den näst viktigaste faktorn med 47 % överensstämmelse. Ett annat viktigt kriterium när man valde appar att använda var användarupplevelse och gränssnitt, vilket noterades av 44 %.

Mac-appar rapporterar säkerhet

Apple silikon: marknaden är redo

Alla kommer inte att vara utan den senaste Mac-datorn när den tillkännages (eller till och med året), men om du är en utvecklare är det vettigt att tänka på din apps kompatibilitet med den senaste Apple-tekniken. Vissa appköp är en engångsaffär, så framtidssäkring är mycket vettigt. För andra appar kommer användare att fortsätta att märka kompatibilitet, eftersom många åtminstone överväger en uppgradering till sin Mac någon gång i framtiden. Dessutom växer marknadsandelen för nya M1-utrustade Mac-datorer varje vecka, så det är definitivt dags att komma ikapp, om du inte redan har gjort det.

36 % av de tillfrågade sa att M1-stöd är mycket viktigt i deras Mac-applikationer. Ytterligare 37 % nämnde kompatibilitet som viktigt.

Vi frågade också våra respondenter om de gav ett enda Apple-kisel när de valde sin nästa Mac. Mer än 30 % ansåg att detta var viktigt.

Vår tillfrågade publik

Och slutligen, låt oss beskriva publiken vi har undersökt för den här rapporten.

Från 14-15 april 2021 undersökte vi 462 deltagare från hela USA. 56 % av de tillfrågade identifierade sig som kvinnor, 44 % som män. 47 % tillhörde åldersgruppen 45 till 60 år, 32 %, från 18 till 44 år och 21 %, äldre än 60 år.

Macbook Pro och Macbook Air är de föredragna enheterna för 42 % respektive 33 % av de svarande.

De främsta anledningarna till att respondenterna föredrog Mac-datorer framför andra lösningar, som rapporten fann, var prestanda, användarvänlighet och kvalitet.

[Download PDF]