Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad du kan förvänta dig vid Apples kommande event den 10 november

Apple tillkännagav officiellt datum och tid för deras “One more thing” keynote, evenemanget tros vara tillägnat Apple Silicon Macs.

Apple har skickat ut inbjudningar till deras fjärde virtuella, online, förinspelade event. Livestreamen är planerad till den 10 november 2020 kl. 10.00 PST, 13.00 ET, 18.00 GMT, och kan ses på YouTube eller Apple.com.

Som vanligt är Apple fåniga om vad vi kommer att se. Allt vi har från Apple är grafiken – som påminner om Mac-hjulet, med texten “One more thing” – en fras som länge använts av Apple på scenen, särskilt av Steve Jobs, vanligtvis för att visa upp en överraskande ny produkt. På evenemangssidan på Apples webbplats när den öppnas på iOS kan du se en AR Apple-logotyp, som verkar efterlikna ett MacBook-lock:

Det här är supercoolt. Apples evenemangslogotyp i AR liknar att öppna och stänga en MacBook.

En ny MacBook som drivs av Apple Silicon kommer. pic.twitter.com/R6pIpJTWPC

— Neil Cybart (@neilcybart) 2 november 2020

Även om vi inte vet säkert vad som kommer att släppas, har det spekulerats i flera månader nu att vi kommer att få vår första titt på de första Silicon Mac-datorerna från Apple i november. Apple nämnde först flytten från Intel till ARM-baserade Mac-datorer i juni under WWDC, och sa att vi kan förvänta oss att se de första Mac-datorerna i slutet av detta år, med en tvåårig övergångsperiod för alla produkter.

Detta kommer sannolikt att bli Apples viktigaste händelse under året, inte nödvändigtvis på grund av produkterna som ska släppas, utan mer om hur det kommer att forma framtiden för alla Mac-datorer. ARM-baserade Mac-datorer handlar om effektivitet, vilket gör att Apple kan designa bärbara datorer med bättre prestanda och batteritid, i smalare, fläktlösa kroppar. Produkterna ska även spara Apple-pengar i produktionen. Även om det är osannolikt att slutanvändaren kommer att se dessa besparingar, bör detta tillåta Apple att lägga pengarna någon annanstans, till exempel bättre övergripande specifikationer.

Allt detta kommer att vara första generationens teknik, så ställ inte dina förväntningar för höga för galen prestanda eller design ännu. Apple kommer inte att byta över hela sortimentet vid detta evenemang. Vi förväntar oss att övergången ska börja med den lägre delen av Mac och arbeta upp genom uppställningen.

Vad du kan förvänta
MacBook 12-tums med Apple Silicon

Det här kommer inte att vara den första 12-tums MacBook vi har sett. Apple släpptes 2015 och introducerade en 12-tums MacBook. Den mest kompakta bärbara Apple-datorn. Ett tunt och lätt hölje med tunna ramar, tangentbord i full storlek, inga fläktar och en enda USB-C-port. MacBook dödades förra året, när MacBook Air fick en välbehövlig uppdatering. Även om designen var fantastisk, var den svår att sälja medan en kraftfullare MacBook Air var tillgänglig till ett billigare pris. Denna kommande MacBook kan till och med bli prissatt under $999-inträdet MacBook Air.

MacBook Pro 13-tums med Apple Silicon

Eftersom den större 16-tums MacBook Pro fick en uppdaterad design förra året, med tunnare ramar i samma 15-tums formfaktor, har vi tidigt väntat på att den mindre 13-tums MacBook ska få samma omdesign. Kanske en 14-tumsskärm i samma fysiska storlek. Även om det skulle vara trevligt att få en omdesignad MacBook, är det tänkt att den första generationen av Apple Silicon-enheter kommer att vara ganska inkrementella, som nästan ett experiment, innan några radikala nya konstruktioner introduceras.

iMac 24-tums med Apple Silicon

En omdesign till den mindre iMac har ryktats sedan juni tidigare i år. Vi kommer sannolikt att se Apple designa om båda iMac med tunnare ramar, som tros vara en iPad Pro-liknande design. Först hoppas vi att få se en 23/24-tums iMac vars fysiska fotavtryck kommer att likna den nuvarande 21-tums iMac. Den större 27-tums iMac uppdaterades tidigare i år med Intel-processorer, så vi kommer inte se Apple uppdatera detta förrän nästa år.

MacBook Pro 16-tums med Intel

Som sagt tidigare kommer Apple Silicon-chips att börja med lägre Mac-datorer först, så vi bör inte förvänta oss en 16-tums MacBook Pro med Apple Silicon förrän nästa år, men vi hoppas på en standard Intel-uppdatering till förra årets MacBook Pro med försämrad prestanda.

macOS 11 Big Sur

Demo på WWDC i juli, Big Sur erbjuder en av de största uppdateringarna av Macs operativsystem sedan OS X. Apple listar fortfarande releasen som “Kommer i höst”. Även om vi vanligtvis ser lanseringen av det nya macOS tillsammans med iOS-uppdateringar, eftersom det är en så stor utgåva, har det förståeligt nog blivit försenat. Om det inte släpps under evenemanget kommer vi troligen att se ett releasedatum för OS-uppdateringen.

AirTags

Även om AirTags inte riktigt passar in i temat för ett Mac-evenemang, är den nya produkten nu klar för release. Ungefär som Tile-spår tros AirTags vara Apples egen Bluetooth-spårare med det nya Ultra Wideband-chippet.

Bildkredit – Jon Prosser & Concept Creator
Vad vi inte kommer att se
AirPods Studio

Over-ear-hörlurarna verkar ha blivit ytterligare försenade till mars 2021 på grund av produktionsproblem. Vi förväntar oss också en uppdatering av AirPods och AirPods Pro nästa år.

Bildkredit – Jon Prosser & Concept Creator
Högre ände Mac

Apple Silicon kommer ännu inte att hittas på Apples topppresterande Mac-datorer som MacBook Pro 16-tum, iMac 27-tum, iMac Pro eller Mac Pro.

Andra låga Mac-datorer

De anmärkningsvärda undantagen från lägre Mac-datorer som vi inte har hört några nyheter om är MacBook Air och Mac Mini. En ny MacBook Air är osannolik, på grund av den uppdaterade 12-tums MacBook. Mac Mini bör uppdateras i början av nästa år.