Vad är Spotify och vad är den här musikplattformen till för?

Utan tvekan är Spotify en av de mest kända och använda musikplattformarna i världen. Och även om andra liknande applikationer har utvecklats under åren, Spotify är fortfarande favoritplatsen för de flesta. Av denna anledning har den miljontals användare idag.

Detta verktyg erbjuder ett antal fördelar som gör det till det mest populära bland dem det faktum att det har Mer 10 miljoner låtar i sin databas. På så sätt kan användare komma åt praktiskt taget alla ämnen.

Det bästa med den här appen är att du kan upptäcka nya artister eller låtar som du förmodligen inte kände till. Men det är inte allt, eftersom det även går att skapa spellistor och mycket mer. Men om du är ny på den här plattformen kan det finnas tillfällen då du inte vet exakt vad det är eller hur det fungerar. Därför kommer jag nedan att förklara i detalj vad Spotify är och hur det fungerar.

Vad är Spotify?

Spotify är en svensk plattformsoberoende applikation. Som är utvecklad för att låta dig lyssna på gratis musik utan att behöva ladda ner den. Plattformen erbjuder en musik-, podcast- och digital videoströmningstjänst som ger tillgång till miljontals låtar och annat artistinnehåll.

Det var en musikplattform grundad 23 april 2006, som är dess utvecklare Daniel EK. Ek och Martin Lorentzon var dock grundarna till detta viktiga projekt som det var släpptes först den 7 oktober 2008för den europeiska marknaden. Ett år senare började den spridas till nästan hela världen.

Spotify har två versioner, en gratis, som erbjuder grundläggande funktioner, och den andra för betald, vilket garanterar bättre service, ljudkvalitet, bland annat. Men för var och en kan du söka och välja vad du vill lyssna på, få rekommendationer för personliga funktioner, skapa spellistor osv.

Utvecklingen av Spotify

I början detta applikationen hade en annan nackdelnoterar att användare som vill ha tillgång till det gratis måste bjudas in; annars hade du bara betalningsalternativet. Dessutom stöddes Spotify bara på en dator.

Lyckligtvis, år senare, med tillkomsten av många enheter och smartphones, skapade utvecklarna av Spotify en applikation för mobila enheter. På ett sådant sätt att det för närvarande är tillgängligt för Microsoft Windows, Mac OS X, Linux, Windows Phone, Symbian, iOS och Android operativsystem.

Plattformens framgång växer, och även om konkurrensen är mångsidig föredrar folk fortfarande Spotify. I dag har cirka 232 miljoner aktiva användare varje månadhade cirka 100 miljoner betalningar.

Hur fungerar Spotify?

Dess funktion är enkel eftersom den liknar alla andra applikationer. Med tanke på att för att kunna komma åt det, är det första du ska göra Checka in eller skapa ett konto i denna applikation. För att göra detta måste du ladda ner programmet till din dator eller installera det på en mobil enhet.

Fortsätt sedan till registreringen, du kan göra det via e-post Eller så kan du logga in med ditt Facebook-konto. När du har ett konto måste du välja en av planerna som företaget erbjuder. Bland dem är den mest rekommenderade “Gratis prenumeration” eftersom det är helt gratis men har vissa begränsningar.

En annan Spotify-plan är “Bonus” vilket naturligtvis ger bättre hantering, utan gränser och med bättre ljud. Det låter dig också lyssna på musik med eller utan internetuppkoppling.

Sedan, så snart du organiserar ditt konto och har en plan, kommer du att kunna använda alla appens tjänster, vilket ger användarna mer ledigt utrymme på sina enheter. Eftersom det inte är nödvändigt att ladda ner låtar.

Slutligen hoppas vi att den här artikeln hjälpte dig. Vi vill dock gärna höra från dig. Tycker du att Spotify är en högkvalitativ app? Lämna oss ditt svar i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button