Vad Àr trÄdlös teknik till för och hur fungerar den?

0 Shares

Tekniken finns alltid dÀr för att utveckla de bÀsta verktygen den kan ge oss friskvÄrd. Sökningen har gett mycket goda resultat och trÄdlös teknik Àr ett tydligt exempel pÄ detta. Om du nÄgonsin undrat vad det Àr till för och hur det fungerar trÄdlös teknik? DÄ Àr den hÀr artikeln för dig.

Vad Àr trÄdlös teknik till för och hur fungerar den?

Fysiska sÀtt att sprida sig har varit ett minne blott sedan den trÄdlösa teknikens tillkomst. Det har vuxit sÄ snabbt att det nu anvÀnds flitigt för trÄdlös kommunikation mellan datorer i ett nÀtverk.

Sedan ska vi förklara vad det Àr trÄdlös teknikdess anvÀndbarhet och funktionalitet inom datavetenskap.

Vad Àr trÄdlös teknik?

TrĂ„dlös teknologi avser kommunikation som upprĂ€ttas mellan tvĂ„ eller flera enheter utan anvĂ€ndning av kablar. Det kallas ocksĂ„ “trĂ„dlös teknik”Och jag behöver inga fysiska Ă„tgĂ€rder.

TrÄdlös teknik Àr avgörande för Wi-Fi-nÀtverk och hur vissa LAN fungerar. Med utvecklingen av mobiltelefoni har trÄdlös kommunikation ökat, liksom anvÀndningen av geolokaliseringsutrustning som Àr sÄ anvÀndbar för att upprÀtthÄlla sÀkerheten i varje land.

TÀnk ÀndÄ pÄ att mobilteknik reagerar pÄ en annan typ av anslutning. Du kan lÀra dig mer om vad mobilnÀt Àr, hur de fungerar och vilka typer av dem genom att följa vÄra guider.

Vad Àr trÄdlös teknik till för?

TrÄdlös teknik tjÀnar överföra information mellan enheter pÄ ett praktiskt och bekvÀmt sÀtt. Friheten med trÄdlös anslutning har gjort den mycket populÀr inom telekommunikationsarenan.

I dag, TrÄdlös den möjliggör en konventionell anslutning, dvs den överstiger inte 350 Mb/s. DÀrför har du vissa begrÀnsningar vad gÀller dataöverföring i nÀtverket.

Ett trÄdlöst nÀtverk Àr mycket anvÀndbart i en affÀrsmiljö dÄ det lÄter dig ansluta flera datorer samtidigt utan att det medför höga kostnader, tid och utrymme för kabelinstallation.

Signalen Àr allt

I grund och botten Ă€r ett trĂ„dlöst nĂ€tverk signalbaserat hĂ„lla surfhastigheten. Detta kan vara en nackdel dĂ€r det finns hinder som kan orsaka störningar. Överföring av smĂ„ data över korta avstĂ„nd har dock inga nackdelar som med Bluetooth-anslutningen, som Ă€r sĂ„ vanlig i mobiltelefoner.

Det bör noteras att trÄdlös teknik tillÄter detta ansluta andra komponenter utrustning, sÄsom en skrivare, webbkamera, mikrofon eller tangentbord, vilket Àr ganska bekvÀmt och praktiskt för anvÀndaren, och som Àven ger en extra poÀng till miljöns estetik eftersom det begrÀnsar anvÀndningen av kablar.

Hur fungerar trÄdlös teknik?

TrÄdlös teknik fungerar elektromagnetiska vÄgor som gör att data kan överföras mellan noderna som utgör nÀtverket och alla motsvarar de huvudsakliga nÀtverkstjÀnsterna. DÀrför Àr avsÀndaren och mottagaren kÀnda. Varje anslutningspunkt som tar emot eller sÀnder data anropas Hamn.

Eftersom en trÄdlös anslutning inte anvÀnder nÄgra fysiska medel, krÀver den vissa komponenter kallas antenner som underlÀttar överföring och mottagning av data. Antenner tillÄter rörelse av elektromagnetiska vÄgor, som kan vara infraröda, satellit- och markbundna mikrovÄgor.

Infraröda vÄgor

De anvÀnds mycket sÀllan eftersom de Àr begrÀnsade i nÀrvaro av hinder. De kan nÄ upp till 384 THz och Àr inte lÀmpliga för breda miljöer.

Jordad mikrovÄgsugn

Fil marken mikrovÄgsugn De kÀnnetecknas av anvÀndningen av Ätkomstpunkter som minskar störningar. De kan nÄ frekvenser upp till 300 GHz, sÄ deras rÀckvidd Àr en kilometer.

Satellit mikrovÄgsugn

SatellitmikrovÄgor fungerar igenom markstationer eller mottagande portar. Signalen nÄr satelliten innan den nÄr stationen för att börja skicka och ta emot data.

Sanningen Àr att trÄdlös teknik finns överallt och Àven i vÄrt hem genom routrar. Har du nÄgonsin undrat vad en WiFi-router Àr och vad den Àr till för? Vi kan svara pÄ denna frÄga mycket enkelt.

0 Shares