Vad handlar om: Tom i en webbläsare?

Vad handlar om: Tom i en webbläsare?

Får du about:blank i din webbläsare? Vet du vad det är? Och varför visas det i din webbläsare? Den här artikeln kommer att svara på alla dina frågor. ‘about:blank‘ är inget annat än en tom sida i din webbläsare, och det är nästan vanligt bland alla webbläsare som Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Safari, etc. Så det finns ingen anledning att få panik om du fortsätter att få en tom sida i din webbläsare.

About:blank är precis som andra interna kommandon. Alla webbadresser följt av about: anger att ditt interna system ska utföra åtgärden. Om du till exempel anger about:downloads i adressfältet i din Chrome-webbläsare, kommer det att visa dig listan över nedladdningar. Det har inget med internet att göra. På samma sätt, när du skriver about:blank i adressfältet i din webbläsare, laddar den helt enkelt en tom sida.

Är About Blank användbart?

Huvudsyftet med att använda about:blank är att starta en tom sida när du öppnar en webbläsare. Normalt märker vi att webbläsare öppnas med så mycket oönskat innehåll, annonser eller nyheter etc. Det kan vara irriterande att titta på onödiga saker. Å andra sidan distraherar det huvudarbetet genom att öppna nya länkar för varje klick. Bortsett från detta skäl kan webbsidorna konsumera en enorm bandbredd. Så, about:blank blir användbar här. Man kan ändra webbläsarinställningarna för att öppna med en tom sida.

Hur man ställer in About:Blank som hemsida

På Firefox

 1. Tryck på Meny ikonen och välj alternativ.
 2. Klicka på Allmän flik.
 3. Under Börjavälj att visa en tom sida när Firefox startar.
 4. Klick OK.

På Google Chrome

Google chrome öppnas vanligtvis med en tom sida. Men om din Chrome-webbläsare öppnas med en webbsida kan du enkelt ändra den med några få steg.

 1. Gå till inställningar.
 2. Under Start, ändra alternativet till Öppna den nya fliken.

På Internet Explorer

 1. Söka efter about:blank i din IE-webbläsare.
 2. När sidan öppnas, gå till Meny och välj Internet-alternativ.
 3. Under Allmän fliken, välj Använd Aktuell för att ställa in aktuell URL (about:blank) som din hemsida.
 4. Klick OK.

På Safari

 1. Besök about:blank i din safariwebbläsare.
 2. Klicka på Safari flik och välj Inställningar.
 3. I det nya fönstret, gå till Allmän flik och klicka Ställ in på den aktuella sidan.

På Microsoft Edge

 1. Gå till inställningar och navigera till Börja sektion.
 2. Välja Öppna en specifik sida.
 3. Klicka på tre prickar i det högra hörnet och välj Redigera.
 4. Stiga på about:blank och spara ändringarna.

När gör om: Tom öppnas automatiskt

Din webbläsare kan automatiskt sluta med en ogiltig sida på grund av följande orsaker:

 • Om webbadressen du söker efter är fel.
 • När din webbläsare inte kan hitta det du letar efter.
 • När en andra sida öppnas automatiskt under nedladdningen kan den vara tom i vissa fall.
 • När webbadressen är fel kan det ibland sluta med att en skadlig webbplats öppnas. Skadlig programvara är också en anledning till en tom sida. Om du misstänker skadlig programvara ska du omedelbart skanna med ditt antivirusprogram eller vila enheten.

När och hur man tar bort About:Blank från din webbläsare

 • Om din webbläsare öppnas med en tom hemsida kan du ändra den från inställningarna. Vi har diskuterat stegen för att ställa in about:blank som din startsida. Använd samma steg, ändra till standard eller valfri webbsida som startsida.
 • Blir du alltid avbruten av tomma sidor i din webbläsare? Det kan vara en orsak till skadlig programvara eller virus på din dator, och det kan åtgärdas genom att köra antivirusprogram.

Vanliga frågor

Vad handlar om tom sida?

den ‘about:blank‘ eller ‘Om Blank‘ är en tom sida inbyggd i alla webbläsare. Det är en tom skärm eller en platshållare när det inte finns något innehåll att visa. Det är inte skadlig programvara utan kan bero på skadlig programvara som existerade tidigare. ‘about:blank‘ används också ibland för att spara bandbredd och för att undvika onödig information som en nyhetsmålsida.

Vad handlar om:blank#blocked?

När en sida inte kan laddas i en webbläsare på grund av säkerhetsskäl eller begränsad åtkomst hamnar den på en tom skärm med about:blank#blocked visas i adressfältet.

Hur ställer jag in tom i chrome som hemsida?

Öppna Google Chrome webbläsare. Gå till inställningar. Under Börjaändra alternativet till Öppna den nya fliken. Skriv in eller skriv In ‘about:blank’ i textinmatningsfältet under alternativknappen. Klart! När webbläsaren startas om kommer en tom sida att laddas vid start.

Är det säkert när din webbläsare öppnas med about:blank page?

Ja, det är säkert, about:blank är inte farligt hela tiden. Om du inte har konfigurerat det i din webbläsare eller när det visas ofta, kan du behöva skanna din enhet efter skadlig programvara och virus.

Relaterade Artiklar

Back to top button