Vad är skillnaden mellan en kreditbyrå och en kreditcirkel?

0 Shares

På finansområdet är de det Kreditupplysningsföretag eller SIC. Dessa är enheter som lagrar finansiell information om individer och företag i Mexiko. Vet du vad som är skillnaden mellan Buró de Crédito och Círculo de Crédito? I den här artikeln kommer vi att lösa dina tvivel om dessa två verktyg.

Vad är skillnaden mellan Buró de Crédito och Círculo de Crédito?

Både Kreditbyrån och Kreditkretsen ansvarar för att samla information om skattebetalarnas lån i en databas. Båda är obligatoriska för banker vid tillfället ge beröm. Rapporterna som genereras av vart och ett av dessa företag har dock olika kostnader.

Sedan kommer vi att förklara allt du behöver veta om programmet Kreditkontor och kreditcirkeln, såväl som dess attribut och funktionalitet. Dessutom får du lära dig om skillnaderna mellan de två samhällena.

Vad är en kreditupplysning?

Har du någonsin undrat vad en kreditbyrå är? En kreditupplysningsbyrå är en databas som lagrar information om kreditbeteende människor och företag. Denna information tillhandahålls varje månad av kreditinstitut som visar hur lånen betalas av, om användaren betalar i tid eller är sen med betalningar.

Vad är kreditkontoret till för?

Fil Kreditkontor Det är ett konsultativt verktyg som används av låneinstitutet för att kontrollera att den sökande har följt betalningen och utifrån denna information att lånet är godkänt.

Följaktligen eftersom människor och företag har Kredithistorikdenna kan konsulteras av användare eller tjänsteleverantörer för att bedöma möjligheten att bevilja ett lån.

Hur fungerar Kreditkontoret?

Kunder hos olika finansinstitut har en sådan kredithistorik lagrar information om deras betalningar och förseningar, vilket ger varje låntagare en karaktär eller profil som kan användas av kreditinstitut för att bevilja eller vägra kredit.

Det bör noteras att om den sökande har en bra kredithistorik eller historia, kommer de att kunna få tillgång lån snabbt och till bästa ränta. En kund som beter sig som en gäldenär kan dock få tillgång till lånet, men till högre priser.

Vad är en kreditcirkel?

Vad är en kreditcirkel? The Credit Circle är ett företag som samla in bakgrundsinformation om lån och betalningsbeteende hos privatpersoner och företag gentemot banker och finansiella institutioner som efterfrågar detta verktyg.

Vad är det för?

Circle of Credit äger skattebetalarnas kredithistorik och används för att visa individers och företags betalningsbeteende i finansiella och kommersiella lån.

Hur fungerar kreditcirkeln?

Círculo de Crédito integrerar information från banker och finansinstitutioner för att skapa en fil där personuppgifter om skattebetalare och lån som de har eller fått tidigare lagras.

Vad mer, ger information till långivare som frågar om sökandes kredithistorik genom sin kreditupplysning.

Skillnader mellan de två organismerna

Kreditbyrån är officiellt organUnder tiden han Lånecirkel är en privat enhet. Priserna för konsultation för att få en särskild kreditrapport genom kreditbyrån skiljer sig från de belopp som fastställts av kreditcirklarna. Du kan dock kolla kreditbyrån gratis en gång om året.

Å andra sidan är kreditbyrån äldre än kreditcirkeln. Den första grundades för 24 år sedan och den andra för 15 år sedan.

0 Shares