Vad du ska göra när din PS4-kontroller fortsätter att kopplas från

Vad du ska göra när din PS4-kontroller fortsätter att kopplas från

PS4Pro

Varför händer det här?

Hur kul det än är att skylla problemet med din PS4-kontroller på gremlins, det finns en mängd olika problem som kan orsaka frånkopplingen. Trådlös störning, felaktig firmware eller enkelt slitage är alla möjliga bovar. Men oavsett vilken lilla irritation som får dina kontroller att kopplas från, det finns några knep du kan göra för att ta reda på hur du fixar att din PS4-kontroller inte ansluter.

Synkronisera om och återställ

Innan du hoppar in i en konsolåterställning och förlorar framsteg i ditt spel, försök att synkronisera om din handkontroll. Detta är en snabb och enkel lösning; allt du behöver är en USB-kabel. Anslut helt enkelt din handkontroll till PlayStation med USB-kabeln och tryck sedan på och håll ned PS-knappen för att få din handkontroll att återsynkronisera med systemet. Om detta fungerar, bra, du är klar! Inga framsteg gick förlorade. Spara det spelet och fortsätt spela.

Om din handkontroll inte återansluter med PS-knappen är det nu dags att stänga av din konsol. RIP spara. Med konsolen avstängd och handkontrollen bortkopplad från USB, ta tag i det pålitliga lilla gem (eller annan liknande blodprovstagare). Sätt in klämman i återställningshålet bredvid L2-knappen så att du kan hålla ned den lilla knappen inuti i några sekunder. Anslut sedan kontrollen till konsolen igen med dess USB-kabel och slå på den. Styrenheten bör synkroniseras om med konsolen under uppstart och förhoppningsvis kommer du att vara igång.

Starta om konsolen

PlayStation säkert läge håll nere strömbrytaren

Om det inte hjälpte att återställa kontrollern och du fortsätter att tappa anslutningen till din konsol, krävs en fullständig konsolåterställning. Det är så enkelt som att starta om kontrollern. Det tar bara lite längre tid.

Med din PlayStation 4 avstängd, tryck och håll ned strömknappen tills du hör två pip; ett när du först trycker på knappen och sedan ett andra pip efter ca 8-10 sekunder. När du hör det andra pipet kan du koppla bort konsolen från strömkällan. Låt din konsol vara urkopplad i ett par minuter. Detta ger din PS4 tid att svalna, starta om och göra vad elektroniska enheter gör när du stänger av och sätter på dem igen. Anslut sedan strömkabeln igen och återanslut din kontroller till konsolen med den bekväma USB-kabeln. När du startar konsolbackupen bör din kontroller synkroniseras om.

När allt annat misslyckas

Om ingenting verkar fungera för att ansluta den kontrollern och förbli ansluten till PS4, kan kontrollenheten eller systemet vara problemet. Ta din backup-kontroll eller låna en av en vän och anslut den till ditt system; använd ovanstående PS-knapp återsynkroniseringsmetod för att få din PS4 att känna igen den här handkontrollen. Ta lite tid på att spela spelet som vanligt för att se om frånkopplingsproblemen fortsätter. Om allt verkar bra är problemet förmodligen med din drivrutin; Eftersom de enkla korrigeringarna inte fungerar kan en byte behövas. Använd detta som en ursäkt för att plocka upp en kontroller du alltid har velat ha.

Om det gäller att byta ut din handkontroll, får du åtminstone något nytt och roligt ur alla dessa problem. Och om en enkel omsynkronisering eller omstart gjorde susen, kommer du att spara pengar. Det är en win-win i min bok.

Om kontrollernas urkopplingar fortsätter att hända oavsett vilken kontroller du använder, är problemet troligen med konsolen. Det är dags att ringa kundtjänst; förhoppningsvis är ditt system fortfarande under garanti, och de kommer att kunna fixa det för att få dina trådlösa kontroller att fungera igen. Du kan besöka sidan för reparation och ersättning, kontakta PlayStation Twitter @askPlayStation eller ring 1-800-345-7669 för ytterligare hjälp.

Uppgradera till PS5

Om enkla återställningar inte löser problemet och servicereparationen är för dyr, fundera på om du är redo att uppgradera till Sonys senaste konsol, PS5. Tyvärr är de nya PS4-konsolerna och kontrollerna inte i produktion för tillfället, så om en ersättning är absolut nödvändig kan du spendera mycket pengar. Istället skulle pengarna kunna gå till att fylla på med PS5, vilket ger dig den senaste konsolen som kan spela praktiskt taget alla PS4-spel via bakåtkompatibilitet.

Du kommer också att kunna spela de senaste PS5-bara spelen som kommande Marvel’s Spider-Man 2 och Marvel’s Wolverine från Insomniac Games.

Relaterade Artiklar

Back to top button