Vad är skillnaderna mellan Xiaomi Mi 11 och den nya Mi 11i?

0 Shares

Skillnader mellan Xiaomi Mi 11 och den nya Mi 11i

Xiaomi har översvämmat marknaden med otaliga modeller och versioner av Xiaomi Mi 11 som kom ut på marknaden i slutet av förra året som en förhandstitt på en mycket komplett leverans av mobiltelefoner. Med så många liknande modeller är det logiskt att användarna är inblandade i ett hav av tvivel.

Exemplet på detta är Xiaomi Mi 11i som presenterades för några dagar sedan på marknaden och som på pappret ser identisk ut med original Mi 11. Av denna anledning möter vi dem i den här jämförelsen där vi påpekar både deras likheter och deras olikheter.

Vilka funktioner delar Xiaomi Mi 11 och Mi 11i?

Xiaomi Mi 11i

Det finns tre huvudkomponenter som förblir oförändrade mellan de två modellerna, och alla är skyldiga att erbjuda en korrekt prestanda för mobilen i alla situationer.

Prestanda: Processor och minne

De Xiaomi Mi 11 var den första smartphone som tillkännagavs med Qualcomms nya Snapdragon 888 chipset, tillverkad i 5 nm med åtta kärnor där Kryo 680 Prime vid 2,84GHz sticker ut baserat på ARM:s överlägsna Cortex-X1-design. Chipet har Adreno 660 GPU som stöder OpenGL ES 3.2, Vulcan 1.1 och en ny shader-teknik med variabel hastighet. Det finns också ett nytt inbyggt X60 5G / LTE-modem som stöder Wi-Fi 6, det finns inbyggt stöd för UFS 3.1 och även ett nytt QuickCharge 5-alternativ.

Denna processor finns också i Mi 11i, liksom en lagring på 128 GB eller 256 GB och ett RAM-minne på 8 GB eller 12 GB. LPDDR5.

Operativ system

Som väntat körs de två smartphones på Android 11 med MIUI 12 , och väntar på att få motsvarande MIUI 12.5-uppdatering.

Anslutningsmöjligheter

Eftersom de delar en processor delar de 2 smartphones kompatibilitet med 5G SA och NSA-nätverk, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1, en USB Type C-port, en fingeravtryckssensor placerad under skärmen och de klassiska NFC- och GPS-alternativen. Tänk på att det inte finns någon hörlursport på någon av dem.

Skillnader mellan Xiaomi-telefoner

Xiaomi Mi 11

Även om designen av high-end terminaler av det kinesiska varumärket kan verka liknande, om vi tittar noga eftersom skärmen är den viktigaste förändringen mellan de två telefonerna, men det är inte den enda. Kameran genomgår även en liten förändring på baksidan.

Böjd skärm vs platt skärm

Den huvudsakliga skillnaden mellan Xiaomi Mi 11 och Xiaomi Mi 11i visas i displayen. Den första har ett böjt glas som expanderar på sidorna av enheten medan den billigaste modellen är en klar satsning för dem som föredrar en platt skärm.

Ett bildförhållande på 20:9 bibehålls, en uppdateringsfrekvens på 120 Hz men upplösningen är högre på Mi 11, HD+, jämfört med FHD+-upplösningen på Mi 11i.

Kameror med små skillnader

De två Xiaomi Mi 11 gå ut på marknaden med samma 108 MP huvudsensor och en 5 MP Telemacro. Vidvinkeln är dock annorlunda. Mi 11i har en lägre upplösning vidvinkel, är 8 MP jämfört med 12 MP vidvinkel på standard Mi 11.

Utöver detta är resten av teknologierna fortfarande närvarande i de två mobilerna, som Dual Native ISO-teknik, 8K-videoinspelning eller Ultra Night Video-läget.

Den främre kameran är fortfarande 20 MP på båda telefonerna.

Ojämnt batteri

De Xiaomi Mi 11i har 4520 mAh, 80 mAh mindre än Mi 11 men på papperet borde autonomin vara liknande på grund av skillnaderna i storlek och upplösning på skärmarna på varje mobil.

Laddningsteknikerna är olika, eftersom Mi 11i har en laddning på 33W, medan den ursprungliga Mi 11 når 55W; laddar cellen helt på 1 timme. Till detta måste vi lägga till att den dyraste modellen av de två har en 50W trådlös laddning.

Nyckeln ligger i priset

Xiaomi Mi 11i

100 euro är nyckeln till att slutföra analysen av skillnaden mellan de två smartphones. De Xiaomi Mi 11 såldes i sin mest grundläggande konfiguration för 749 euro i vårt land, men den “lägre” modellen har ett pris på 649 euro.

Det är upp till dig att ta reda på om det är värt att offra lite kamerakvalitet och batteriladdningsmöjligheter. Även om cellen är mindre är skärmstorleken också mindre så detta bör inte påverka cellens autonomi Xiaomi Mi 11 och Xiaomi Mi 11i .

0 Shares