Vad du ska göra om Windows inte känner igen NAS-servern vi installerade

0 Shares

Nätverkslagring, används alltmer

För att komma åt vår filer via Internet och var som helst kan vi ta hänsyn till användningen av olika tjänster och enheter. Vi kan använda både det offentliga och det privata molnet. Det gör att vi kan lagra information och kunna komma åt den oavsett var vi är.

Windows känner inte igen NAS-servern vi installerade

De senaste åren är detta något som har ökat rejält. Framväxten av distansarbete, den förbättring av internetanslutningar , att ha tjänster med större kapacitet i molnet … Allt har bidragit till att göra nätverkslagring mer och mer närvarande och vi har fler alternativ tillgängliga.

Ett alternativ som vi har tillgängligt och som är väldigt intressant är att ha en NAS-server. I grund och botten är det en hårddisk ansluten till nätverket och som tillåter oss att komma åt innehållet från vilken plats och enhet som helst. Där kan vi skapa säkerhetskopior, free få upp utrymme från andra datorer, få åtkomst …

Steg för Windows för att upptäcka NAS-servern

Problemet kommer när vårt operativsystem, Windows i det här fallet, inte gör det upptäcka NAS-servern . Vi har den ansluten, vi vet att den fungerar eftersom vi har provat den tidigare eller på en annan dator, men vi kunde inte få den att fungera ordentligt på den här enheten. Detta är något som kan hända vid vissa tillfällen och vi kan lösa det utan alltför många komplikationer, såvida det inte finns ett fysiskt fel eller problem med systemet.

Aktivera nätverksupptäckt

En av anledningarna till att vi kan ha problem med att upptäcka en NAS-server eller någon liknande enhet är att vi inte har nätverksdetektering aktiverad i Windows . Detta är en enkel process som vi kan genomföra och som hjälper en dator ansluten till samma nätverk att synas.

För att aktivera nätverksdetektering i Windows måste vi gå till Start, skriva Kontrollpanelen och komma åt, gå till Nätverk och Internet och klicka på Ändra avancerade delningsinställningar. Där hittar vi avsnittet Nätverksdetektering, som vi måste se till att är aktiverat. Om det inte är det måste vi aktivera det och ge det för att spara ändringar.

Activar detección de redes

Uppdatera NAS-serverns firmware

Något mycket viktigt är att ha i åtanke att vi måste ha senaste versionen av NAS-serverns firmware. Det är utan tvekan en av de vanligaste orsakerna till att det inte fungerar som det ska. Det kan till exempel bero på en konflikt med operativsystemet efter en Windows-uppdatering.

Det är viktigt att ha den senaste versionen av firmware för att den ska upptäckas korrekt. För detta måste vi komma åt enhetens kontrollpanel och leta efter en nyare version som vi kan lägga till. Detta kommer också att vara väsentligt för att uppnå bästa möjliga prestanda, samt för att korrigera eventuella säkerhetsintrång som kan utnyttjas av hackare.

Kontrollera att Windows är uppdaterat

Det är också viktigt som Windows är korrekt uppdaterad och inte bara enheten. Det kan finnas konflikter på programvarunivå och som påverkar igenkänningen av NAS-servern. Till exempel om vi har NAS uppdaterad men vi använder en gammal version av Windows som inte har någon nödvändig komponent.

Därför måste vi alltid se till att vi använder den senaste versionen av Microsofts operativsystem. För att göra detta, gå bara till Start, gå till Inställningar, gå till Uppdatering och säkerhet och verifiera vilken version vi använder och, om det finns en högre version, installera den.

Aktivera NetBIOS över TCP/IP

Ytterligare en konfiguration som vi kan ta hänsyn till i Windows om systemet inte upptäcker NAS-servern som vi har installerat är att aktivera NetBIOS via TCP/IP om det inte är det. Det är en snabb process och kan vara mycket användbar i dessa fall.

Det vi ska göra är att gå till Start, vi går till Inställningar, vi går till Nätverk och Internet, vi klickar vidare Ändra adapteralternativ och väl inne väljer vi det nätverkskort som intresserar oss. Du måste klicka med höger musknapp och gå till Egenskaper.

Nu måste vi markera Internet Protocol version 4 (TCP / IPv4) och återigen till egenskaper. Senare ger vi avancerade alternativ och ett nytt fönster öppnas, vilket är det som intresserar oss för att lösa detta fel.

I detta nya fönster måste vi klicka på VINNER fliken och markera alternativet Aktivera NetBIOS via TCP / IP, som vi kan se nedan.

Har NetBIOS TCP/IP

Tänk på att denna process måste utföras på vart och ett av nätverkskorten som vi använder för att ansluta till NAS. Det vill säga, om vi till exempel har ett Ethernet-nätverkskort och ett annat Wi-Fi så måste vi göra det i båda fallen.

Installera om SMBv1

Ett annat alternativ som vi har om problemet uppstår att vår dator inte känner igen NAS-servern, installera om SMBv1. Tänk dock på att Windows inte rekommenderar detta. Detta är så eftersom det har haft olika säkerhetsproblem som har utnyttjats av hackare.

Installerar om SMBv1 i Windows är väldigt enkelt. Du måste helt enkelt utföra en rad steg som vi ska visa. När det är klart kan vi se om Microsofts operativsystem känner igen eller inte NAS-servern som vi har på vårt nätverk.

Det första vi ska göra är att gå till Start, leta efter Kontrollpanelen och öppna Program. Väl här måste du klicka på alternativet Aktivera eller avaktivera Windows-funktioner. Vi kommer att se en rad operativsystemegenskaper och vi måste leta efter den som säger Kompatibilitet med SMB 1.0 fildelningsprotokoll .

Aktivera SMB1 i Windows

Vi måste kryssa i rutan och vi accepterar. När detta är gjort måste du starta om datorn så kan vi kontrollera om det verkligen har haft effekt eller inte på vårt problem.

Kort sagt, om Windows inte upptäcker NAS:en kan vi följa dessa steg som vi har nämnt. De är väldigt enkla och på kort tid kommer vi att kunna lösa det här felet som kan uppstå under vissa omständigheter på vår dator.

0 Shares