Vad är varumärkesidentitet och hur skapar man en?

0 Shares

märkesidentitet

När vi tänker på termen “varumärke” tänker vi ofta på våra favoritföretags logotyper. Vi vet att vi känner på ett visst sätt för de varumärken vi stödjer, men vad får oss att välja favoriter att fortsätta stödja gång på gång?

Enligt New Breed Senior Growth Strategist Nick Frigo börjar allt med att ta en hård titt i spegeln på ditt företags reflektion och tänka på ditt företags varumärkesidentitet.

Vad är en varumärkesidentitet?

Varumärkesidentitet är ryktet eller manifestationen av ditt varumärke i sig.

“Din varumärkesidentitet är hur folk känner om ditt företag när du inte är i närheten,” säger Nick. “Det är ditt företags rykte, och det bör spegla dina värderingar, övertygelser och positionering mot de problem du löser.”

Om du tänker på de varumärken du älskar och frågar dig själv, “varför stödjer jag dessa varumärken?”, har svaren förmodligen något att göra med det förtroende de har byggt upp med dig, hur deras åsikter överensstämmer med dina eller pålitligheten hos deras produkt eller tjänst.

Oavsett vad du känner för ett varumärke känner du förmodligen så eftersom företaget gör en medveten ansträngning för att projicera sig själva på det sättet. Det är deras varumärkesidentitet. Dessa företag är fokuserade på att bygga en lojal kundbas genom sina handlingar och hur de presenterar sig själva.

När du märker ditt företag vill du vara säker på att du inte sätter förväntningar eller löften som du inte kan hålla. Du måste vara säker på att bilden du projicerar genom dina sociala medier, webbplats och de anställda du anställer verkligen är i linje med ditt varumärke.

“Du måste vara försiktig med vad du lovar dig själv och näringslivet eftersom de kommer att hålla dig ansvarig”, säger Nick.

På New Breed är vi ett serviceledd företag och vårt varumärke är en återspegling av vår produkt. Vi är experter inom vår bransch och våra anställda är produkten vi säljer. Vi kommer inte att förklara saker för människor på en grundläggande nivå, och vårt innehåll och hur vi pratar om vår verksamhet återspeglar det.

Vi ser till att vi tar med människor till New Breed-teamet som är i linje med vårt varumärke när det gäller personlighet och vision, och vi ser också till att vår webbplats och de fysiska elementen du ser från oss också gör det.

Visionen och målen du har för ditt företag spelar också en roll för din varumärkesidentitet.

“Det är inte alltid bara en självreflektion över vad du gör och vem du är. Det kan vara att projicera dessa saker ut i framtiden. Ditt varumärke kan vara framåtsträvande, speciellt på ett nytt företag”, säger Nick. “Du måste tänka på att vara visionär, utan att överdriva.”

Om ett företag positionerar sig på ett sätt som faktiskt inte speglar vem de är, kommer konsumenterna att se rakt igenom det. Detta kan få dina kunder att känna sig lurade och få dem att ta sin verksamhet någon annanstans.

Hur man skapar en varumärkesidentitet

När det kommer till att faktiskt skapa din varumärkesidentitet måste du ta en ordentlig titt på dina värderingar och mål som företag. Din varumärkesidentitet bör inte vara något du nödvändigtvis skapar; snarare borde det vara en återspegling av vem du är och vem du strävar efter att vara varje dag.

När du positionerar ditt företag, var försiktig så att du inte översäljer dig själv. Du vill inte sluta göra kunderna besvikna genom att inte uppfylla förväntningarna de hade på dig baserat på varumärket du porträtterade.

Konsekvens är nyckeln när det kommer till någon form av varumärke. När du har identifierat ditt företags varumärkesidentitet kan du börja fokusera på hur du ska kommunicera det till dina potentiella kunder över tid över dina kanaler.

“Det finns massor av stilistiska varumärkesval du måste göra – utseendet och känslan av visuella tillgångar, logotyper, layouter, gränssnitt, din skriv- och talröst – men varje beslut måste underbyggas av dina toppnivåmål och hur du vill marknaden för att uppfatta dig”, säger Nick.

Att skapa en varumärkesstilsguide för ditt företag hjälper dig att vara konsekvent och upprätthålla ditt varumärkes integritet.

En varumärkesstilsguide är en regelbok som förklarar hur en organisation presenterar sig för världen genom sin logotyp, typsnitt och färgval, språk med mera. Det håller alla på samma sida och säkerställer att din varumärkesidentitet förblir intakt.

Ladda ner vår DIY Brand Style Guide för hjälp med att skapa ditt företags varumärkesstilsguide.

0 Shares