Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad är Vanish Mode på Instagram & Hur man använder det

Instagram är en av de trendiga sociala medieplattformarna med frekventa nya uppdateringar och funktioner. Varje gång du uppdaterar applikationen uppgraderas den med nya funktioner. En sådan funktion är Vanish Mode. Det är i allmänhet Instagrams inkognitoläge. När Vanish Mode på Instagram är aktiverat försvinner meddelanden, videor eller bilder som skickas i chatten när du kommer ut ur chatten eller när mottagaren har läst den.

Meddelanden som skickas i Vanish Mode kan inte återställas till varje pris. Vanish-läget kan med nödvändighet användas när du vill kommunicera något personligt eller konfidentiellt.

Hur man slår på/stänger av Vanish Mode

Proceduren för att stänga av eller slå på Vanish Mode är densamma för både Android- och iOS-enheter.

Innan du går in i stegen, se till att Instagram-appen är uppdaterad till sin senaste version.

[1] Öppna Instagram och klicka på Chattikon.

[2] Välj en DM som du vill aktivera Vanish Mode för.

[3] Svep från botten av skärmen. Nu kommer Vanish Mode att aktiveras. Detta kommer att indikeras med en solid svart bakgrund. Och du kan också se ett gäng Finger on the Lips-emojis falla ner.

[4] När Vanish Mode är aktiverat kommer de gamla meddelandena inte att visas.

[5] För att stänga av försvinnande läge, svep igen från botten av skärmen. Chattskärmen visas som vanligt.

Saker att veta om Vanish Mode på Instagram

  • Meddelanden som skickas i Vanish Mode kommer också att visas på meddelandeskärmen, precis som andra Instagram-meddelanden.
  • Meddelanden i Vanish Mode visas inte i chatten när mottagaren väl har öppnat dem.
  • Alla Vanish Mode-chattar är krypterade från början till slut.
  • Du kan inte ringa röstsamtal och videosamtal när Vanish Mode är aktiverat.
  • Användare kommer att meddelas när mottagaren tar en skärmdump när Vanish Mode är aktiverat.
  • Den andra personen i chatten kommer inte att meddelas när du har aktiverat Vanish Mode.
  • Vanish Mode fungerar inte för grupper, det är endast tillämpligt för en-en-chatkonversationer.
  • Funktionen Vanish Mode fungerar endast med personer som följer varandra.
  • Du kan inte spara, kopiera eller vidarebefordra meddelanden som skickats i Vanish Mode.

Vanish Mode på Instagram fungerar inte

Om du har några problem med Vanish Mode på Instagram kan det bero på den äldre versionen av Instagram-appen. Uppdatera Instagram-appen från Play Store eller App Store. Se till att du sveper tillräckligt för att utlösa Vanish Mode. Vanish Mode på Instagram fungerar endast på smartphone-appar. Du kan använda läget på Instagram-webbsidan. Och du kan använda Vanish Mode mellan personer som följer varandra.

Varför är det nödvändigt att använda Vanish Mode

Vanish Mode-funktionen på Instagram är en viktig funktion för dig om du stör dig på snokare. Integriteten för den chatten är mycket viktig i de flesta av våra fall, därför kan vi använda den här funktionen för att hålla chattarna säkra och privata. Det är häpnadsväckande att Instagram har kommit med så avancerade funktioner och andra sociala medier kan också ta upp sådana sekretessfunktioner för användarna. Detta är en av anledningarna till att Instagram är unikt och håller sig på marknadens bästa använda sociala medieplattform.

Slutsats

Sociala medieplattformar spelar en stor roll i vårt dagliga liv. Det finns flera sociala medieplattformar, men bara en handfull av dem har fler säkerhets- och integritetsfunktioner. En sådan app är Instagram. Den senaste Vanish Mode-funktionen på Instagram är enorm när det kommer till vår integritet. Meddelanden som skickas i det här läget raderas när och när meddelandena visas, vilket håller dig säker från snokare. Följ vår Facebook och Twitter sidor för att få fler uppdateringar.