Vad innebär det att vara i tillväxtläge?

shutterstock_610103546-089596-redigerad

På New Breed finner vi ofta att vi uttalar termen . Vi använder det för att referera till en kritisk fas i ett SaaS-företags utveckling där inkommande strategier och metoder kan fungera som en tillväxtaccelerator. Men marknadsföringsbranschen är mogen med flashiga etiketter och akronymer som kan vara desorienterande om de inte förses med mening och sammanhang. Och så mycket som vi älskar att använda det senaste språket, vill vi inte göra det på bekostnad av integritet eller tydlighet. Tyvärr, här är vår definition av tillväxtläge och vår guide för att känna igen när du har nått det.

Det grundläggande

Inte att förväxla med , eller Googles mer vänsterfältsförslag, Menade du Growth Hormone?, termen tillväxtläge (inom ramen för affärer och marknadsföring) syftar på företag som har överbryggt klyftan mellan uppstart och uppskalning och tar slutgiltigt åtgärder för att utöka sin verksamhet. Medan både startups och scaleups strävar efter tillväxt i sin egen rätt, citerar tillväxt en specifik typ av utveckling som bara blir relevant i scaleup-fasen. Men innan vi fördjupar oss mer i vad den fasen innebär, låt oss ringa tillbaka till början.

Nystartade företag

Under det senaste decenniet har program som HBO hjälpt till att få uppstarten till folkligt medvetande. Seriens namnbror i Kalifornien har blivit ett tekniskt mecka i sin egen rätt, men de mördande insatserna, växtvärk och grus som förstärks till en komisk utsträckning på serier som och har resonans bortom gränserna för utvalda amerikanska städer. I över ett sekel har startupen varit ett emblem för amerikanen free marknad och ett drivande motiv i den amerikanska drömmen.

tumblr_nr8n9praXt1tf53r3o1_400

Som dessa program visar är startfasen en sårbar och ibland kaotisk period i ett företags utveckling som är laddat med en unik känsla av brådska och spänning. Nystartade företag är fokuserade på att uppnå produktmarknadsanpassning och definiera en skalbar affärsmodell för att samtidigt stödja och kräva tillväxt. Kort sagt, de arbetar genom trial-and-error-fasen av sin utveckling där de försöker definiera sin publik, perfekta sin produkt, lokalisera sin nisch och konfigurera sin verksamhets- och intäktsmodell för att bilda en positiv bana.

Företag i uppstartsfasen kan prova några olika produktiterationer eller prestandamodeller på en liten publik och pivotera sin tillväxtstrategi baserat på resultaten. Eftersom uppstartsteam är små och grundläggande affärselement ännu är odefinierade, medför pivotering i detta skede inte samma inneboende risker och konsekvenser som det kanske senare.

Nystartade företag klassificeras inte av ett magiskt antal anställda. I själva verket kan team variera i storlek från ett par personer till ett tjugotal anställda. Eftersom verksamheten ännu inte har intäkter eller långsiktig framsynthet att bygga ut specialiserade avdelningar, är de flesta nystartade anställda generalister som vacklar mellan flera operativa roller. I det här skedet är processen mindre viktig än experiment, så team fungerar ofta i ett mer free-form sätt som bara fungerar i små grupper.

0e4cd5295cbd2a5783f5d5b4592aab40

Eftersom nystartade företag inte riktigt har listat ut en pålitlig intäktsmodell, kickar de ofta igång med såddfinansiering och använder sin nästa investeringsökning (det som kallas serie A-finansiering) för att uppnå en lägsta livskraftig produkt (MVP) som gör det möjligt för dem att gå vidare på till nästa utvecklingsnivå.

✨Nästa nivå: Scaleups✨

Att ha nått uppskalningsfasen är ingen liten bedrift, men det är fortfarande långt ifrån entydig framgång. Å ena sidan har scaleups uppnått MVP och bestämt en sund affärsmodell som gör det möjligt för dem att fortsätta växa och blomstra om vissa villkor är uppfyllda. På sätt och vis har de hittat den rätta ekvationen för framgång, men kanske fortfarande arbetar med att hitta rätt resurser för att få det att fungera.

Av goda skäl är en stor del av uppskalningsfasen faktiskt att skala upp ditt företag – eller att anställa mer specialiserade medarbetare för att definiera och stärka dina operativa team. Scaleups är kända för att anställa inom dessa tre områden:

1) Marknadsföring och försäljning

Varför: När du väl har kommit längre än uppstartsfasen, ses att bygga ut en specialiserad marknadsförings- och säljstyrka som en av de kommande förutsättningarna för tillväxt (och ett avgörande inslag i den tidigare nämnda framgångsekvationen). För att generera intäkter för att driva på ytterligare tillväxtinitiativ är det viktigt att du har ett team av individer som är dedikerade till att attrahera, engagera och stänga fler kunder.

På New Breed förenar vi våra marknadsförings- och försäljningsteam under en toppavdelning: Revenue Operations. Eftersom att anpassa dessa två team är en väsentlig förutsättning för tillväxt, bör uppskalningar inte bara fokusera på anställning, utan på att etablera direkt kommunikation och en sund datafeedback-loop mellan båda teamens aktiviteter.

2) Kundframgång

Varför: När din kundbas växer blir det avgörande att ha ett team som är dedikerat till kundnöjdhet och kvalitetssäkring för att upprätthålla samma servicenivå. Dessutom kommer en högre kundretentionsgrad och Net Promoter Score (NPS) att främja långsiktig affärslivskraft och intäktskonsekvens. För att kunna utvecklas i takt med kundernas behov och förväntningar när du skalar, behöver du direkt feedback från kunder om hur de använder din produkt och hur du kan förbättra den.

3) Ledarskap/ledning

Varför: Den brådska som företag upplever i uppstartsfasen försvinner inte när de uppnår uppskalningsstatus. Det är fortfarande viktigt att röra sig snabbt, men att göra det i stor skala kräver en stabil infrastruktur. Ju fler personer du lägger till i ditt team, desto mer avgörande blir organisationshierarkin. För att fungera och kommunicera effektivt när ditt företag växer, är det nödvändigt att anställa personer som har erfarenhet av att leda stora team och anpassa dagliga ansvarsområden med övergripande företagsmål.

tumblr_o2bk19fV9T1rynk4uo1_250

Förutom att definiera roller och hierarkier är att avgränsa och dokumentera en tydlig, replikerbar process också en del av att etablera en stabil infrastruktur. Även om experiment är en viktig del av varje startups framgång, måste scaleups bli mer riskvilliga för att överleva. Vid det här laget bör de ha en solid förståelse för vad som fungerar för deras verksamhet och vad som inte gör det (med tillstånd av alla deras tidigare affärsäventyr och missöden). Alla experiment som sker från och med nu bör utföras inom en mer begränsad omfattning, med lägre insatser. En scaleups finansieringsstadium är vanligtvis i serie B eller senare (beroende på den specifika produktmodellen och de resurser som krävs) och investerare kan börja begränsa eventuella ytterligare terminsutgifter baserat på beräknad avkastning.

Tillväxtläge och marknadsföring

Vi har äntligen kommit tillbaka där vi började. När scaleups har börjat utöka sin verksamhet, bör deras fokus återigen flyttas till att utöka sin kundbas och upprätthålla den tillväxtbanan över tid. hänvisar till denna unika handlingsperiod (skala din operation) och strategisk planering (vidga ditt perspektiv bortom kortsiktig överlevnad och investera i långsiktiga tillväxtmöjligheter).

När ditt företag når tillväxtläge kan marknadsföring spela en avgörande roll för din förmåga att genomföra ditt nästa utvecklingsarbete. Förutom att helt enkelt dra kvalificerade leads till din produkt eller tjänster, kommer den rätta marknadsföringsplattformen och tillvägagångssättet att ge dig den insikt du behöver för att dra nytta av tillväxtmöjligheter längs linjen och flytta nålen till nyckelmål med minsta möjliga risk och kostnad för att ert företag.

Det finns en anledning till varför inbound marketing vänder sig till SaaS-företag i tillväxtläge – och varför inbound-kunniga skalningar överträffar och överträffar sina konkurrenter. På dagens digitala marknadsplats är din webbplats kärnan i ditt varumärke och din färdplan för att upprätthålla långsiktig tillväxt.

möte-gif-3

Ge ditt SaaS-företag en kickstart genom att lära dig hur du tillämpar strategier för inkommande marknadsföring för att generera potentiella kunder och vinna kunder vid viktiga tillfällen i din utvecklingsresa. Ladda ner free guide nedan för att komma igång.

Relaterade Artiklar

Back to top button