Vad hÀnder om Avengers var tekniska entreprenörer?

0 Shares

Marvels efterlÀngtade Avengers: Infinity War debuterade igÄr kvÀll för att fÄ fantastiska recensioner. Tragiskt nog, i den verkliga vÀrlden finns det inte superhjÀltar. Det Àr naturligtvis om du inte tittar pÄ teknikindustrin.

FrÄn Elon Musk till Jeff Bezos har teknikentreprenörer kÀmpat för innovationer som Àr mycket mer vÀrldsförÀndrande Àn bara superkrafter. Oavsett om det Àr sjÀlvkörande bilar, en timmes droneleveranser eller kommersiell rymdresa, har dessa hjÀltemÀssiga titaner av affÀrer gjort vÀrlden lite mer super.

SÄ, vilken av dina favoritteknologföretagare skulle du samla för en egen ambitiös crossover-hÀndelse? LÄt oss ta en titt:

Iron Man – Elon Musk

Denna jÀmförelse har gjorts fler gÄnger Àn vi kan rÀkna, och med goda skÀl. Förutom att vara Robert Downey Jrs inspiration för geni, miljardÀr, playboyfilantrop Tony Stark, har Musk gÄng pÄ gÄng visat att utveckla vÀrldssparande teknik Àr vad han Àr bÀst pÄ. Och han slutar inte snart.

Mellan Musks sjÀlvlandningsraketer, hÄllbara bilar och trafiklindrande trÄkiga maskiner gör denna verkliga vÀrld Iron Man att innovation verkar som ett uppdrag frÄn Nick Fury. Och, lÄt oss vara Àrliga, om du fick reda pÄ att Musk byggde en metalldrÀkt för att bekÀmpa brott, skulle du knappast bli förvÄnad.

Thor – Richard Branson

Bortsett frÄn kanske bicepsmÀtningar förkroppsligar Richard Branson perfekt Thunder of God. FrÄn hans skimrande gyllene hÄr till hans kosmiska ambitioner, Branson kommer frÄn en annan dimension Àr verkligen en möjlighet.

Bransons företag, Virgin Group, kontrollerar inte bara en hel affÀrsgalax utan en av dem Àr Virgin Galactic. Detta kommersiella rymdflygföretag hoppas kunna skicka vanliga mÀnniskor till rymden. Och om vi har lÀrt oss nÄgonting frÄn de senaste Thor-filmerna, Àr det att resa till kosmos Àr den norska gudens bröd och smör. Branson hade till och med sin egen personliga Ragnarok, nÀr hans privata öparadishem brann till cinders 2011.

Hulk – Jeff Bezos

Det Àr inte lÀtt att vara grundare, ordförande och VD för Amazon. Det Àr inte heller lÀtt att vara en gammastrÄlad vetenskapsman som förvandlas till ett gigantiskt grönt ilskemonster varje gÄng han tappar tÄn.

Hur som helst bevisar Jeff Bezos och Bruce Banners obestridliga geni att de har mycket gemensamt, Ă€ven bortom deras vĂ€ldokumenterade ilska. Geni ett ögonblick, rasande jĂ€tte nĂ€sta – du vill ha nĂ„gon version av Bezos i ditt lag, inte den andra sidan.

Captain America – Oprah Winfrey

Som en av de mest etablerade entreprenörerna pĂ„ listan förkroppsligar Oprah Winfrey Captain America’s old school grit. Visst skulle hon inte betraktas som en teknikentreprenör först och frĂ€mst, men hennes favorit saker har gjort henne till en teknisk trendsĂ€ttare pĂ„ nivĂ„ med fĂ„ i branschen. År 2017 gav hon tummen upp till Amazon Echo Show, och det finns inte ett teknikföretag i staden som skulle undvika hennes godkĂ€nnande.

Plus, som nyheter och sociala medier inbjöd för nÄgra mÄnader sedan, Àr Oprah den amerikanska hjÀlten som mÄnga kunde se ta upp manteln av president. Och med sin arbetsmoral vet du att hon kunde göra det hela dagen.

Black Widow – Marissa Mayer

Oavsett om du arbetar för Google och överför till Yahoo!, Eller fungerar som spion för KGB och defekter till USA, kommer du att ses som anpassningsbar och kan rulla med stansarna.

Lyckligtvis för Marissa Mayer, tidigare Yahoo! VD och koncernchef, teknikindustrin Àr full av andra chanser, nÄgot Black Widow har utnyttjat mer Àn en gÄng.

Hawkeye – Palmer Luckey

Precis som Hawkeyes bÄge och pil, imponerade Palmer Luckey teknologivÀrlden med sin imponerande Oculus virtual reality-uppsÀttning. TyvÀrr, precis som pil och bÄge, har VR-tekniken inte hittat sitt vanliga fotfÀste i det stÀndigt förÀnderliga teknikutrymmet.

För att göra saken vĂ€rre har Luckey misslyckats med att leva upp till sitt namn, med sin mycket publicerade utvisning frĂ„n Oculus strax efter att den förvĂ€rvades av Facebook. ÄndĂ„ insisterar Luckey att det Ă€r en tidig pension – nĂ„got som Hawkeye sjĂ€lv Ă€r mer Ă€n bekant med.

Black Panther – Stacy Spikes

Black Panther har revolutionerat filmindustrin och visat sÄ tydligt som dagen att mÄngfald sÀljer och produktionsföretag mÄste falla i linje. Stacy Spikes företag, MoviePass, har pÄ samma sÀtt revolutionerat filmbranschen och visat teatrar att en prenumerationstjÀnst helt klart Àr vÀgen att gÄ.

NÀr det gÀller att mÄla mÄngfald, nÄgot Black Panther har blivit kÀnt för, Àr Spikes ocksÄ grundaren av Urbanworld Film Festival i New York, som har gett ett brett utbud av olika filmskapare chansen att visa upp sina talanger för en global publik sedan 1997 .

The Guardians of the Galaxy – Panelen Shark Tank

SuperhjÀltar slÄr sig samman hela tiden. Men inom teknikbranschen gÄr stora grupper av företagare sÀllan samman för att bekÀmpa innovationsstriderna ingen av dem kunde vinna ensam. Lyckligtvis tar TV-program mÀnniskor ihop mer Àn nÄgonting, och Shark Tank Àr inte annorlunda. Det har skapat en supergrupp av investerare och entreprenörer som kan konkurrera med Guardians of the Galaxy vilken dag i veckan som helst.

Mark Cuban, Daymond John, Barbara Corcoran, Kevin O’Leary, Lori Greiner och Robert Herjavec bildar Shark Tank-panelen och de har anstrĂ€ngt fler tekniska innovationer Ă€n du kan rĂ€kna med. FrĂ„n betalningsappar för studielĂ„n till smarta kaminer kan dessa vĂ€ktare brĂ„ka och inte hĂ„lla med, men de har haft en större inverkan pĂ„ startteknikindustrin Ă€n nĂ„gon nĂ„gonsin hade hoppats pĂ„.

Spiderman – Mark Zuckerberg

Som tvÄ av de yngsta och mest kÀnda namnen pÄ den hÀr listan delar Zuckerberg och Peter Parker en hel del likheter, förutom att vara ganska okalla i tonÄrens ögon.

FrĂ„n sin pension för lekfull skĂ€mt till deras tekniska smarta har dessa tvĂ„ unga vapen visat den komiska och tekniska vĂ€rlden som ungdomar kan trumfa upplevelse i vissa situationer. ÄndĂ„ kunde Zuckerberg ta en sida ur Spidermans bok genom att komma ihĂ„g att med stort socialt mediekraft kommer ett stort ansvar.

Shuri – Makaela Richardson

Att vara breakout-stjÀrnan i en av Ärets största filmer Àr en sak. Men Àven Shuri skulle bli imponerad av en 21-Ärig entreprenör som förvandlade 8 000 dollar av sina egna pengar till ett företag med flera miljoner dollar. Efter Makaela Richardsons framgÄng verkar det knappast vara tillrÀckligt att vara den ledande forskaren i Wakanda.

Richardsons företag, Free the Fresher, Ă€r en prenumerationsboxtjĂ€nst som levererar universitetsförnödenheter som köksutrustning, sĂ€ngklĂ€der, pappersvaror och till och med “baksmĂ€llningssatser” till studenter mot en Ă„rlig avgift. Bara under de första tvĂ„ mĂ„naderna registrerade sig 3000 studenter, dĂ€r investerare stod uppe runt kvarteret för att komma in i Ă„tgĂ€rden. Och om den nivĂ„n av resursförmĂ„ga inte pĂ„minner dig om Shuri, vet vi inte vad som kommer att göra.

Vision – Bill Gates

Liksom Vision har Bill Gates och hans fru visat att det att agera till det större bÀsta kan göra mycket för att förÀndra vÀrlden till det bÀttre. Gates Foundation har blivit guldstandarden för vÀlgörenhet, vilket skulle göra Vision mycket stolt.

Men liksom Vision verkar Gates kĂ€mpa nĂ€r det gĂ€ller hans medmĂ€ns behov, med tanke pĂ„ de mĂ„nga “Re-Visions” till Windows 10 och Windows Phone misslyckades. Om du inte kan bygga en smartphone som ledare för ett av de största teknikföretagen i vĂ€rlden kan det verka som om du saknar den mĂ€nskliga kontakten.

Loki – Martin Shkreli

Den hÀr Àr bara lite för lÀtt. Loki och Shkreli (de lÄter till och med samma sak) har gjort ett bra jobb med att pÄminna vÀrlden om farorna med girighet. Vid till synes varje tur kommer dessa tvÄ att överge sin moral i strÀvan efter personliga vinster.

Men deras avgörande onda attityder slÄr ofta tillbaka i form av juridiska problem eller ett hÄrt slag frÄn Hulken. Men med busiga förflutna som dessa, vem vet vad som kommer att hÄlla fast och vad inte.

Thanos – Donald Trump

Ur teknisk synvinkel Ă€r det svĂ„rt att förneka att Trump spelar skurken. Oavsett om det Ă€r att ta bort Amazons aktier genom att attackera det pĂ„ Twitter eller ta emot kritik frĂ„n nĂ€stan alla grundare i Silicon Valley för otaliga politiska beslut, har presidenten varit i strid med teknikbranschen sedan han tilltrĂ€dde. Detta framgĂ„r ocksĂ„ av de mĂ„nga utgĂ„ngarna frĂ„n hans rĂ„dgivande rĂ„d, varav en var Disneys Bob Iger – en man som satsade stort pĂ„ Avengers i Ă„r.

Thanos och Trump delar till och med en viss stil – en vĂ€nsterhĂ€nt handske (en för golf, en för att förstöra hĂ€lften av universum), ett konstigt huvudbonad och en ovanlig hudfĂ€rg. Och oavsett om det Ă€r en ambitiös crossover-hĂ€ndelse av komiska filmer eller en reality-TV-stjĂ€rna i Vita huset, kan du vara sĂ€ker pĂ„ att för tio Ă„r sedan sĂ„g ingen av dem komma.

LÀs mer om teknikentreprenörer pÄ TechCo

0 Shares