Vad är TWS-hörlurar och hur fungerar deras teknik

0 Shares

Upptäck TWS-tekniken och ta reda på hur den fungerar i trådlösa hörlurar, som är i utbredd användning idag

Nuförtiden blir Bluetooth-hörlurar populära och tillsammans med denna teknik har vi TWS-hörlurar. Men varför har de det namnet och vad handlar den här tekniken om? Låt oss lära oss mer om dessa hörlurar och se varför de är bra för att lyssna på musik.

Vad är TWS-teknik?

ny teknik blir populär

TWS är akronymen för True Wireless Stereo, vilket betyder äkta trådlöst stereoljud. För en bättre förståelse är ett stereoljud uppdelat i kanaler, och var och en av dessa skickas åt ena sidan. Detta ger en mer uppslukande upplevelse eftersom den är uppdelad mellan punkter.

Ett sätt att uppfatta stereomusik är när man lyssnar på musik, vissa instrument är lägre än andra. Det beror på att den måste spelas i andra änden av telefonen. Huvudsyftet med dessa hörlurar är att eliminera den fysiska kopplingen mellan hörlurarna och mobiltelefonen.

Kopplingen mellan de två hörlurarna fortsatte dock med mobiltelefonen tidigare, med TWS som inte händer längre, lyckas de vara oberoende och ändå behålla stereoljudet. Låt oss förstå lite mer om denna teknik.

Hur fungerar TWS-tekniken?

tws fantastisk teknik

Kort sagt, den anslutna mobiltelefonen eller anteckningsboken skickar två kanaler till ena sidan av telefonen. Och den här sidan är ansvarig för att ta en av dem och skicka den andra kanalen till den andra telefonen. På så sätt skapas stereoljudet, det vill säga bara en sida av hörlurarna är ansluten till enheten, utan att behöva vara 2:an.

känner till tws-tekniken

Med teknikens framsteg är det inte längre nödvändigt att hålla kontakten med mobiltelefonen. Men ofta är det enda ljudet som fungerar läget, så allt sänds på bara ena sidan av hörluren. Denna nya parningsmetod har redan många fördelar. En av dem är batteriförbrukningen som blev mer balanserad. Med dessa nya trådlösa metoder är allt enklare, snabbare och problemfritt.

Slutsats

Med denna enkla och moderna guide var det säkert möjligt att lära sig mer om denna teknik och lita på den ännu mer. Tvivlade du på allt vi såg? Var det något du inte förstod? Låt oss veta i kommentarerna.

Avatar av Nalbert Gomes

Jag gillar det mycket när det kommer till teknik, jag följer noga, uppdaterar mig själv, ägnar mig åt Tekimobile för att utveckla korrekta nyheter, vid rätt tidpunkt.

0 Shares