Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad betyder ett FSA/bedrägeriströmningsanspråk?

Bedrägeristreaming kommer att resultera i att streamingintäkter hålls kvar, att musik tas bort från tjänster i många fall och kan potentiellt leda till borttagning och blockering av skyldiga ReverbNation-konton.

Bedrägeristreaming är vad det står på tin, den olagliga – dvs bedrägliga – streaming av musik på digitala tjänster som Spotify och Apple Music. Vi på ReverbNation och våra streamingpartners tar fall av bedrägeristreaming på största allvar; så det är bra att veta vad det är, vad som händer med användare som gör det och varför vi inte tolererar det.

Vad betyder FSA?

FSA står för Fraud Streaming Activity. Det är taggen som ges till releaser och användare som har upptäckts för bedrägeriströmning.

Vad är Fraud Streaming?

Det finns ett antal sätt som människor kan bedrägera streama på: ställa in flera konton för att lyssna på musik, spela spår på repeat utan att lyssna på dem, använda bots för att streama musik och andra.

Som med alla fall av bedrägeri är alla FSA olagliga. Streamingtjänster är mycket bra på att upptäcka misstänkt aktivitet och när de gör det kommer de att vidta lämpliga åtgärder.

Vad händer med releaser som flaggats för FSA?

I varje fall av bedrägeristreaming kommer intäkterna att blockeras för den releasen. Alla pengar som tjänats in på ett bedrägligt sätt har inte tjänats in lagligt och därför kommer tjänsten att hålla tillbaka dessa pengar. Intäkter från alla äkta streams på en bedrägeristreamad release kan fortfarande tjänas in i de flesta fall.

Även om det inte alltid är fallet, kommer en release som har upptäckts för bedrägeriströmning ofta att tas ner från streamingtjänsten.

Vad händer med ReverbNation-konton som upptäcks vara bedrägeriströmning?

Vi gillar att ge människor en chans att lära sig av sina misstag och lösa sitt beteende. Efter att ha hittat bedrägeriströmning på konton tar vi ofta inte bort ReverbNation-kontot men vi kommer var noga med att hålla ett extra speciellt öga på utgåvorna som kommer via det kontot.

Om någon visar sig vara en återkommande förbrytare av bedrägeriströmning kommer vi att vidta åtgärder för att stänga deras konto och förhindra dem från att ladda upp musik via våra tjänster.

Vad händer om en FSA inte är användarens fel?

Det är inte alltid så att bedrägeristreaming görs av användaren själv. Tyvärr behandlas alla fall av FSA på samma sätt och när åtgärder väl har vidtagits kan det inte ångras av butikerna.

Om du har blivit utsatt för bedrägeriströmning är det viktigt att ta reda på varför din musik bedrägeriströmmas för att förhindra att problemet uppstår igen på din musik. Var medveten om tvivelaktiga marknadsföringswebbplatser som kommer att bedrägera streama musik under sken av att öka ditt lyssnande naturligt.

Vårt supportteam finns till hands för att hjälpa till i alla fall på support@routenote.com eller genom att ta kontakt via en supportbiljett från ditt ReverbNation-konto.