Vad betyder ordet “chape” i en WhatsApp-chatt – starta en konversation

0 Shares

WhatsApp Ă€r den mest anvĂ€nda meddelandetjĂ€nsten i vĂ€rlden, sĂ„ den har lyckats bygga ett eget sprĂ„k. Bland dem finns ord som orsakar mycket förvirring, som “platt”. Vid detta tillfĂ€lle kommer vi att förklara exakt vad detta betyder.

Vilka punkter bör du tÀnka pÄ innan du tar reda pÄ vad chape betyder i WhatsApp?

Innan vi avslöjar innebörden av “platt” i WhatsApp-chattar mĂ„ste vi lyfta fram tvĂ„ faktorer. Var och en av dem kan Ă€ndra innebörden av ordet, sĂ„ ta hĂ€nsyn till dem.

Konversationens sammanhang

Det Ă€r viktigt att titta pĂ„ det sammanhang som ordet förekommer i. Om du och den andra personen har en smutsig konversation Ă€r chansen stor att “pratet” har en liknande innebörd.

Ett smart sÀtt att rensa dina tvivel Àr att kontrollera om den andra personen anvÀnder emoji eller uttryckssymboler som relaterar till erotik. Ibland sÀger dessa symboler mer Àn ord.

Vilket land Àr personen du pratar med?

En persons ursprungsland Ă€r en annan faktor som kan Ă€ndra innebörden av ordet “platt”. Till exempel, i mĂ„nga omrĂ„den i Amerika finns det ord som stavas och uttalas pĂ„ samma sĂ€tt men som inte har samma betydelse.

Följaktligen, Beroende pÄ var din samtalspartner Àr kanske de inte förstÄr ordet pÄ samma sÀtt som du. Av denna anledning Àr det vÀrt att verifiera deras nationalitet.

Det mest logiska Àr att detta Àmne kom upp nÄgon gÄng i samtalet. Men om sÄ inte Àr fallet kan du lÀmna dina kontaktuppgifter. DÀr ser du dess kod eller telefonprefix som anger landet.

Hur tolkas “chape” i WhatsApp-chatt?

I generella termer, ordet “chap” Ă€r en fras som betyder “ge mig en kyss”. DĂ€rför Ă€r det en ganska djĂ€rv begĂ€ran.

Men det Àr inte den enda meningen i WhatsApp. Chape kan ocksÄ prata om fysiska slag och till och med obehag i huvudet.

Dessa tvÄ betydelser kommer att förklaras senare. För nu, lÄt oss se hur ordet kan ha en annan definition beroende pÄ landsom vi redan nÀmnt:

Betydelse i Colombia, Peru och Chile

Om du chattar pĂ„ WhatsApp med nĂ„gon frĂ„n Peru, Chile eller Colombia och sĂ€ger “hej”, ber de dig om en kyss, inte en enkel kyss.

TvÀrtom, förvÀnta dig en lÄng och passionerad kyss. I den meningen, om han ber om det, Àr det för att han sÀkerligen vill ha mer Àn bara vÀnskap.

Vad menar du i Argentina?

Om du istÀllet pratar med nÄgon frÄn Argentina finns det inte lÀngre en möjlig mening. Det finns faktiskt tvÄ tolkningar (Titta noga pÄ konversationens sammanhang för att ta reda pÄ vilken som Àr korrekt):

  • En vanlig kyss.
  • Sexuell intimitet

Vilka Ă€r de andra betydelserna av ordet “chpe” i en WhatsApp-konversation?

Tidigare har vi noterat att “chpe” kan syfta pĂ„ nĂ„got som inte har nĂ„got med en kyss att göra. Tja, det finns ytterligare tvĂ„ betydelser av termen:

För att beskriva att du slog dig sjÀlv

“Chape” kan syfta pĂ„ att en annan person slĂ„r nĂ„gon annan. I sĂ„ fall Ă€r det viktigt att kolla chatten vĂ€l, om du inte har tagit bort den, för att se om den nĂ„gonsin har nĂ€mnt ett slagsmĂ„l.

I sÄ fall stÄr det att han slog nÄgon annan. Men om han sÀger till dig att han kommer att ge dig en hatt, Àr det för att han vill slÄ dig. Detta hÀnder vanligtvis nÀr du brÄkar eller gör honom arg.

NĂ€r du menar huvudet

En annan möjlighet Ă€r att “chape” syftar pĂ„ huvudet. Detta kan hĂ€nda om personen berĂ€ttar för dig om nĂ„got obehag i det omrĂ„det, vilket ger dig tvĂ„ alternativ:

  • Han Ă€r sjuk och har dĂ€rför huvudvĂ€rk.
  • Han föll och slog huvudet i marken.

Återigen, du mĂ„ste gĂ„ igenom hela chatten för att se om sammanhanget antyder meningen. I alla fall, kom alltid ihĂ„g all anvĂ€ndning av ordet “platt”och hitta den som passar din situation bĂ€st.

0 Shares