Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad händer

Det stämmer, jag är hårdvarukocken.

Här är vad jag har på brännaren under de kommande två eller så veckorna:

Den efterlängtade skrivbordsgranskningen av Pentium M är på god väg, jag har räknat in cirka 36 timmars benchmarkingtid hittills och jag har förmodligen ytterligare 60 – 90 timmar kvar innan jag är klar. Jämförelsen kommer att vara med allt du ser i Pentium 4 570J Review, bara så att du vet vad du kan förvänta dig. Och kanske, bara kanske, kommer jag att kunna dra en eller två kanin ur hatten medan jag håller på (nej inte för att laga mat).

Vid sidan av Pentium M-testningen på skrivbordet har jag lekt mycket med iMovie HD på Mac mini – så jag bestämde mig för att göra en iMovie HD på Mac mini-artikeln. Se innan AnandTech ville jag bli läkare, och innan drömmarna om att hela människor var jag intresserad av att redigera deras videor, så iMovie HD är intressant för mig. Faktum är att jag tror att min första erfarenhet med en icke-skit skol-Mac var under mina videoredigeringsdagar när jag först började göra NLE. Precis som en notis, ju mer jag använder mini desto mer inser jag att den fungerar extremt bra trots sin bärbara hårddisk – det vill säga om den är utrustad med 512 MB minne.

På tal om minne, jag har lagt in förfrågningar om alla moduler som behövs för att göra vår första Mac-minnesöversikt här på AT. Mer än något annat kommer det att fungera som en guide för uppgraderingsalternativ och priser snarare än prestandajämförelser (helt enkelt för att allt Mac-minne ska fungera identiskt, det finns inga justeringar av Trd- eller Tcl-tider här). Jag tror att det skulle vara ett bra sätt att svara på frågan – “kommer ___ att fungera i mini?”

Jag har också lekt med tanken på att göra en prestandaanalys av World of Warcraft, med tanke på dess extrema popularitet – men det är något som jag inte helt har begreppsmässigt ännu utanför det inledande “hej, det här skulle vara coolt”-stadiet.

Och där har du det – det kommer också några NDAs som Derek och Wes kommer att täcka senare den här månaden och in i februari. Jason arbetar också med några intressanta 64-bitars servertester och ja, Johan arbetar på en CPU-arkitekturartikel som ska vara klar inom de närmaste två veckorna eller så.

Jag är mitt uppe i packningen just nu (icke-marknadsföring talar: jag har försenat packningen så att jag kan blogga) – Vinney och jag ska iväg för att träffa hennes bror och några släktingar i NJ ikväll. Jag kommer tillbaka på söndag kväll, men jag kommer att ha den bärbara datorn med mig så jag kan få lite arbete gjort på resan.

Ta hand om dig.