Vad Àr syntaxen för att anvÀnda funktionerna IM.LOG2 och IM.LOG10 i Excel?

0 Shares

Excel Àr ett icke-fritt program som har utvecklats av företaget sedan 1985 Microsoft. Det Àr ett av de mest anvÀnda verktygen i PC-program pÄ grund av dess stora bidrag.

Bland alternativen som du kan göra i Excel Àr anvÀndningen av funktioner IM.LOG2 och IM.LOG10. De Àr en del av de specialiserade ingenjörs- och berÀkningsfunktionerna i programmet.

DÀrför förklarar vi nedan hur du anvÀnder funktionerna IM.LOG2 och IM.LOG10 I Excel och dess viktigaste grunder.

AnvÀndning och tillÀmpning av IM.LOG2-funktionen i Excel

Att anvÀnda funktion z IM.LOG2 Det Àr viktigt att veta att det Àr ansvarigt för att berÀkna eller utarbeta logaritmer av bas 2. Det förlitar sig bara pÄ komplexa tal, sÄ det klassificeras under klassificeringen av tekniska funktioner.

Den anvÀnder uttrycket i fÀltet Number som ett obligatoriskt argument, vilket Àr ett komplext vÀrde frÄn vilket den angivna logaritmen kommer att berÀknas. BÄde funktionen och dess komponenter Àr baserade pÄ textformatet x + yi eller x + yj.

I manuella berÀkningar har denna funktion en mer utarbetad formel, med specifika vÀrden för att fÄ rÀtt resultat. DÀrför Àr det ett sÀtt att anvÀnda den hÀr funktionen i Excel avsevÀrt förenkla formeln.

Det Àr ocksÄ viktigt att veta att den hÀr funktionen gÀller komplexa tal, inte reella och imaginÀra tal. I det senare fallet anvÀnds en gemensam LOG-funktion som utför logaritmiska berÀkningar för sin vÀletablerade grund.

Men verkliga och imaginÀra vÀrden kan omvandlas till komplexa vÀrden genom att anvÀnda en specifik funktion för att uppnÄ detta. Det Àr om funktion som heter som KOMPLEXsom ocksÄ Àr kategoriserad under Tekniska funktioner.

Excel erbjuder Àven en COMBINAT-funktion för exekvering kombinationer av objekt eller data pÄ ett excelark. Det hjÀlper till att skapa informationsgrupper, vilket Àr mycket anvÀndbart nÀr man arbetar med mÄnga vÀrderingar som Àr mycket viktiga.

Å andra sidan finns funktionen AMOUNT.RECEIVED som Ă€r mycket anvĂ€ndbar för att logga erhĂ„llen data. Det anvĂ€nds ofta av entreprenörer, affĂ€rsmĂ€n eller entreprenörer som genomför sina projekt med sin första inkomst. Vi inbjuder dig att prova IM.LOG2-funktionen berĂ€kna logaritmerna för dina komplexa vĂ€rden.

AnvÀndning och tillÀmpning av funktionen IM.LOG10 i Excel

samma som IM.LOG2 funktion, IM.LOG10 baseras pÄ berÀkning av logaritmer av komplexa tal. Men i det hÀr fallet Àr logaritmen baserad pÄ 10, vilket innebÀr nÄgot annorlunda egenskaper.

Den anvÀnds ocksÄ som det obligatoriska argumentvÀrdet Otaliga, samt andra funktioner i kategorin Engineering. NÀmnda vÀrde kommer att ligga till grund för berÀkningen av logaritmen baserat pÄ 10 som anvÀnds med ovan nÀmnda funktion.

Den har ocksÄ en manuell formel som Àr lÀngre och mer komplex, med flera vÀrden och mer djupare matematiska operationer. Av denna anledning Àr IM.LOG10 en enkel representation av denna formel i Excel som tolkar den framgÄngsrikt.

För att fÄ komplexa vÀrden för denna funktion kan du ocksÄ konvertera verkliga och imaginÀra till just den hÀr typen. Det Àr möjligt tack vare GRUPPNUMMERoch detta förÀndrar vÀsentligt faktorer relaterade till tekniska funktioner.

Utseendet pÄ hans ansikte pÄ baren formeln Àr = IM.LOG10, och sÀtt sedan vÀrdet Number inom lÀmplig parentes. De mÄste ocksÄ innehÄlla citattecken, eftersom det Àr sÄ funktionen bearbetar den data som anvÀnds.

SÄ lÀnge som alla viktiga funktioner som anges ovan beaktas, funktionen IM.LOG10 kommer att kunna fungera fullt ut. AnvÀndningen Àr ganska enkel, liksom mÄnga andra funktioner och formler som Àr mycket grundlÀggande för Excel.

Ett annat viktigt verktyg i Excel Àr specialpasta för att hantera information i arket. Givet möjlighet kan du överföra visst innehÄll frÄn en cell till en annanför snabb datajustering.

0 Shares