Vad Ă€r skillnaderna mellan ett “kreditkort” och ett “tillĂ€ggskort”?

0 Shares

Vi utför mÄnga finansiella transaktioner dagligen. Vi köper mat för veckan, betalar för webbtjÀnster och samarbetar till och med med Google Pay-tjÀnster för att göra betalningar frÄn Play Butik. Det Àr hÀr vi anvÀnder vÄra kreditkorteftersom de Àr det mest bekvÀma alternativet i dessa typer av situationer.

PÄ samma sÀtt pÄverkar dessa kort Àven vÄr konsumtionsnivÄ. Jo, med en hög kreditgrÀns Àr vi frestade att öka vÄra utgifter. Detta Àr inte nödvÀndigtvis en dÄlig sak. Tja, det hÀr alternativet kan befria oss frÄn alla problem. I den hÀr artikeln kommer vi att förklara skillnaderna som finns mellan kreditkort och extra kort.

Vad Àr ett tillÀggskort?

Du kanske tillhör den gruppen mÀnniskor som inte gillar att dela tillgÄngen till sin ekonomi med sina anhöriga eller nÄgon annan. Det Àr dÀrför du inte riktigt förstÄr vad det hÀr kortet handlar om. Nu Àr tillÀggskortet ett instrument du kan ha tillgÄng till kreditkort kreditera.

PÄ sÄ sÀtt kan samma typ av köptransaktioner göras. TillÀggskorthÄllaren skiljer sig frÄn kreditkortsinnehavaren, och naturligtvis Àr tillgÄngen till Àndringar av den helt begrÀnsad. Men pÄ samma sÀtt Àr syftet med ett tillÀggskort att ge personen tillgÄng till kredit han inte Àger.

Dessutom mÄste vi göra det vÀldigt tydligt att det Àr kreditkortsinnehavaren som Àr det begÀra ett extra kort och bara han Àr den som lagligt mÄste svara för att fÄ kredit för det extra kortet. Den andra personen Àr helt befriad frÄn allt ansvar i förhÄllande till lÄnet i frÄga.

Vad Ă€r skillnaderna mellan ett “kreditkort” och ett “tillĂ€ggskort”?

Det finns flera skillnader som gör dessa tvÄ kort unika. Men det finns ocksÄ aspekter dÀr de fungerar likadant, först ska vi prata om dessa likheter. BÄda korten anvÀnds för att göra betalningaroavsett modalitet, vare sig det Àr i elektronisk form eller ansikte mot ansikte.

LikasÄ Àr för- och efternamnet som stÄr pÄ kortet kortinnehavaren. SÄ du kan anvÀnda den var som helst, du kan till och med ta ut pengar i en bankomat.

Å andra sidan bygger de aspekter som skiljer de tvĂ„ korten pĂ„ ekonomiskt ansvar. Det vill sĂ€ga vem som Ă€r ansvarig inför banken för det beviljade lĂ„net. Svaret pĂ„ detta ligger hos kreditkortsinnehavaren. Den hĂ€r personen Ă€r vem sluta avtal med en bank acceptera kredit först.

För det andra ber han ocksÄ om ett extra kort för den andra personen. Detta innebÀr att Àven om nÄgon annan gör en betalning kommer kreditkortsinnehavaren att ansvara för alla dessa betalningar. Det Àr till och med han som krÀver en höjning av kreditkorts- och ytterligare kortgrÀnser.

Vem kan vara innehavare av ett extra kort?

Alla som Àr 10 Är eller Àldre kan ha ett extra kort, sÄ lÀnge som kreditinnehavaren godkÀnner dig att göra det. Ett annat krav att ta hÀnsyn till Àr förekomsten av slÀktskap mellan de tvÄ Àgarna, detta gÀller Àven gifta par.

Alla dessa personer har tillgÄng till ett extra kort, men beviljandet av detta privilegium Àr mycket kÀnsligt. DÀrför bör du lita pÄ personen med tillÀggskortet.

De mest anvÀnda sökandena till detta kort Àr studenter. Dessa ungdomar utgör den största befolkningen som innehar dessa kort. PÄ samma sÀtt hittar vi Àven anhöriga som ansvarar för inköp en annan Àldre slÀkting.

Ett annat liknande fall Àr personer med funktionsnedsÀttning eller som pÄ grund av sin funktionsnedsÀttning inte kan göra inköp pÄ egen hand. PÄ sÄ sÀtt stÄr den auktoriserade personen fritt att göra inköp frÄn dem vid behov.

I slutet, vi hittade par De delar pÄ ansvaret att göra inköp hemma, Àven om de inte genererar inkomst. Det senare fallet genererar den största konflikten.

0 Shares