Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad du ska göra om det finns obehöriga debiteringar på Chase-betalkort

Gick du igenom ditt Chase-konto och upptäckte obehöriga debiteringar eller transaktioner som gjordes via ditt konto? Undrar du vad du ska göra efter att ha upptäckt bedrägliga transaktioner via ditt Chase-betalkort?

Chase Bank, officiellt känd som JPMorgan Chase Bank, är en av de största och mest framstående bankerna i USA. Det är ett dotterbolag till JPMorgan Chase & Co., en av de största och mest välkända finansiella institutionerna i världen.

Chase tillhandahåller onlinebanktjänster, vilket gör att kunder kan hantera sina konton, betala räkningar, överföra pengar och utföra olika finansiella transaktioner via sin webbplats och mobilapp.

Om du har märkt transaktioner som inte gjorts av dig via ditt betalkort måste det vara en extremt stressig situation.

Oroa dig dock inte, eftersom den här artikeln hjälper dig att förstå varför det kan finnas obehöriga debiteringar på ditt Chase-betalkort och vad som bör vara nästa steg om du upptäcker obehöriga debiteringar.

Varför finns det obehöriga avgifter på Chase-betalkort?

Om du ser några obehöriga debiteringar på ditt Chase-bankkort kan du ha tappat bort ditt kort, ditt kort kan ha skummats eller nätfiskat eller din dator eller e-post kan ha blivit hackad.

1. Förlorade betalkort

Om du nyligen har tappat bort ditt betalkort och inte låst det genom att informera Chase kundtjänst, kan ditt betalkort ha missbrukats för obehöriga transaktioner av tjuvar, hackare eller bedragare.

2. Stöld eller skimming av betalkort

Ditt betalkort kan ha skummats när du använde bankomaten för att ta ut pengar eller när du gjorde ett köp var som helst via ditt kort.

Kortskumning är att stjäla kredit- och betalkortsdata samt PIN-information när användaren står vid en bankomat eller ska göra en betalning i en butik.

Kortskumning gör det möjligt för bedragare att stjäla pengar från bankkonton, köpa saker och sälja kortdata till obehöriga organisationer för samma mål.

3. Nätfiske med betalkort

Om du nyligen har blivit nätfiske via e-post eller ett telefonnummer kan du ha blivit lurad att ge känslig information som dina betalkortsuppgifter.

Nätfiske är den vilseledande metoden att skicka e-postmeddelanden eller andra meddelanden som verkar vara från legitima företag för att lura människor att avslöja personlig information som lösenord och betalkortsdata.

4. E-post eller datorhackad

Om din dator eller ditt e-postkonto har hackats nyligen, kan hackaren ha skaffat betalkortsuppgifter och gjort otillåtna transaktioner genom den.

Vad ska man göra om det finns obehöriga debiteringar på Chase-betalkort?

Om det finns obehöriga debiteringar på ditt betalkort, kontrollera först detaljerna för debiteringen och kontrollera om det är ett bedrägeri. Om det är ett bedrägeri, rapportera det till Chase kundtjänst och lås ditt kort omedelbart.

1. Kontrollera detaljerna för debiteringen

  • För att gå igenom detaljerna för debiteringen eller transaktionen, logga in till ditt Chase-konto eller app.
  • Leta efter otillåten laddning från listan över transaktioner.
  • Klicka på pil på höger sida av posten för att se detaljerna om debiteringen.
  • Nu kan du se detaljer som t.ex handlare, transaktionssätt (online/offline), transaktionsdatum, adress, beskrivningetc. Observera att du inte kommer att kunna se dessa uppgifter för en pågående transaktion.

2. Kontrollera om det är ett bedrägeri

Efter att ha tittat på detaljerna för debiteringen, kontrollera om betalningen gjordes av dig eller av en obehörig person. Om betalningen inte gjordes av dig och du inte hade gett ditt kort till någon vid den tidpunkten, rapportera bedrägeri till Chase kundtjänst.

3. Rapportera och lås ditt kort

Lås ditt kort för att säkerställa att inga fler bedrägliga transaktioner äger rum. Om du låser ditt kort kommer du inte att göra nya inköp, men det kommer inte att hindra dig från att göra återkommande transaktioner.

Om bedrägeri har begåtts med din kreditkortkontakta på numret 1-800-955-9060. Om bedrägeriet har begåtts med din kontokortkontakta numret 1-800-978-8664.

Rapportera bedrägeriet så snabbt som möjligt på dessa hjälplinjenummer och lås ditt kredit- eller betalkort.

Återbetalar Chase obehöriga avgifter?

Om det finns obehöriga debiteringar eller transaktioner som görs på ditt konto medan du fortfarande har betalkortet med dig, kommer Chase att återbetala hela beloppet för obehöriga debiteringar.

Om du har Chase’s Zero Liability Protection du kommer inte att hållas ansvarig för obehöriga debiteringar som görs med din kort- eller kontoinformation.

Hur hanterar Chase obehöriga avgifter?

Chase kommer att låsa ditt nuvarande betal- eller kreditkort och utfärda ett nytt kort till dig när de bekräftar att transaktionerna och debiteringarna som gjorts via ditt konto är obehöriga och bedrägliga.

Du måste dock först göra en anmälan efter att ha bekräftat bedrägeriet. Detaljer som transaktionsdatum, handlare, debiteringsbelopp, telefonnummer och adress kan tillfrågas när rapporten lämnas in.

Om obehöriga debiteringar görs via ditt Chase betal- eller kreditkort måste du rapportera Chase kundtjänst omedelbart för att undvika ytterligare obehöriga transaktioner.

Du kommer då att få en bedrägeribekräftelse på din adress. När du har undertecknat dokumentet och skickat in det kommer en formell undersökning att börja undersöka bedrägeriet. De kommer också att återbetala

Om du har Chase’s Zero Liability Protection kommer du inte att hållas ansvarig för obehöriga debiteringar som gjorts med din kort- eller kontoinformation.