Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad händer om jag aldrig får WhatsApp-verifieringskoden? (Exempel)

Kontoaktivering kl Whatsapp kräver obligatoriskt att en teckenuppsättning skickas till telefonnumret. Men vad händer om WhatsApp-verifieringskoden aldrig når mig? Även om bilden verkar komplicerad, misströsta inte eftersom det finns några viktiga knep för att fortsätta processen när sådana fall inträffar.

Giltigheten för telefonnumret är begärs som en säkerhetsåtgärd för applikationer för snabbmeddelanden. De består av sex siffror som kan skickas via SMS eller ringa ett samtal. Även om det finns väldigt få sådana fall, har vissa användare rapporterat vissa problem med att få koden.

WhatsApp är ledande inom snabbmeddelanden, föredragen av miljontals användare på grund av dess många fördelar, den här applikationen ger dig möjligheten att ha WhatsApp på två mobiltelefoner med samma nummer.

Är koden automatisk?

Svaret är ja, verifieringskoderna i WhatsApp genereras automatiskt. Endast dess giltighet är tillfällig och engångsföreteelse, så giltig i 24 timmar. Den kan inte hämtas av någon annan, vilket innebär att varken telefonnumret eller koden ska tas emot av någon annan.

Uppmärksamhet! Vad ska jag göra om WhatsApp-verifieringskoden aldrig kommer fram?

Den här appen är ledande inom kommunikation på grund av det stora utbudet av verktyg och bekvämligheter den erbjuder, och en fördel som få användare känner till är möjligheten att använda två WhatsApp-konton på samma telefon.

Precis som alla andra förfaranden i appen är de baserade på några enkla steg inklusive:

Kontrollera att telefonnumret är korrekt

Det första du ska göra om WhatsApp-verifieringskoden aldrig når mig är att kontrollera att numret är korrekt. Många har insett detta efter att ha klagat ett numreringsfel har inträffat.

Ett av de vanligaste felen inträffar i det internationella formatet, det vill säga att beloppet måste anges med landsnumret föregås av +-tecknet. Du behöver inte lägga till extra nollor till numret, till exempel: +584246510507, men inte +5804246510507.

Kontrollera att SIM-kortet är aktivt

En annan metod om jag aldrig har fått WhatsApp-verifieringskoden är att kontrollera att SIM-kortet är aktivt. För att informationen ska komma fram måste telefonen markera sin närvaro och ha en signal. När du använder ett kontantkort, Helst är enheten balanserad eller tillräckligt med pengar för att smsa eller ringa ett samtal.

Begär en ny verifieringskod

Ett av de enklaste sätten är att begära en ny verifieringskod i början av processen. Det bästa sättet att göra den här proceduren är att göra följande:

  • På skärmen där du anger verifieringskoden går du till att trycka på “Fel nummer?“. Denna procedur återför användaren till huvudsektionen.
  • Visa sedan pilen och välj riktnummer för landet du befinner dig i, klicka och ange telefonnumret igen.
  • Ett nytt fält visas med tillägget begäran om tillstånd för att kolla telefonen. Acceptera och vänta på att koden kommer in på ditt WhatsApp-konto.
  • Om problemet kvarstår måste du vänta tills nedräkningen är klar och be om den igen för att fortsätta insistera.

Den är idealisk som en observationspunkt insistera inte mer än två gångereftersom väntetiden kommer att öka för varje misslyckande eller begäran.

Om du inte känner till eller har problem med WhatsApp kan du alltid välja att installera WhatsApp Web.

Avinstallerar programmet och startar om telefonen

En annan av de mest pålitliga metoderna när WhatsApp-verifieringskoden aldrig når mig är avinstallera programmet och omstart av utrustningen för att återställa signalen. För att göra det, följ dessa steg:

  • Det första du ska göra är att avinstallera WhatsApp via Inställningar> WhatsApp> Avinstallera> Vänta på proceduren.
  • När du har slutfört åtgärden, stäng av telefonen och vänta 30 minuter slå på den igen och upprepa inmatningen av applikationen.
  • Ett tips är att innan du får åtkomst kan du be din vän att sms:a dig för att se om de har fått lappen.
  • När du installerar om programmet, installera den senaste versionen av WhatsApp.