Vad betyder den röda LED-lampan på din router?

På de flesta operatörsfiberroutrar har en rött LED-ljus på routern så här indikerar helt plötsligt inget bra. Om vi ​​har slut på internetuppkoppling kommer denna lampa att dyka upp i den som motsvarar statusen för vår fiberoptiska anslutning.

röd LED-lampa på din router betyder

I Movistar indikerar det ett anslutningsproblem

Till exempel i Movistar Smart WiFi-routern hittar vi fyra Led-lampor . Den till höger är den som indikerar status för vår internetanslutning. Om den är fast blå och inte blinkar betyder det att vi har en Internetanslutning och att allt fungerar som det ska. Nätverksaktivitetsindikatorerna finns på baksidan om vi har en Ethernet-kabel ansluten.

Men om LED är fast rött , då har vi ett nätverksproblem. Den röda lampan indikerar att internetanslutningen inte kunde upprättas, antingen på grund av vårt problem eller på grund av ett operatörsproblem. I händelse av att problemet är vårt kan fiberkabeln ha gått sönder eller är i dåligt skick. Om det är operatörens fel så finns det inte mycket vi kan göra för att fixa det annat än att vänta på att operatören fixar det.

internet luz led roja

Det röda ljuset kan också hittas i andra LED-lampor för routern i Movistar . Till exempel, om den röda lysdioden är den på telefonen och den blinkar, indikerar det att det finns ett problem med telefonen. Om det är fixat indikerar det att telefontjänsten inte kan nås.

Rött ljus på andra operatörer

I resten av operatörerna kan användningen av det röda ljuset ändras. I fallet med Orange , det finns inga röda lampor istället vit färg koder används. Om lampan blinkar snabbt vitt på Livebox 6 , fibern är inte ansluten. Om ljuset är fast vitt eller långsamt blinkande vitt kan fibern vara ansluten, men internetlösenordet har inte angetts eller så finns det ingen internetanslutning.

På Digi har vi dock liknande beteende beroende på routern, där röd lysdiod indikerar att det finns ett problem med anslutningen och att Internet inte fungerar.

Kort sagt är lampor ett väldigt viktigt sätt för routern att kommunicera till oss att det finns ett problem i vår fiberoptisk anslutning . Att gå till manualen är det mest rekommenderade alternativet, men om vår router är på plats och vi inte har rört kablarna alls, är det mest troligt att problemet är en fråga om operatören, och vi får vänta ett tag på det ska fixas, eller starta om routern för att se om det fixar det.

Relaterade Artiklar

Back to top button