Vad du ska frÄga nÀr du anlitar en inbound marketing-byrÄ

0 Shares

Oavsett om du Àr i behov av extern expertis eller om du försöker free upp lite tid för dina interna teammedlemmar, att anlita en inbound marketing-byrÄ kan vara ett effektivt sÀtt att frÀmja ditt företags tillvÀxt. Men det Àr ocksÄ ett stort beslut som krÀver grundlig forskning.

Att vĂ€lja en partner med dĂ„lig kondition kan leda till frustration och fĂ„ dig att slösa tid och pengar pĂ„ bristande resultat. Å andra sidan kan valet av en byrĂ„ stĂ€rka din marknadsföringsstrategi och ge dig en enorm avkastning pĂ„ investeringen.

HÀr Àr nÄgra frÄgor du bör stÀlla nÀr du utvÀrderar inbound marketing-byrÄer för att avgöra om de Àr rÀtt partner för dig eller inte:

Viktiga frÄgor att stÀlla nÀr du anlitar en Inbound Marketing Agency

1. I vilken utstrÀckning kommer du att arbeta med vÄrt team? Hur mycket tid kommer vi att behöva Àgna Ät engagemanget internt?

Olika inbound marketing-byrÄer erbjuder olika nivÄer av partnerskap beroende pÄ deras kapacitet och kundernas behov. Vi klassificerar dem i tre olika kategorier baserat pÄ hur mycket arbete de gör i första hand och hur mycket autonomi de har.

  • Utförare slutför leveranser för en kund men har vĂ€ldigt lite att sĂ€ga till om i strategin. NĂ€r du arbetar med den hĂ€r typen av byrĂ„ mĂ„ste ditt team informera dem om exakt vad du behöver göra.
  • Konsulter ger rekommendationer för din strategi men fullföljer inte leveranser eller implementerar sina rekommendationer. NĂ€r du samarbetar med dessa typer av byrĂ„er kommer ditt interna team att ansvara för majoriteten av de dagliga leveranserna.
  • Partners fungerar som en förlĂ€ngning av ditt team och kan fungera som bĂ„de utförare och konsulter beroende pĂ„ ditt teams behov. De samarbetar med ditt team, sĂ„ nĂ€r du arbetar med denna typ av byrĂ„ Ă€r det viktigt att kommunicera om vem som Ă€r ansvarig för vad och hĂ„lla alla parter informerade om arbetsstatus.

Vilken typ av partnerskap som fungerar bÀst för dig beror pÄ ditt teams kapacitet och vilka expertomrÄden du har. Men oavsett hur ansvarsfördelningen Àr, kommer du att behöva Àgna lite tid Ät att underhÄlla och förvalta partnerskapet. SÄ det Àr viktigt att förstÄ vilka förvÀntningar som finns innan du vÀljer en byrÄ att anlita.

2. Med tanke pÄ din förstÄelse för vÄr situation, mÄl och utmaningar, vilka strategier och taktiker rekommenderar du att vi implementerar?

Inbound marketing-byrÄn du arbetar med behöver ha en förstÄelse för dina affÀrsmÄl och utmaningar, och de mÄste kunna vidta ÄtgÀrder som möter dina behov.

Om en byrÄ inte kan skrÀddarsy sin spelbok efter ditt företags unika situation bör det vara en röd flagga. Den hÀr frÄgan kan hjÀlpa dig att utvÀrdera deras förstÄelse för dina behov och vad de anser vara prioriteringarna för att uppnÄ dina mÄl.

3. Vilka resultat kan jag förvÀnta mig? Hur kommer dina tjÀnster att hjÀlpa oss att nÄ vÄra mÄl?

Vilket arbete kommer byrÄn egentligen att slutföra för din rÀkning? Kommer de att skapa en redaktionell kalender? Skriver du blogginlÀgg? SchemalÀgger du sociala inlÀgg? SammanstÀlla sökordsrekommendationer? Skapar du e-postkampanjer?

Du mÄste förstÄ vad du fÄr ut av ett partnerskap innan du anlitar en byrÄ. Du vill inte skriva pÄ ett kontrakt med tanke pÄ att byrÄn helt och hÄllet kommer att ta hand om din innehÄllsmarknadsföring, bara för att senare fÄ reda pÄ att de bara gör innehÄllsstrategi och ditt team kommer att ansvara för att faktiskt skapa varje tillgÄng du behöver.

Som en del av att lÀra dig om detaljerna för deras tjÀnster, bör du ocksÄ övervÀga att frÄga om deras process för projektomfattning och timfördelning. Det Àr viktigt att förstÄ hur timmarna eller projekten du betalar för kommer att anvÀndas.

4. Hur snart kan jag förvÀnta mig att se resultat frÄn din byrÄ? Vilka resultat kan vi förvÀnta oss att se? Hur kommer du att mÀta framgÄng genom hela vÄrt engagemang?

Det tar tid för inbound att börja ge resultat, och det bör du förvÀnta dig nÀr du gÄr in i ett partnerskap. Om en byrÄ sÀger att deras arbete kommer att börja öka antalet kunder som du stÀnger inom den första mÄnaden efter engagemanget, representerar de förmodligen inte deras tjÀnster korrekt. Men du kanske inte heller kan vÀnta ett Är för att se nÄgon effekt.

PÄ New Breed har vi upptÀckt att det vanligtvis tar tre till sex mÄnader för organiska inkommande anstrÀngningar att ta fart. Men det finns mindre snabba vinster vi kan uppnÄ under tiden sÄ att vÄra kunder kan börja se ledande indikatorer för att uppnÄ sina huvudmÄl. Den tidsramen kommer att skilja sig frÄn bransch till bransch, sÄ be de byrÄer du utvÀrderar att diskutera tid till vÀrde de har gett företag som ditt.

En annan faktor som kan pÄverka tid till vÀrde Àr vad ditt slutliga mÄl Àr. Det tar mycket lÀngre tid att pÄverka intÀkter Àn att konvertera potentiella kunder, sÄ det Àr viktigt att du Àr pÄ samma sida om vilka nyckeltal du anvÀnder för att indikera framgÄng.

5. Hur Àr det att arbeta med ditt team?

Det finns sÄ mÄnga komponenter i hur en byrÄ arbetar med dig: kommunikationsmetoder, projektledning, kontoteamstruktur, expertisomrÄden och mer. Den hÀr frÄgan öppnar dörren för att diskutera alla dessa omrÄden sÄ att du utvÀrderar om du kan ha en sund arbetsrelation med den aktuella inbound marketing-byrÄn.

Kommunikation kan ske via telefon, videokonferens, meddelandeappar, e-post, etc. Och dessa meddelanden kan skickas ut nÀrhelst det finns en uppdatering som ska göras eller med en faststÀlld takt oavsett arbetsförlopp. StÀmmer byrÄns kommunikationsrutiner överens med ditt företags behov? Hur flexibel Àr byrÄn i nödfall?

Vissa byrÄer kommer att ha utsedda kontoansvariga som kommer att fungera som bÄde projektledare och kontaktpunkter, men i andra fall kan du kommunicera direkt med teammedlemmen som slutför leveranser Ät dig. Vissa byrÄer kommer att ha utsedda kontoteam som förblir desamma under hela ditt engagemang, och andra kan ha en konsekvent kontaktpunkt, men de andra experterna du arbetar med kommer att byta frÄn uppgift till uppgift. Vissa byrÄer kommer att kunna slutföra alla sina tilldelade leveranser sjÀlvstÀndigt, och andra kommer att krÀva input och godkÀnnande i olika skeden frÄn ditt team.

Att ha rÀtt förvÀntningar kring alla dessa omrÄden Àr nyckeln för att starta ett partnerskap pÄ rÀtt fot, och om deras sÀtt att arbeta inte överensstÀmmer med ditt företags behov Àr det bÀttre att hitta en annan partner.

6. Har du erfarenhet av andra företag i min bransch? Hur har du hjÀlpt företag som vÄrt att vÀxa?

Ju mer erfarenhet en inbound marketing-byrÄ har med företag som ditt, desto mer beprövade och sanna kommer deras insatser att bli. Om din lösning Àr nischad eller hyperteknisk Àr branscherfarenhet extra viktig, men Àven med mer vÀlkÀnda vertikaler kommer relevant erfarenhet att leda till snabbare resultat.

NÀr du stÀller den hÀr frÄgan, acceptera inte bara ett ja eller nej svar. ByrÄer bör kunna styrka sina pÄstÄenden med bevis, sÄsom fallstudier och vittnesmÄl. Du kanske till och med kan komma i kontakt med en nuvarande eller tidigare kund för att bÀttre förstÄ hur den hÀr byrÄn kan hjÀlpa företag som ditt att vÀxa.

7. Vilka plattformar har du erfarenhet av?

Din tekniska stack spelar en stor roll i din marknadsföringsstrategi, sÄ beroende pÄ vilka tjÀnster du söker kan förtrogenhet med din valda mjukvara göra eller bryta anstÀllningsbeslutet.

Om du skaffar webbtjÀnster, kÀnner de till ditt CMS? Om de hjÀlper till med dina sociala medier, anvÀnder de ett socialt schemalÀggningsverktyg? Har de erfarenhet av CRM- och marknadsföringsautomationsplattformen du anvÀnder? Kan deras rapporteringsverktyg komma Ät data frÄn programvaran du anvÀnder?

8. Hur mycket kostar dina tjÀnster? Hur fungerar din kostnadsstruktur?

Priset Ă€r ofta en avgörande faktor vid anstĂ€llningen av en inbound marketing-byrĂ„. Även om du inte bör vĂ€lja det billigaste alternativet bara pĂ„ grund av deras kostnader, Ă€r det viktigt att anlita en byrĂ„ som ligger inom din budget.

Prisstrukturen kan variera frÄn byrÄ till byrÄ: Vissa baseras pÄ leveranser. Andra har timpris. Det finns till och med byrÄer som har en hybrid av leveranser och timmar.

PÄ grund av det kan samma summa pengar ge dig olika mycket arbete pÄ tvÄ olika byrÄer. SÄ nÀr du utvÀrderar kostnaden, försök alltid att kontextualisera den med vilket vÀrde du kommer att fÄ frÄn partnerskapet.

Takeaway

Att anlita en inbound marketing-byrÄ kan hjÀlpa ditt företag att vÀxa. Men för att fÄ bÀsta möjliga resultat vill du inte arbeta med en byrÄ som bara bryr sig om resultatet av dina marknadsföringsinsatser.

Marknadsföring kan inte bidra till ditt företags resultat om dessa anstrĂ€ngningar inte följs upp av försĂ€ljning, och försĂ€ljning kommer inte att leda till skalbar tillvĂ€xt om dessa kunder inte behĂ„lls och utökas. SĂ„ du bör försöka hitta en partner som bryr sig om hur deras arbete bidrar till den holistiska tillvĂ€xten av ditt företag – inte nĂ„gon som kommer att konvertera en handfull leads och sedan kalla det en dag.

0 Shares