Vad du behöver veta om HubSpot Custom Objects

HubSpot anpassade objekt-funktioner

På INBOUND 2020 släppte HubSpot ett massivt tillkännagivande: anpassade objekt. Den här utgåvan har genererat mycket spänning bland användare som kräver mer flexibilitet från sitt CRM eller som för närvarande använder en extern CRM som Salesforce på grund av dess anpassningsförmåga.

Anpassade objekt tillåter användare att hantera, visa och manipulera sin CRM-data på ett sätt som är vettigt för deras egen produkt, tjänst och processer. De ger bättre, mer exakt rapporteringsfunktionalitet, gör det enklare att bygga automatisering och ger representanter ett enklare sätt att se den data som är relevant för dem på daglig basis.

Sedan tillkännagivandet gjordes av HubSpot har många användare frågat sig själva hur funktionaliteten hos ett anpassat objekt ser ut och om de borde använda dem på sitt eget företag.

Vad är ett objekt i HubSpot?

Även om du för närvarande använder HubSpot, betyder det inte nödvändigtvis att du redan har en fullständig förståelse för vad objekt är eller hur de fungerar tillsammans. På grund av det är det bästa stället att börja när du tänker på anpassade objekt att först förstå vad ett objekt är.

Det finns för närvarande fyra standardobjekt inne i HubSpot: erbjudanden, kontakter, företag och biljetter.

Enligt HubSpot definieras ett objekt som en karta över egenskapsnamn till värden. Alla objekt har egenskaper och kan även associeras med andra objekt.

Jag tycker om att tänka på objekt i HubSpot som hinkar med mindre informationsbitar – som ett arkivsystem som hjälper dig att se dina data.

Så, ett företagsobjekt innehåller filer för var och en av de individer som arbetar på det företaget som kontaktuppgifter, såväl som eventuella ytterligare associerade kontakter, erbjudanden eller biljetter.

Som ett exempel, låt oss använda New Breed som ett exempel. Eftersom New Breed är en post under företagsobjektet kommer HubSpot att visa dig eventuella ytterligare objekt, aktiviteter eller biljetter som är associerade med företaget samt all historisk information i en tidslinjevy.

Detta är företagets rekordvy som du förmodligen är mest bekant med om du redan använder HubSpot.

HubSpot Custom Objects-Company Focus-V2

Om du nu vill titta på en specifik person i ditt CRM som jobbar på New Breed kan du klicka på kontaktens namn som är kopplat till företaget.

HubSpot Custom Objects-Contact Focus-V2

Detta öppnar en liknande vy men nu tittar du på kontaktobjektet istället för företagsobjektet, samtidigt som du visar all tillhörande information som medarbetare, biljetter och erbjudanden.

Samma navigations- och associeringssystem råder även för biljetter och erbjudanden, de andra två objekten i HubSpot. De är associerade med både en kontaktpost och en företagspost och användare har möjlighet att öppna var och en av dessa som sin huvudskärm och se den historiska tidslinjen och tillhörande objekt.

I ett nötskal, det är funktionaliteten och syftet med objekt i CRM – de ger användarna möjligheten att sortera data med nivåer och associationer för att se informationen i ditt CRM på ett organiserat sätt.

Så varför är anpassade objekt en så stor sak?

Anpassade objekt skapades för att ge företag möjlighet att anpassa sin data i sin CRM på ett sätt som är vettigt för hur de driver sin verksamhet och hur de använder sin CRM.

Genom att använda ett anpassat objekt utöver standardobjekten inuti HubSpot redan, kan företag skapa övergripande hinkar eller mappar för att lagra data och associera standardobjekt med sina anpassade objekt. Detta gör att företag kan skapa en uppsättning som passar deras produkt eller tjänst, hur de än gillar att analysera, använda och tänka på sin data.

Till exempel kan ett stort företag som verkar globalt vilja skapa ett anpassat objekt för territorier eller regioner. Detta skulle tillåta team att arbeta i CRM i förhållande till sitt eget territorium och se alla associerade företag, kontakter, biljetter och erbjudanden sorterade endast efter en region åt gången samt associera fastigheterna med dessa territorier.

Du kanske säger, “ja, de kan bara använda en rullgardinsmeny i företagets register för att välja vilket territorium företaget är i”, och även om det är sant, och kan fungera för många företag, fungerar det inte bäst för alla.

Det beror på att för många företag är ett territorium mer än bara en enskild information. Vissa territorier kan ha mycket specifik information som behövs och den informationen gäller inte över hela linjen för alla territorier.

Om dina territorier till exempel var Nordamerika, Europa och Australien kanske du vill ha en egendom för att indikera om ett företag inom det territoriet måste vara GDPR-kompatibelt eller inte. Eller, om ditt företag bara kan sälja vissa produkter i vissa områden, kan du anpassa produkterna på varje objektpost så att de bara visar produkterna som är tillgängliga för det området. På så sätt kan inte dina representanter av misstag försöka sälja något som ditt företag faktiskt inte kan tillhandahålla till det området.

Att använda anpassade objekt gör det också möjligt för representanter att huvudsakligen arbeta inom sitt eget territorium, och se sin egen information som företag, biljetter och erbjudanden enklare och mer skräddarsydda för deras dagliga ansvar. Detta är en enorm fördel för produktiviteten och användarupplevelsen inuti HubSpot.

En annan stor fördel med att använda ett objekt för att sortera viktig data är att det enkelt kan användas för att skapa arbetsflöden eller rapporter precis som du gör nu med kontakter och företag. Detta innebär att användare kan automatisera fyllningen av vissa egenskaper på sina objekt, använda territoriuminformation för att bygga arbetsflöden, få tillgång till rapportering över objekt och enkelt manipulera data i den anpassade rapportbyggaren inuti HubSpot.

Anpassade objekt gör rapportering, attribution och automatisering enklare för de saker som är viktiga för ditt eget företag och din produkt eller tjänst. Det låter din HubSpot-portal bli en ännu större del av ditt företags tekniska stack genom att bli anpassningsbar och anpassningsbar efter dina behov när du växer.

Anpassade objekt kommer att vara tillgängliga för företagskunder inuti HubSpot. Kontakta oss för att lära dig hur ditt företag kan maximera tillväxten med HubSpot.

Relaterade Artiklar

Back to top button