Vad hĂ€nder om jag svarar pĂ„ ett e-postmeddelande markerat som skrĂ€ppost frĂ„n Hotmail eller Gmail? – HĂ€r berĂ€ttar vi

0 Shares

I dag anvÀndningen av e-post Àr mycket vanligt och ocksÄ vÀlbehövligt för mÀnskligt liv genom att helt enkelt förestÀlla sig att över 2700 miljoner e-postmeddelanden skickades och togs emot pÄ en dag, vilket trÀngde ut posten eftersom vissa plattformar gjorde det mest tillgÀngligt för kommunikation mellan familj, vÀnner och det Àr naturligtvis arbete som rÀknas.

Under Ă„ren har det av dessa kommunikationsskĂ€l uppstĂ„tt olika plattformar, mellan de tvĂ„ huvudsakliga de mest anvĂ€nda plattformarna Ă€r Gmail och HotmailDet Ă€r faktiskt vĂ€ldigt enkelt att skapa ett Gmail-konto. Det finns Ă€ven andra plattformar som “Yahoo Mail”, “GMX” bland annat, som kommer att diskuteras i en annan artikel.

Trots att de anvĂ€ndes i syfte att kommunicera mellan legitima eller “riktiga” anvĂ€ndare, började det med tiden existera illegala anvĂ€ndare som utnyttjade de sista mĂ„naderna av pandemin och samtidigt hyperanslutningen för alla anvĂ€ndare för att slĂ€ppa arten frĂ„n en e-postattack som kallas “spam”.

Vad Àr spam?

Spam Ă€r verkligen irriterande meddelanden som skickas i bulk till anvĂ€ndare av olika e-postplattformar, med eller utan auktorisation. Dessa meddelanden Ă€r allmĂ€nt kĂ€nda under deras vulgĂ€ra namn “SkrĂ€ppost”Av denna anledning filtrerar samma e-postplattformar all denna “spam” och lĂ€gger den i en mapp som Ă€r reserverad exklusivt för dem.

Alla dessa oönskade meddelanden frĂ„n oss levereras av stora eller smĂ„ företag varifrĂ„n vi haft direkt eller indirekt kontakt med dem genom den sk “E-postmarknadsföring” (det vill sĂ€ga kommunikation mellan företag och potentiella kunder).

Men allt hÀnder inte av en slump, ibland vi sjÀlva vi Àr skyldiga till att ha tagit emot dessa e-postmeddelandeneftersom vi ibland, pÄ grund av okunskap pÄ detta omrÄde, överför vÄra data (som e-postnamn) till webbplatser med okÀnt ursprung eller helt enkelt till iögonfallande annonser som Àr speciellt utformade för att lura anvÀndare.

Vad innehÄller dessa skrÀppostmeddelanden och vad hÀnder om jag svarar pÄ dem?

Vissa skrĂ€ppostmeddelanden kan vara ofarliga, men de flesta av dem Ă€r tyvĂ€rr inte det och utsĂ€tter oss för risker. För vissa kanske bara har erbjuda reklaminformation flygbiljetter och deras kampanjer, andra anvĂ€nder sig av det sĂ„ kallade “mass phishing”, som skickas av illegala anvĂ€ndare frĂ„n falska annonser till bedrĂ€gliga lĂ€nkar som kan innehĂ„lla virus som sĂ€tter vĂ„ra datorer och enheter i fara, och dĂ€rmed all information vi har i dem.

Det idealiska för att ta emot skrĂ€ppost Ă€r att helt ignorera det eller ta bort det utan att öppna det, men som man sĂ€ger “Nyfikenhet dödade katten” det Ă€r inte sant? I vissa fall kommer vilseledande annonser att kallas “du vann pĂ„ lotteriet” och det viktigaste de kommer att frĂ„ga om Ă€r dina uppgifter och viktig information, som den som Ă€r relaterad till bankkonton, som kommer att orsaka bedrĂ€gerier i framtiden.

Detta Ă€mne slutar inte dĂ€r, Den enkla handlingen att öppna ett av dessa oönskade e-postmeddelanden innehĂ„ller bilder som, nĂ€r de laddas ner, varnar den “illegala” anvĂ€ndaren som Ă€r ansvarig för att skicka skrĂ€ppost att det finns nĂ„gon pĂ„ andra sidan skĂ€rmen, vilket möjliggör fler meddelanden av denna typ och alltsĂ„ en kedja.

Å andra sidan kan skadlig programvara ocksĂ„ laddas ner via vilseledande lĂ€nkar, orsakar skador och komplikationer vid löpning pĂ„ nĂ„gon av vĂ„ra enheter. DĂ€rför Ă€r det viktigt att alltid veta nĂ€r vĂ„r dator kan innehĂ„lla ett virus.

Hur kan vi förhindra att vi blir offer för dessa bedrÀgerier?

Faktum Àr att det hÀr Àr riktigt enkla steg, det första Àr att inte öppna eller blockera dessa skrÀppostmeddelanden av nÄgon anledning och pÄ sÄ sÀtt undvika att vara en del av en bluff eller fÀlla som utsÀtter dig eller dina enheter i riskzonen, och det andra Àr att försöka avslöja inte din personliga information eller dina vÀnners information pÄ nÄgon webbplats den Àr inte betrodd.

Slutligen, försök att inte bara dela dem med dina vÀnner, utan ocksÄ att vara intresserad av liknande information för att förhindra att de blir en del av dessa bedrÀgerier.

0 Shares