vad du ska göra innan du säljer en iPhone

vad du ska göra innan du säljer en iPhone

Om vilket pris du ska sätta

Även om det finns många butiker som köper en iPhone till ett bra pris kan du i slutändan alltid få ut mer av rean mellan privatpersoner. Och eftersom du är den som bestämmer priset vid det här laget kan det bli mer komplicerat. Här är några tips:

  • Undersök konkurrensen och eftersom du inte är den enda som säljer den iPhonen kommer du att kunna avgöra vilka genomsnittliga priser är. Det är viktigt att du inte överstiger snittet som andra har, även om det blir lika viktigt att inte lägga det mycket lägre eftersom du skulle förlora mycket pengar.
  • Bestäm dess fysiska tillstånd , alltid ha i åtanke att om den har några repor eller märken av användning, minskar värdet i slutändan. Ta även hänsyn till batteriets hälsa, något som allt fler användare frågar när de köper en begagnad iPhone.

iphone rayado

  • Inkluderar du tillbehör? Laddningskabeln och adaptern kan vara viktiga, men det kan även hörlurar eller fodral. Man kan kanske ta hänsyn till att erbjuda ett något högre pris, även om man inte ska gå för långt i det.
  • Sätt ett mentalt pris som du inte kommer att vika dig ifrån. Låt oss säga att du inte vill få mindre än 400 euro för enheten, ja, du kan sälja den för 450 eller 500 euro och om du inte kan sälja den så, acceptera en prutning för att nå den siffran på 400 och försök att inte gå därifrån. .

Skydda dina data efter försäljningen av terminalen

När du väl har hittat en köpare till enheten, oavsett vem det är och vilket värde du har förhandlat fram, är det viktigt att inte lämna dina personuppgifter i deras händer. Och i detta avseende är det viktigt att du vet hur du helt återställer iPhone.

Och det är inte samma sak att återställa det från Inställningar än med en dator . I det första sättet skriver du helt enkelt över den nya datan över den gamla, samtidigt som att ansluta den till en dator kan radera datan helt. Därför kommer den här andra metoden inte bara att vara mer effektiv för att säkerställa fullständig radering av dina data, utan det kommer också att undvika programvarufel till den nya operatören av enheten.

restaurang iphone

Det är viktigt att du också radera den från din enhetslista , vilket kan göras från en iPhone eller iPad genom att gå till Inställningar> ditt namn, men också via iCloud-webben. Naturligtvis rekommenderar vi att du bara gör detta när du redan har återställt enheten.

Och angående leveransen av terminalen är det viktigt att du inte lägger till någon konfiguration, även om det inte är med ditt Apple-ID. Den nya användaren måste vara den som konfigurerar allt, så du måste lämna det på startskärmen där det står “Hej” på flera språk.

En annan viktig aspekt som, trots att den fungerar som slutsats, är den mest relevanta: den upptäcker bedrägerier . Om någon ber dig att göra en överföring eller begär personlig eller ekonomisk information på ett mycket konstigt sätt, var misstänksam. Prioritera alltid personliga transaktioner för att förhindra att din iPhone och/eller personuppgifter hamnar i fel händer.

Relaterade Artiklar

Back to top button