Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad du kan göra med din mobils NFC hemma

NFC-teknik har blivit allt vanligare i dagens mobiltelefoner, med de flesta enheter som nu har denna funktion. Även om många är bekanta med NFC:s roll för att underlätta mobila betalningar, sträcker sig dess möjligheter bortom finansiella transaktioner, och erbjuder en rad användbara funktioner som kan förbättra ditt dagliga liv hemma.

Eftersom smartphonetillverkare anammar NFC-teknik har den blivit en standardinkludering i de flesta enheter. Det är nu ovanligt att hitta en telefon som saknar NFC-funktioner. Utöver kopplingen till mobila betalningar erbjuder NFC en mängd praktiska applikationer som kan effektivisera uppgifter och förbättra bekvämligheten i ditt hem.

nfc hemma

Para ihop enheter

Medan Bluetooth fortfarande är det dominerande valet för att ansluta mobiltelefoner till andra enheter, erbjuder NFC-tekniken ytterligare ett alternativ för att para ihop din smartphone med kompatibla enheter. Med NFC kan du enkelt ansluta din telefon till trådlösa högtalare, smarta TV-apparater och andra smarta enheter i ditt hem utan att behöva navigera genom telefonens inställningar eller vänta på att en Bluetooth-anslutning upprättas. Det är dock viktigt att notera att den andra enheten också måste vara NFC-kompatibel för att denna sömlösa anslutning ska kunna upprättas.

koppla mobil till högtalare

Använd din mobil som nyckel

Utöver de ovan nämnda funktionerna gör NFC-tekniken att du även kan använda din mobiltelefon som nyckel. Du kan enkelt öppna dörrar hemma eller i bilen genom att helt enkelt föra din smartphone nära det NFC-aktiverade låset. Vissa bilmärken, som BMW eller Audi, erbjuder redan denna funktion. Alternativt kan du välja att ersätta ditt hemlås med ett trådlöst NFC-aktiverat lås, så att du kan låsa upp det med din smartphone istället för en fysisk nyckel. Det är dock viktigt att notera att NFC-aktiverade lås kan komma med en högre prislapp, så det här alternativet bör betraktas som en betydande investering.

Automatisering av åtgärder

NFC-tekniken öppnar upp en rad möjligheter för att automatisera åtgärder i ditt hem. Du kan använda NFC-taggar, lätt tillgängliga i butiker som Amazon, för att effektivisera uppgifter som att dela WiFi-lösenordet, spela musik eller till och med ställa in väckarklockan på din telefon när du placerar den på nattduksbordet.

För att använda NFC-taggar kan du enkelt konfigurera dem genom appar som NFC Tasks eller NFC Tools. När du väl har konfigurerat den kan du helt enkelt föra din mobiltelefon nära NFC-taggen för att utlösa olika åtgärder, inklusive de som nämns ovan. Detta möjliggör bekväm och sömlös automatisering av uppgifter med bara en enkel beröring.

nfc klistermärken

Dela mediefiler

När du befinner dig i en situation där Bluetooth- eller WiFi-anslutningen inte är tillgänglig eller inte fungerar korrekt, kan NFC-tekniken komma till din räddning för filöverföring. Om du har två NFC-kompatibla enheter kan du enkelt para ihop dem genom att föra dem närmare varandra. Detta möjliggör snabb och bekväm delning av foton eller andra filer mellan de två enheterna, vilket ger en alternativ lösning när andra trådlösa alternativ inte är tillgängliga.