Vad Àr virtuella mobila SIM-kort och hur fungerar de?

0 Shares

Teknikens utveckling stannar inte dÀr. Apple, ett av de mest populÀra företagen och mÄnga andra stora företag, kommer varje dag med nya innovationer pÄ marknaden som gör det mycket lÀttare för oss att utföra vÄra uppgifter, till exempel nya mobila enheter som nu ser mer ut som en fickdator Àn en mobil. telefon.

Den mobila enheten kunde dock inte uppfylla sina grundlÀggande funktioner utan SIM-kort och det skulle vara galet att tÀnka pÄ att anvÀnda sin mobiltelefon utan den. Trots det finns det mobiltelefoner som fungerar utan att man behöver sÀtta in ett aktivt SIM-kort.

iPhone XS och XS Max överraskade alla med sin innovativa kortteknologi Inbyggt virtuellt SIM-kort. Detta drar till sig uppmÀrksamhet eftersom det kan bli midnatt för alla mobiltelefoner i framtiden, förutom de vanliga fysiska SIM-korten som kan skadas eller förloras.

Men Vad Ă€r virtuella SIM- eller eSIM-kort och hur fungerar de? Är det vĂ€rt att göra ett generationsskifte? I nĂ€sta artikel kommer vi att förklara vad de Ă€r, hur de fungerar och vilka fördelar dessa nya virtuella kort verkar erbjuda dig hĂ€r.

Vad Àr ett eSIM eller virtuellt SIM-kort?

Ett traditionellt SIM-kort Àr ett kort som erbjuds av telefonbolag som gör att telefonen kan ringa samtal eller har ett abonnemang som gör att du kan surfa pÄ Internet. Med tiden har detta kort genomgÄtt nÄgra förÀndringar, vilket minskat storleken avsevÀrt, men nu det kommer inte lÀngre att vara nödvÀndigt att anvÀnda fysiska SIM-kort.

Nu har antagandet om SIM-kort Àndrats, vilket ger vika för ett nytt eSIM eller populÀrt kÀnt som ett virtuellt SIM-kort. Denna typ av teknik utesluter anvÀndningen av fysiska kort av chips som Àr virtuellt integrerade med enheten, fördubbling av prestanda och data som skulle kunna hÄlla ett vanligt SIM-kort. Dessa virtuella SIM-kort aktiveras pÄ distans genom att köpa en teknologikompatibel mobil enhet.

Hur fungerar eSIM-kortet?

Även om det kan verka lite svĂ„rt att förstĂ„ till en början, Ă€r operationen enkel. Köp bara en telefon och hör av dig föredragen telefonoperatör för att fjĂ€rraktivera det virtuella chippet.

Efter att ha aktiverat eSIM kommer vi att kunna njuta av vÄr utrustning med en bifogad dataplan och kommer att vara det ocksÄ stöd för att ansluta flera enheter till eSIM. Och trots att idén Àr ganska ung och fÄ företag vÄgat sig pÄ den hÀr tekniken, Àr det möjligt att eSIM-kort i framtiden kommer att vara de vanligaste pÄ grund av deras praktiska tillÀmpning.

Fördelar med eSIM

Utan tvekan Àr den största fördelen med denna teknik att den erbjuder mer frihet för anvÀndarnaeftersom det lÄter dem vÀlja vilket telefonbolag de vill ha och det binder dem inte bara till det som har mobiltelefonkompatibilitet.

Eftersom det Àr ett virtuellt chip Àr det möjligt att andra enheter som smartklockor eller surfplattor inkluderar eSIM-nÀtverksanslutning datadelningutan att behöva ha olika traditionella SIM-kort eller byta SIM-kort frÄn en enhet till en annan.

En annan stor fördel Àr att nÀr du köper en mobiltelefon du behöver inte köpa ett SIM-kort, eftersom den teoretiskt kommer att innehÄlla en eller i sÄ fall kommer du att kunna kommunicera direkt med det valda företaget och snabbt aktivera det virtuella chippet.

Nackdelar med eSIM

Den största nackdelen Àr inte sjÀlva kortet, utan sjÀlva utrustningen. NÀr den hÀr tekniken blir populÀr mÄste nya telefoner ha en förlÀngning ny design som inte inkluderar SIM-kortplatsen.

Om det verkligen Àr det Typen av SIM-kort lyckas ersÀtta den tidigare, vilket gör att bara hÄrdvaran kan fungera med den hÀr tekniken, som en konsekvens kommer det att resultera i att supporten för mÄnga enheter som idag har miljontals anvÀndare avbryts, vilket tvingar dem att köpa en ny telefon med eSIM-teknik.

Team och företag som anvÀnder eSIM-kort

Eftersom det Àr en vÀldigt ny teknik pÄ marknaden har fÄ företag utvecklat eSIM-stöd, och trots det iPhone XS och XS Max Det överraskade alla med den hÀr tekniken och det fanns modeller frÄn andra företag som samarbetade med eSIM, som Google Pixel 2. För sin del i Spanien anvÀnder Orange redan utrustning med denna teknik.

0 Shares