Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad är USB-felsökningsläge på Android? Hur man aktiverar det

Introduktion

För att aktivera alla avancerade funktioner på Android-smarttelefoner och surfplattor är hantering av USB-felsökning en viktig procedur. Detta är en nödvändig process som gör att Android-enheten kan komma åt och kommunicera med en Android SDK via USB. Flera komplexa åtgärder som att rota enheten eller blinkande fabriksbild på Nexus-enheter utförs i denna process.

Även om det är användbart att hantera USB-felsökning för Android, kan processen för det bli komplex för de flesta användare. Det finns dock specifika steg man kan prova för att aktivera den här funktionen för olika processer, och du kan lära dig och öva den väl för olika funktioner. Det här inlägget ger dig mer information om hur USB-felsökning fungerar på Android och hur du hanterar det. Läs vidare.

Vad betyder USB-felsökning på Android?

USB-felsökning för Android som ett tillvägagångssätt är användbart för användare som vill konfigurera den interna mekanismen på sin smartphone genom att ansluta till datorn via USB. Med detta kan användare också aktivera funktioner som ursprungligen var inkompatibla med enheten.

Det är viktigt att möjliggör USB-felsökning för att komma åt mjukvaruutvecklarsatsen eller SDK för Android. Programmerare använder vanligtvis detta för att bygga nya Android-appar och testa dem för funktionell kompatibilitet och förmåga.

Efter denna bearbetning kan användare skicka kommandon på avancerad nivå till smartphones med ADB eller Android Debug Bridge via datorn. Därför är det tydligt att betrakta detta som en process som apputvecklare och programmerare vanligtvis hanterar. Men vanliga Android-användare kan också aktivera USB-felsökningsläget på sina smartphones eller surfplattor för olika funktioner, som:

  • Använda ADB för att installera olika APK-filer från datorn och sedan skicka andra kommandon via USB.
  • Rootar Android-smarttelefonerna för att installera ett annat operativsystem i enheten.
  • För att förbereda en säkerhetskopia för alla sparade data.
  • Drift av Fastboot för återställning av murad Android-smarttelefon/surfplatta.

Hur aktiverar jag USB-felsökning på Android?

Det finns olika steg att hantera när du aktiverar USB Debugging-funktionen på Android-enheter. För detta finns det skillnader märkbara i olika Android-enhetsmodeller när det gäller märke och version man använder. I alla märks små variationer när det kommer till stegen.

Till exempel har vissa enheter About Device istället för About Phone. Eller, vissa Android-modeller kräver att en trycker flera gånger för att komma åt utvecklaralternativ, medan andra har specifika krav, som att användare behöver trycka på ikonen sju gånger.

Följande är en allmän uppdelning av hur aktivera USB-felsökningsläge på Android smartphones och surfplattor.

Hur gor man det har?

Steg 1: Gå till appen Inställningar på din Android-smarttelefon/surfplatta.

Steg 2: Bläddra sedan igenom alternativen tills du ser alternativet Om telefon. Tryck på den för att öppna.

Steg 3: Build Number-objekten kommer att visas på nästa sida i det här avsnittet. Tryck på den cirka sju gånger tills du ser meddelandet som nämner att du arbetar i utvecklarläge nu.

I vissa enheter är det viktigt att verifiera dig själv genom att lägga till lösenordet för låsskärmen i detta skede. Följ som du uppmanas.

  Aktivera USB-felsökning  Aktivera USB-felsökning

Steg 4: Återgå till fönstret Inställningar och klicka sedan på alternativet System och uppdateringar i listan.

Steg 5: Valet “Utvecklaralternativ” visas nu i det här avsnittet. Den här delen kan också hittas under avsnittet Om telefon i vissa Android-smarttelefoner.

Steg 6: Gå till avsnittet Utvecklaralternativ och hitta “USB Debugging” från menyn på fliken Debugging.

Steg 7: Tryck på reglaget här för att aktivera denna inställning.

Steg 8: När du ser dialogrutan som anger användningen av denna funktion, tryck på OK-knappen för att bekräfta USB-felsökning.

tillåt USB-felsökningtillåt USB-felsökning

Variant 1: Hur aktiverar jag USB-felsökning i Xiaomi Redmi-smarttelefoner?

Det finns olika steg för att hantera aktivering av USB-felsökning på olika enhetsmodeller. Här är de grundläggande stegen som Xiaomi-användare måste följa.

Hur gor man det har?

Steg 1: Lås upp smarttelefonen och gå till menyn Inställningar.

Steg 2: Gå till avsnittet Om enhet/telefon.

  Om enhet  Om enhet

Steg 3: Välj MIUI-versionsknappen flera gånger. Därefter kommer du att se prompten “Du är nu en utvecklare!”.

Steg 4: Gå tillbaka till menyn Inställningar och gå till Ytterligare inställningar.

Steg 5: Klicka på Utvecklaralternativ > USB-felsökning. Flytta bilden till aktiv status.

Variant 2: Hur aktiverar jag USB-felsökning i Samsung-smarttelefoner?

För ett annat exempel på hur stegen för att aktivera USB-felsökning kan vara olika för smartphonemodeller, här är stegen för detta på Samsung Galaxy S21/S20/S10/S9/S8-versioner.

Hur gor man det har?

Steg 1: Lås upp Samsung-smarttelefonen och klicka på Inställningar > Om telefonen.

Steg 2: Klicka på avsnittet Programvaruinformation och klicka på byggnumret sju gånger kontinuerligt. Stoppa när du ser prompten: Utvecklarläget har aktiverats.

Steg 3: Gå till menyn Inställningar igen och hitta utvecklaralternativen i den här huvudmenyn.

Steg 4: Gå till avsnittet och aktivera USB Debugging. Detta är samma i alla Samsungs smartphones och surfplattor.

  aktivera USB Debugging  aktivera USB Debugging

Steg 5: Uppmaningen om “Tillåt USB-felsökning” kommer upp. Tryck på OK-knappen. Sedan kommer den här funktionen att aktiveras i smarttelefonen.

Hur inaktiverar man USB-felsökning på Android-enheten?

Efter att ha slutfört funktionerna kan användare enkelt inaktivera USB-felsökningsfunktionen för Android. För att göra det måste man gå tillbaka till menyn för utvecklaralternativ och klicka på USB-felsökningsväxeln för att stänga av den.

Om du vill återställa vilka PC-enheter som kan komma åt Android-enheten när den är i felsökningsläge kan du göra det via utvecklarinställningarna. Gå till avsnittet Utvecklare och bläddra för att hitta “Återkalla USB-felsökningsbehörighet” från rullgardinsmenyn. Välj sedan den.

Bonus: Använd lämpliga åtgärder för att skydda mot USB-felsökningsrisker

Systemet är inte väl skyddat när du aktiverar USB-felsökningsläge på Android-smarttelefonen eller surfplattan. Alla externa attacker som hackare och skadlig programvara kan komma in i operativsystemet. Så se till att undvika att använda de offentliga laddningsportarna eller WiFi-nätverken med allmän åtkomst när du aktiverar felsökningsläget.

Eftersom säkerhetsprotokollen för datasäkerhet sänks under felsökningsprocessen kan cyberbrottslingar komma åt systemminnet och kopiera personliga användardata. Eller så kan de enkelt skicka in virus i systemet och få data att raderas. Det är viktigt att stänga av felsökningsläget när du inte använder funktionen.

Om du inte kan använda ett privat WiFi-nätverk för tillfället, med Avast Free Antivirus aktiverat gör att du också kan ansluta till osäkra offentliga WiFi-nätverk.

Slutsats

Medan du jobbar på USB-felsökning Android, det finns olika punkter att fokusera på, vilket är en komplex men nödvändig process. Skillnaderna är märkbara när det gäller modellen du använder när det kommer till stegen att följa, så överväg det noga först. Fortsätt sedan vid behov. Tänk också på säkerhetsproblemen i samband med USB-felsökning och vidta lämpliga försiktighetsåtgärder.