Vad är Wi-Fi 6E? Den kommer att fungera i 6 GHz-spektrumet med högre hastighet

Vad är Wi-Fi 6E? Den kommer att fungera i 6 GHz-spektrumet med högre hastighet

Den senaste Wi-Fi 6-standarden har satts för att öka effektiviteten för 2,4 GHz- och 5GHz-spektrumet som användare har förlitat sig på i decennier. För att inleda snabbare och mer kapabel höghastighetsdatagenerering, Wi-Fi Alliance har tillkännagett ett nytt 6 GHz-spektrum som heter Wi-Fi 6E.

Detta beror på att eftersom fler av de enheter vi köper förbrukar värdefull bandbredd, kan dessa anslutningar bli överbelastade. Den nya standarden kommer att lösa detta problem och tillför fler fördelar för användarna.

Wi-Fi 6E kommer att släppa lös 6 GHz trådlösa nätverk för att möta datakrav med hög bandbredd

Wi-Fi Alliance är den organisation som ansvarar för att standardisera alla Wi-Fi-nätverksprotokoll, främja Wi-Fi-teknik och certifiera alla produkter som tillverkare lanserar på marknaden, oavsett om det är routrar, repeatrar, Wi-Fi-nätverkskort etc. Nu, vi kommer att ha 6 GHz-bandet.

router-wifi-hem

Den nya Wi-Fi 6E inkluderar alla fördelar med sin föregångare som bättre prestanda, lägre latens och snabbare datahastigheter, men i en nytt 6 GHz-band. Med Wi-Fi 6E kommer användare att kunna dra nytta av 14 ytterligare 80MHz-kanaler Y 7 ytterligare 160MHz-kanaler som kommer att minska datastockningar och utmärka sig när det gäller att driva applikationer och tjänster med hög bandbredd.

Tack vare dessa fördelar med den nya standarden, användare kommer att se kraftigt förbättrad prestanda genom att strömma högupplöst videoinnehåll, fördjupa dig i virtuell verklighet och spela på molnbaserade plattformar som Stadia.

Wi-Fi 6E kommer att behöva genomgå regulatorisk granskning innan den blir tillgänglig för allmänheten. Wi-Fi Alliance hoppas att när den väl har godkänts, kanske tidigt i år, kommer tillverkare snabbt att integrera 6GHz-stöd i sina produkter.

Analytiker tror att de första enheterna kommer att vara åtkomstpunkter för konsumenter (trådlösa routrar) och smartphones, tätt följt av åtkomstpunkter av företagsklass. Kommer vi verkligen att få se ett genombrott som de hävdar? | Font:

Nyhetsbrev ikon

Vill du få den bästa informationen om teknik?.

Njut av varje veckas enastående nyheter direkt i din inkorg för att alltid vara informerad.

Relaterade Artiklar

Back to top button