Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad jag gör just nu

Det fanns en begäran i kommentarerna om mer av vad jag faktiskt gör under mina dagar, så här är ett försök:

Jag har precis kommit tillbaka från min kompilatorklass som undervisas av en av de mycket få professorer jag har haft som verkligen har en passion för undervisning (och ämnet han undervisar i). Idag var det mer en genomgång av pipelining och mikroprocessorarkitektur då det gäller kompilatorer, så mellan uppmärksammande jobbade jag på en projektplan för en processor som jag måste designa för min ASIC Design-klass.

Ovannämnda projektplan kommer ikväll klockan 7:30 och jag är ungefär halvvägs klar med den, så jag spenderar de kommande timmarna på att sätta ihop en massa blockscheman och förklaringar av hur jag ska bygga det här sak. Alla våra konstruktioner i min ASIC-klass är gjorda i Verilog (samma HDL som NVIDIA använder för att designa sina grafikprocessorer), men för planen skriver jag faktiskt inte någon Verilog-kod – bara gör ett blockschema på hög nivå över vad som kommer att hända inuti chippet. Om du är intresserad av att lära dig hur den här processen fungerar, skrev jag lite om HDL:er och hur de används för att designa GPU:er här.

Innan jag går tillbaka till blockdiagrammet ska jag försöka värma upp en liten, men tidig middag så att jag inte kommer att vara hungrig när jag går ut ur lektionen klockan 8:45 ikväll. Men efter lektionen är jag i princip klar för veckan. Jag har en datastrukturlektion fredag ​​morgon, men jag har ingenting på grund av det så stressnivån är minimal. Jag har ett projekt för min kompilatorklass som ska planeras nästa tisdag som jag inte har börjat på än, vilket med största sannolikhet kommer att uppta min eftermiddag och kväll på fredag.

Jobbar du en fredagskväll? Det är vad jag gör 🙂 Men Vinney flyger in någon gång på fredag ​​kväll så så fort hon landar släpper jag allt för att vara med henne. Hon kommer att vara här till och med tisdag morgon så jag hoppas få det där kompilatorprojektet ur vägen innan hon landar (ambitiöst, jag vet) så att jag kan spendera hela tiden med henne. Jag älskar henne. Jag antar att jag borde gifta mig med henne eller något, kanske i augusti, hur låter det? Det låter bra. Gjort. 🙂

Nu till det svåraste beslutet som ligger på mig just nu: vilka rester ska jag värma till middag? Jag gjorde kalkongorditas tidigare i veckan, igår kväll gjorde jag lite spenatdipp, jag har kyckling och andra ingredienser som behövs för en god kycklingcaesarwrap eller så kan jag testa att göra något annat. Eftersom jag inte är den snabbaste i köket tror jag att jag ska hålla mig till att värma upp något, kanske spenatdipp och lite pitabröd tills vidare och göra något senare när jag kommer tillbaka från lektionen. Hur låter det? Det låter bra. Gjort. (återanvändning av kod, en bra kompilator skulle ha tagit bort den sista raden…jag vet, jag måste vara klar med skolan).

Jag hoppas att det var tillfredsställande 🙂

Ta hand om dig.