Vad hÀnde nÀr vi började publicera dagliga bloggar

0 Shares

dagligt_bloggande

Inbound marketing innebÀr att skapa innehÄll som lockar mÀnniskor till din webbplats. Detaljerna för det innehÄllet varierar för olika organisationer. Först och frÀmst utvecklar företag innehÄll om olika Àmnen. De kan ocksÄ producera innehÄll i olika format, som videor eller skrivna bloggar. Utöver det kan takten med vilken företag delar nytt innehÄll ocksÄ skilja sig Ät.

MÄnga SEO-tankeledare talar om vikten av att producera kvalitetsinnehÄll över stora mÀngder innehÄll.

Med detta i Ätanke postar vissa företag sÀllan men lyckas fÄ konsekvent trafik av hög kvalitet till sina webbplatser. TÀnk pÄ Brian Dean pÄ Backlinko. Han Àr en auktoritativ individ inom SEO-omrÄdet, men han postar normalt bara en gÄng i veckan. InnehÄllet som han publicerar Àr dock övertygande och drar besökare till hans webbplats.

Även om en sĂ„dan strategi verkligen Ă€r möjlig, som Brian visar, Ă€r mĂ€ngden innehĂ„ll du lĂ€gger upp fortfarande en viktig faktor. Naturligtvis mĂ„ste ditt innehĂ„ll alltid ge vĂ€rde till din publik, men om du kan producera en stor mĂ€ngd högkvalitativt innehĂ„ll kommer du att driva mer trafik.

I början av 2019 satte vi oss för att göra just det — fĂ„ mer trafik till vĂ„r webbplats genom att publicera högkvalitativt innehĂ„ll varje dag.

Vad hÀnde Innan Vi började skriva inlÀgg varje dag

Under de tre Ă„ren före början av 2019 skrev vi tvĂ„ gĂ„nger i veckan pĂ„ New Breed-bloggen. InnehĂ„llet som vi skrev om var hĂ„rt fokuserat pĂ„ en liten uppsĂ€ttning Ă€mnen. Även om vĂ„r blogg inte var sĂ€rskilt mĂ„ngsidig, fungerade strategin bra för oss.

VÄr trafik frÄn 2013 till 2016 vÀxte stadigt mÄnad för mÄnad under nÀstan hela tiden. Under den fyraÄrsperioden var vÄr trafik konsekvent och förutsÀgbar, vilket strömmade kontakter i vÄr tratt och upprÀtthöll vÄr verksamhet.

Sedan 2017 mÀrkte vi att vÄr trafik började fluktuera. Det trendade fortfarande uppÄt men var inte lika konsekvent som det hade varit tidigare. SÄ smÄningom, 2018, hamnade vÄr trafik pÄ en platÄ.

En av de största orsakerna till platÄn var ett tillflöde av platsfel. Utöver det kÀnde vi igen ett antal andra problem som vi hoppades skulle bli möjligheter för oss att förbÀttra vÄr trafik.

Forma aggressiva mÄl

En av de första sakerna vi bestÀmde oss för att göra var att stÀrka vÄr sökordsstrategi. Eftersom vÄra tidigare innehÄllsÀmnen var begrÀnsade, ville vi rikta in oss pÄ fler sökord för att öka antalet personer vi tog med till vÄr webbplats.

Om vi ​​till exempel riktade in oss pĂ„ en term som fick 500 sökningar per mĂ„nad, skulle vĂ„r potentiella rĂ€ckvidd vara 500. Om vi ​​lade till ett annat sökord som hade 750 sökningar per mĂ„nad skulle vĂ„r totala potentiella rĂ€ckvidd kunna utökas till 1250. I grund och botten, med varje term vi lĂ€gger till, vĂ„r potentiella rĂ€ckvidd skulle ocksĂ„ utökas.

DÀrifrÄn avslöjade vÄr sökordsforskning en hel del Àmnen som vi aldrig hade skrivit om tidigare. Vi insÄg att vi borde ha innehÄll pÄ mÄnga av dem, sÄ vi lade till idéerna i vÄr redaktionella innehÄllskalender.

Utöver sökordsforskning insĂ„g vi att det skulle dröja cirka tre mĂ„nader innan vi började fĂ„ organisk dragkraft pĂ„ nĂ„gra nya inlĂ€gg. Att utvidga vĂ„r strategi skulle ta lĂ„ng tid att göra skillnad med vĂ„r nuvarande inlĂ€ggskadens. Om vi ​​bara postade tvĂ„ bloggar i veckan och bloggarna inte fick mycket draghjĂ€lp förrĂ€n tre mĂ„nader i framtiden, skulle vi förmodligen inte kĂ€nna igen mycket av en förĂ€ndring (speciellt eftersom vi ville skriva om sökord som vi aldrig hade riktat in oss pĂ„ tidigare). Dessutom skulle det ta lĂ„ng tid att utöka vĂ„rt innehĂ„llsbibliotek om det vĂ€xte i sĂ„ liten takt.

Eftersom vi inte kunde förlita oss pÄ vÄr nuvarande postkadens för att förverkliga vÄra nya mÄl, skulle vÄr befintliga strategi inte minska den. SÄ vi utarbetade en plan för att utöka vÄrt publiceringsschema till fem gÄnger i veckan.

Naturligtvis krÀvde en sÄdan dramatisk ökning av publiceringen disciplin. Vi blev regementerade i hur vi skapade inlÀgg och definierade en kortfattad process.

NÀr vi nu tar fram ett innehÄll börjar vi med att faststÀlla Àmnet vi vill skriva om. DÀrifrÄn identifierar vi en Àmnesexpert (SME) som kan mycket om det Àmnet och schemalÀgger en intervju mellan vÄrt SME och den förutnÀmnda bloggförfattaren. Under intervjun extraherar författaren den information de behöver frÄn SME om det Àmnet sÄ att de kan skriva inlÀgget. NÀr inlÀgget Àr utarbetat skickar de inlÀgget vidare för att fÄ tvÄ omgÄngar av redigering: utvecklingsredigeringar och kopierade redigeringar. Efter att redigeringen Àr klar fortsÀtter inlÀgget att optimeras för sökning och publiceras, vilket avslutar processen.

Utöver en ny process behövde vi ett verktyg för att organisera vÄrt innehÄllsskapande. SÄ vi började anvÀnda en projektledningsplattform för att spÄra vÄra framsteg mot olika uppgifter.

Om ditt företag börjar skapa innehÄll frÄn grunden eller ökar sin innehÄllsproduktion Àr det viktigt att etablera en vÀldefinierad process och implementera ett projektledningsverktyg för att hÄlla sig pÄ rÀtt spÄr. Att hÄlla sig till ett schema Àr en av de viktigaste och svÄraste sakerna att Ästadkomma, men med de aspekterna pÄ plats Àr du pÄ god vÀg att uppnÄ dina mÄl.

Vad hÀnde nÀr vi började skriva inlÀgg varje dag

Vi bestÀmde oss för att om vi skulle lÀgga sÄ mycket tid och anstrÀngning pÄ att publicera regelbundet sÄ ville vi noggrant övervaka resultaten. SÄ vi började spÄra vÄr organiska söktrafik eftersom det var den viktigaste nyckelindikatorn som vi identifierade.

Vi började granska vÄra inlÀgg pÄ nÄgra olika sÀtt. Först analyserade vi den dagliga trafiken pÄ vÄr webbplats och letade efter trender eller förÀndringar i antalet individer vi attraherade. Vi skapade ocksÄ kohorter av bloggar baserat pÄ vilken mÄnad de lades upp och spÄrade hur dessa kohorter presterade i jÀmförelse med varandra.

Inledningsvis sÄg vi inga vÀsentliga förÀndringar under de första tre till fyra mÄnaderna. Det fanns ocksÄ ett antal uppdateringar av Googles algoritmer som var frustrerande. Det var svÄrt att se allt arbete vi gjorde plötsligt fick ett slag i en vecka nÀr en ny uppdatering slÀpptes. Till slut fick vi dock draghjÀlp.

I juni började vi se nÄgra dramatiska ökningar. MÄnga av inlÀggen som vi hade publicerat frÄn januari till mars började rankas och ökade i visningar.

Utöver det mÀrkte vi att nÄgra av vÄra nyare inlÀgg tog fart och deras tid att vÀrdera var mycket snabbare Àn vÄra första inlÀgg.

Google Search Console sĂ€ger: “Om du lĂ€gger upp en massa ny information, eller har nĂ„gon riktigt anvĂ€ndbar information pĂ„ din webbplats, kan du genomsökas lite mer.”

Detta verkar tyda pĂ„ att ju oftare du lĂ€gger upp innehĂ„ll av hög kvalitet, desto oftare kommer Google att genomsöka din webbplats. Om sĂ„ Ă€r fallet betyder det att sidorna kommer att indexeras och börja fĂ„ dragkraft tidigare – vilket potentiellt ger ditt nya blogginlĂ€gg en snabbare tid att vĂ€rdera.

Sedan vi började publicera bloggar dagligen har vi ökat den organiska trafiken till vÄr sida med 120,49 % nÀr vi jÀmför vÄr bÀsta vecka i Är med vÄr sÀmsta vecka förra Äret (exklusive helgdagar). Vi ökade ocksÄ vÄr organiska trafik med 75,41 % frÄn vÄr bÀsta vecka i januari till vÄr bÀsta vecka i oktober.

Key Takeaway

Förutom att bidra till att öka vÄr trafik, har publicering av nya inlÀgg pÄ vÄr blogg varje dag ocksÄ ökat vÄr medvetenhet avsevÀrt om bloggens prestanda. Innan vi började göra inlÀgg oftare analyserade vi bara vÄr trafik noggrant en gÄng i mÄnaden. Ofta, om nÄgot drastiskt förÀndrades, som en algoritmuppdatering eller en rejÀl nedgÄng till följd av webbplatsfel, mÀrkte vi det inte pÄ ett par veckor. Nu tittar vi pÄ vÄr trafik varje dag och fÄngar förÀndringar nÀr de intrÀffar.

Vi kan ocksĂ„ samla in och anvĂ€nda information snabbare, vilket gör att vĂ„rt team kan fatta bĂ€ttre beslut pĂ„ kortare tid. Om vi ​​till exempel lĂ€gger upp en blogg om ett visst Ă€mne och den börjar generera trafik snabbt, kan vi besluta att det Ă€r vĂ€rt att skriva en annan blogg om det Ă€mnet eller en relaterad.

I slutÀndan har det visat sig vara mycket fördelaktigt för vÄrt företag att lÀgga upp bloggar oftare, och vi rekommenderar starkt att du tillÀmpar de lÀrdomar vi har dragit frÄn processen pÄ ditt eget företag.

0 Shares