Vad Àr skillnaderna mellan Xiaomi Mi 11 och den nya Mi 11i?

0 Shares

Skillnader mellan Xiaomi Mi 11 och den nya Mi 11i

Xiaomi har översvÀmmat marknaden med otaliga modeller och versioner av Xiaomi Mi 11 som kom ut pÄ marknaden i slutet av förra Äret som en förhandstitt pÄ en mycket komplett leverans av mobiltelefoner. Med sÄ mÄnga liknande modeller Àr det logiskt att anvÀndarna Àr inblandade i ett hav av tvivel.

Exemplet pÄ detta Àr Xiaomi Mi 11i som presenterades för nÄgra dagar sedan pÄ marknaden och som pÄ pappret ser identisk ut med original Mi 11. Av denna anledning möter vi dem i den hÀr jÀmförelsen dÀr vi pÄpekar bÄde deras likheter och deras olikheter.

Vilka funktioner delar Xiaomi Mi 11 och Mi 11i?

Xiaomi Mi 11i

Det finns tre huvudkomponenter som förblir oförÀndrade mellan de tvÄ modellerna, och alla Àr skyldiga att erbjuda en korrekt prestanda för mobilen i alla situationer.

Prestanda: Processor och minne

De Xiaomi Mi 11 var den första smartphone som tillkÀnnagavs med Qualcomms nya Snapdragon 888 chipset, tillverkad i 5 nm med Ätta kÀrnor dÀr Kryo 680 Prime vid 2,84GHz sticker ut baserat pÄ ARM:s överlÀgsna Cortex-X1-design. Chipet har Adreno 660 GPU som stöder OpenGL ES 3.2, Vulcan 1.1 och en ny shader-teknik med variabel hastighet. Det finns ocksÄ ett nytt inbyggt X60 5G / LTE-modem som stöder Wi-Fi 6, det finns inbyggt stöd för UFS 3.1 och Àven ett nytt QuickCharge 5-alternativ.

Denna processor finns ocksÄ i Mi 11i, liksom en lagring pÄ 128 GB eller 256 GB och ett RAM-minne pÄ 8 GB eller 12 GB. LPDDR5.

Operativ system

Som vÀntat körs de tvÄ smartphones pÄ Android 11 med MIUI 12 , och vÀntar pÄ att fÄ motsvarande MIUI 12.5-uppdatering.

Anslutningsmöjligheter

Eftersom de delar en processor delar de 2 smartphones kompatibilitet med 5G SA och NSA-nÀtverk, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1, en USB Type C-port, en fingeravtryckssensor placerad under skÀrmen och de klassiska NFC- och GPS-alternativen. TÀnk pÄ att det inte finns nÄgon hörlursport pÄ nÄgon av dem.

Skillnader mellan Xiaomi-telefoner

Xiaomi Mi 11

Även om designen av high-end terminaler av det kinesiska varumĂ€rket kan verka liknande, om vi tittar noga eftersom skĂ€rmen Ă€r den viktigaste förĂ€ndringen mellan de tvĂ„ telefonerna, men det Ă€r inte den enda. Kameran genomgĂ„r Ă€ven en liten förĂ€ndring pĂ„ baksidan.

Böjd skÀrm vs platt skÀrm

Den huvudsakliga skillnaden mellan Xiaomi Mi 11 och Xiaomi Mi 11i visas i displayen. Den första har ett böjt glas som expanderar pÄ sidorna av enheten medan den billigaste modellen Àr en klar satsning för dem som föredrar en platt skÀrm.

Ett bildförhÄllande pÄ 20:9 bibehÄlls, en uppdateringsfrekvens pÄ 120 Hz men upplösningen Àr högre pÄ Mi 11, HD+, jÀmfört med FHD+-upplösningen pÄ Mi 11i.

Kameror med smÄ skillnader

De tvÄ Xiaomi Mi 11 gÄ ut pÄ marknaden med samma 108 MP huvudsensor och en 5 MP Telemacro. Vidvinkeln Àr dock annorlunda. Mi 11i har en lÀgre upplösning vidvinkel, Àr 8 MP jÀmfört med 12 MP vidvinkel pÄ standard Mi 11.

Utöver detta Àr resten av teknologierna fortfarande nÀrvarande i de tvÄ mobilerna, som Dual Native ISO-teknik, 8K-videoinspelning eller Ultra Night Video-lÀget.

Den frÀmre kameran Àr fortfarande 20 MP pÄ bÄda telefonerna.

OjÀmnt batteri

De Xiaomi Mi 11i har 4520 mAh, 80 mAh mindre Àn Mi 11 men pÄ papperet borde autonomin vara liknande pÄ grund av skillnaderna i storlek och upplösning pÄ skÀrmarna pÄ varje mobil.

Laddningsteknikerna Àr olika, eftersom Mi 11i har en laddning pÄ 33W, medan den ursprungliga Mi 11 nÄr 55W; laddar cellen helt pÄ 1 timme. Till detta mÄste vi lÀgga till att den dyraste modellen av de tvÄ har en 50W trÄdlös laddning.

Nyckeln ligger i priset

Xiaomi Mi 11i

100 euro Ă€r nyckeln till att slutföra analysen av skillnaden mellan de tvĂ„ smartphones. De Xiaomi Mi 11 sĂ„ldes i sin mest grundlĂ€ggande konfiguration för 749 euro i vĂ„rt land, men den “lĂ€gre” modellen har ett pris pĂ„ 649 euro.

Det Ă€r upp till dig att ta reda pĂ„ om det Ă€r vĂ€rt att offra lite kamerakvalitet och batteriladdningsmöjligheter. Även om cellen Ă€r mindre Ă€r skĂ€rmstorleken ocksĂ„ mindre sĂ„ detta bör inte pĂ„verka cellens autonomi Xiaomi Mi 11 och Xiaomi Mi 11i .

0 Shares