Vad är Samsung Smart Pinning och hur aktiveras det

0 Shares

Och även om det egentligen inte verkar vara en fördel, står vi inför en av dessa programvaruimplementeringar som hjälper många av oss att kontrollera mobilskärmen med bara våra ögon. Det är dock inte en av de funktioner som alla mobila enheter har idag. Även i fallet med Samsung, om vi har den smarta fixeringen som vi kommer att förklara nedan. Men dess karakteristiska funktion är begränsad till bara en sak, vårt ansikte.

Samsungs smarta fixering

Denna funktion som är integrerad i alla smartphones från det sydkoreanska företaget är baserad på ett ganska enkelt system för att det ska fungera. Och det bästa med detta är att det inte alls är nödvändigt att telefonen i sig har exklusiv hårdvara så att vi kan ha den i vår terminal. I grund och botten, eftersom dess användning kommer att vara genom drift den främre kameran på vår smartphone för bara en kort sekund.

Vad är Samsung Smart Pinning
På så sätt kommer telefonen att kunna göra det själv känna igen vår blick och veta om vi uppmärksammar mobilen eller inte. Och det är att det skulle vara ganska sällsynt att idag hitta en smartphone som inte har en selfiekamera i den övre delen av sin pekpanel bland sina specifikationer. Därför innebär det inte någon form av ansträngning att utföra denna programvara för mobila enheter.

Även om det inte är den enda mekanismen som kan implementeras för att uppnå denna typ av funktion. Till exempel kan enkel igenkänning genom sensorerna på smartphones också bli ett annat mycket användbart sätt att ytterligare förbättra detta system med vilket vi kommer att uppnå en sak: förhindra att skärmen på en Samsung-telefon stängs av medan vi tittar på den. . När det gäller den sydkoreanska tillverkarens mobiltelefoner fungerar det bara genom upptäcka användarnas ansikten via enhetens främre kamera.

Dessutom kommer den att fungera med alla som tittar på vår Samsung, eftersom den inte bygger lika mycket på ansiktsigenkänningen som används för att låsa upp vår mobiltelefon. Därför kan vem som helst kunna hålla skärmen på så länge du vill medan du tittar på den.

Hur man aktiverar denna Samsung-funktion

Lyckligtvis praktiskt taget alla smartphones från det asiatiska företaget med One UI har denna funktion som kallas Smart Fixation. Dessutom har alla telefoner en främre kamera, så det kommer inte att vara nödvändigt att kontrollera om du har det här mjukvarusystemet i din terminal eller inte.

Och ett av de första Android-mobilmärkena som använde sig av denna teknik var Samsung själv, vilket är anledningen till att den är integrerad i var och en av dess mobilmodeller från den gamla Galaxy S6 . Så under åren har detta verktyg från det koreanska företaget förbättrats mycket.

Aktivera Fijación intelligente Samsung

Därför, för att kunna aktivera den, är stegen att följa ganska enkla och inte komplicerade att följa. Och är nästa:

  1. Öppna inställningarna för din Samsung-smarttelefon.
  2. Sök och gå in i avsnittet Avancerade funktioner.
  3. Tryck på Rörelser och gester.
  4. Aktivera alternativet Smart Fix .

När vi väl har tryckt på den kommer vi redan att ha alternativet som vi alltid kommer att kunna behålla pekskärmen med medan vi tittar på den. Eftersom den, som vi sa, använder den främre kameran på den mobila enheten för att upptäcka vårt ansikte. I händelse av att vi vill avaktivera den behöver vi bara trycka på den här knappen igen. Dessutom har detta mjukvaruverktyg för Samsung-paneler olika nackdelar som kan leda till att det inte fungerar korrekt och som vi kommer att förklara nedan.

Varför fungerar det inte när jag aktiverar det på min mobil?

Mer än en användare har säkert sett denna avancerade funktion i inställningarna på sin smartphone och har inte förstått så väl vilka fördelar den ger och hur den verkligen fungerar. Tja, det finns många användare som har bestämt sig för att sluta avaktivera det, eftersom de inte märkte någon fördel av att ha det aktiverat. Detta kan dock hända eftersom Smart Fix-alternativet har olika nackdelar i följande fall:

pantalla Samsung Galaxy S21 Ultra

  • När vår smartphone inte hålls vertikalt.
  • Om den främre kameran på Samsung-telefonen misslyckas, så kommer den inte att känna igen varken ansiktet eller ögonen.
  • I händelse av att ljuset i vår miljö är mycket mörkt, då kameran inte kommer att kunna känna igen väl om vi tittar på mobilpanelen eller inte.
  • Om selfiekameran används av ett annat program på vår mobila enhet. I det här fallet kan felaktig användning uppstå om vi har någon typ av anpassningsstartare, batterisparare, antivirus eller rymdstädare, det kan påverka dess korrekta funktion. Därför rekommenderar de från Samsung själv att vi försöker avinstallera dem från vår smartphone för att se om detta är orsaken till problemet.

Dessutom rekommenderas det alltid att vi kontrollerar om vi har någon uppdatering tillgänglig för systemet på vår smartphone. För att göra detta måste vi gå in i Inställningar> Programuppdatering och se om vi har en ny version eller patch tillgänglig att ladda ner och installera. Tja, det kan korrigera ett specifikt problem som kan påverka dess korrekta funktion och vi var omedvetna om det.

Ett sista alternativ kommer att vara att återställa inställningarna som vi har konfigurerat på telefonen, eftersom vi kanske har rört något som kan påverka den smarta fixeringen av Samsung. För att göra detta måste vi gå in i Inställningar> Allmän administration> Återställ> Återställ inställningar . Senare måste vi kontrollera om problemet har försvunnit och att det här verktyget fungerar utan problem på vår telefon.

0 Shares