Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad du bör vara uppmärksam på när du väljer ditt antivirusprogram

Vad du ska titta efter när du väljer ett antivirusprogram

var uppmärksam på när du väljer ditt antivirusprogram

Om du har kommit så långt är det för att du tvivlar på om din antivirus är bra eller för att du funderar på att installera en och vill ha det bästa. Du kommer att hitta många tillgängliga alternativ, men alla kommer inte att anpassa sig efter vad du verkligen behöver. Därför är det bekvämt att mycket väl välja vilken du ska installera.

Beroende på typ av enhet

Det första du bör tänka på är att inte alla enheter är likadana. Lita inte bara på namnet på antivirusprogrammet och installera det på alla dina enheter. Vad menar vi med detta? Kanske är ett säkerhetsprogram bra för Windows, men sedan är dess version för Android väldigt begränsad och skyddar inte bra.

Därför beroende på vilken enhet du ska installera ett antivirus på, är det en bra idé att informera dig själv. Du kan titta på dess positiva punkter, åsikter och erfarenheter från andra användare, vilka funktioner det har för operativsystemet där du ska installera det, etc.

Antivirus som uppdateras ofta

Naturligtvis är denna punkt mycket viktig. Det är värdelöst att ha ett antivirus som inte är uppdaterat. Det skulle innebära att det inte kommer att kunna upptäcka senaste hot som i princip kommer att vara de mest använda av hackare för att exakt dra fördel av och komma åt system som inte är så skyddade.

Dessutom är det bra att antiviruset uppdateras automatiskt. På så sätt slipper vi vänta med att installera en ny version. Programmet söker bara automatiskt efter uppdateringar och installerar dem. Ett exempel är bankskadlig kod, som uppdateras ständigt.

Ytterligare funktioner

En annan faktor att ta hänsyn till är de eventuella ytterligare funktioner som antiviruset har. Vissa kan till exempel också ha inbyggda brandväggar. Andra kan ha en webbläsartillägg och andra funktioner som också kommer till användning för att maximera säkerheten.

Om du ska installera ett antivirus, ta en ordentlig titt på vilka ytterligare funktioner den har . Kanske finns det en som intresserar dig för att förbättra skyddet och ha den mest skyddade säkerheten som möjligt på din dator eller mobil.

Cambios para mejorar la seguridad en Internet

Tester utförda

Detta förbises av många användare, men vad passar bättre än att göra det se offentliga prov på Internet där antivirus värderas. Vad de gör är att testa för skadlig programvara och andra attacker och se hur varje antivirus svarar. Så de kan ge en bedömning och vi kan jämföra mellan de olika säkerhetsprogrammen.

Med dessa tester kan du se saker som om de upptäcker de senaste hoten eller inte, huruvida de skyddar mot nätfiskeattacker eller inte, hur de hjälper säkerheten för ett specifikt operativsystem osv.

Mätta inte systemet

Det är också nödvändigt att nämna ev problem och mättnad som de kan ha i ett system. Det vi vill är att antiviruset ska fungera så bra som möjligt, så att vi kan skydda oss själva men utan att försämra prestandan i onödan. Det finns några program som kommer att förbruka mycket resurser och påverka hastigheten.

Idealet är att söka en balans mellan skydd och funktionalitet. Det är viktigt att systemet fungerar bra, smidigt, men samtidigt är skyddat och undviker dataangrepp.

Detta är kort och gott några viktiga faktorer som du bör ta hänsyn till om du ska installera ett antivirusprogram. Det slutliga målet är att förbättra säkerheten, men för detta måste du välja rätt program att använda.