Vad Àr skillnaden mellan PR och reklamstrategiplaner? (Exempel)

0 Shares

Om du inte Àr i marknadsföringsvÀrlden Àr det möjligt att kÀnna igen skillnaden kan vara förvirrande för dig mellan PR och strategiska reklamplaner. Men idag kommer du att lösa alla tvivel om det.

Alla företag och institutioner sysslar med bÄde PR och reklam. BÄda Àr nÀra beslÀktade anvÀnda sociala nÀtverk och andra kommunikationsmedel; men alla letar efter ett annat syfte.

Vilka Àr dina PR-strategiplaner?

PR kan definieras som en uppsÀttning aktiviteter som definierar en organisation, ett företag eller en institution för att upprÀtthÄlla en alltid positiv bild i förhÄllande till allmÀnheten i allmÀnhet; det vill sÀga försöker bygga ett positivt rykte För vÀrlden.

Alltid en bra bild av företaget eller institutionen det Àr grunden för att bygga förtroende hos alla mÀnniskor, bÄde inom och utanför anlÀggningarna. Detta gör att verksamheten frodas eftersom folk kommer att vilja prova dina produkter eller tjÀnster.

Ekonomin bygger pÄ förtroendeom mÀnniskor inte litar pÄ eller har en dÄlig bild av en produkt, tjÀnst eller institution. Du kommer att tacka nej till alla meddelanden eller annonser du fÄr för din produkt eller tjÀnst.

Strategiska PR-planer anvÀnder olika kommunikationsmedel sÄsom sociala nÀtverk, bloggartiklar, pressforum, sociala evenemang bland annat; eftersom dess syfte Àr kommunicera olika typer av affÀrer i företaget.

Ett exempel pÄ sÄdana aktiviteter kan vara ett vÀlgörenhetsevenemang, som söka vÄrd och tÀckning stora massmedia; med avsikten att den goda bilden som detta evenemang förmedlar skulle nÄ sÄ mÄnga mÀnniskor som möjligt.

Vad Àr reklam och vad Àr det till för?

Reklam Àr en typ av kommersiellt budskap som mÄlet Àr att övertala massorna att köpa ett produkt- eller tjÀnstekontrakt som erbjuds av företaget som sponsrar det. Som du kanske tror Àr syftet med annonsering att öka försÀljningen av ditt företag.

Det finns mÄnga sÀtt för vilket reklambudskapet överförs. PÄ grund av dess direkthet Àr mÄnga företag villiga att annonsera pÄ sociala nÀtverk; utan att förbise mer traditionella kommunikationsmedel som tv, radio, tidskrifter, tidningar, affischer, skyltar och andra tryckta publikationer.

Typ av meddelande och sÀtt att göra det offentligt, har tidigare utretts av bolaget; eftersom det definierar marknadsföringsstrategier. Samma sak hÀnder med PR, men att skapa allmÀn acceptans och lojalitet till företaget; dÀrav vikten av att utveckla en plan för marknadsföringsstrategi.

Vad Àr skillnaden mellan PR och strategiska reklamplaner?

Den största skillnaden mellan PR och reklamstrategier Àr att den förra hanteras internt av företaget, med hjÀlp av information som det anser vara relevant för att kommunicera och behÄlla sin goda image.

NÀr det gÀller PR resurser anvÀnds vanligtvis som finns till hands företag; utan att behöva betala extra pengar för dess anvÀndning. SÄsom sociala medier, presskonferenser, intervjuer med journalister m.m.

Reklam, Ä andra sidan, finns i olika former annonsutrymme som ska betalastill en reklambyrÄ. Och dess mÄl Àr att öka försÀljningen av ett företags produkt eller tjÀnst. Fast nuförtiden kan du annonsera pÄ Instagram gratis eller annonsera pÄ Facebook gratis.

Tack vare detta har vi redan en tydlig skillnad mellan PR och reklam. Nu du kommer att kunna definiera en lÀmplig strategisk plan för vart och ett av dessa omrÄden; upprÀtthÄlla ditt företags prestige och sÀlja dina produkter eller tjÀnster.

0 Shares