Vad är responsiv webbdesign?

responsiv-webbplats-design

Första intrycket är viktigt. I en tid där din webbplats sannolikt kommer att vara det första intrycket en prospekt någonsin har av ditt varumärke, måste du se till att den sticker ut – oavsett vilken enhet, webbläsare eller skärmstorlek de tittar på den på.

Din webbplats ska vara snabb, attraktiv och intuitiv på både stationära datorer, smartphones och surfplattor. Faktum är att användare är fem gånger mer benägna att överge en webbplats om den inte är mobilvänlig, och mer än hälften av konsumenterna säger att en dålig mobilupplevelse skadar deras uppfattning om ett varumärke. Om du inte optimerar på alla enheter kan du avvisa potentiella kunder.

Men det betyder inte att du behöver utveckla separata webbplatser för varje enhet. Skapa istället en responsiv webbplats som är tillräckligt flexibel för att rendera bra på alla enheter automatiskt.

Vad är responsiv webbdesign?

Responsiv webbdesign är en metod för webbdesign som använder flexibla layouter, bilder och media för att säkerställa att en webbplats anpassar sig väl till alla enheter. Webbplatsen upptäcker tittarens skärmstorlek och anpassar dynamiskt dess layout för att erbjuda bästa möjliga användarupplevelse till besökarna.

Till exempel kan en kortsektion med fem kolumner se bra ut på en bred skrivbordsskärm, men hur kommer den att gå sönder för att passa på en smal skärmad iPhone 5? Responsiv webbdesign säkerställer att de fem korten går sönder eller omorienterar sig på ett sätt som även tilltalar mobilanvändare.

Tänk på responsiv webbdesign som en form av inkommande kontextualisering. Genom att svara på användarens beteende, miljö och plattform kan du öka sannolikheten för att glädja webbbesökare och uppmuntra dem att konvertera på dina erbjudanden.

Mobile-First vs. Desktop-First Responsive Web Design

Det finns två grundskolor för att närma sig responsiv webbdesign: Mobile-first och desktop-first.

Desktop-första webbdesign innebär att först designa en detaljerad helskärmswebbplats och sedan bryta ner den och gömma eller slå in element för att passa mindre upplösningar. Detta tillvägagångssätt har varit det dominerande tillvägagångssättet under lång tid, men det kan begränsa en del av kärnfunktionaliteten och användbarheten av den mobila versionen.

Webbdesign i första hand med mobilen har vunnit mark under det senaste decenniet med framväxten av mobilteknik. Ibland kallas webbdesign för innehåll först, mobil-först webbdesign innebär att noggrant strukturera innehållet på din mobila webbplats för att vara så intuitivt och användarvänligt som möjligt, och sedan lägga ytterligare visuella och narrativa element över det för skrivbordsversionen.

För- och nackdelarna med varje tillvägagångssätt kommer att variera beroende på ditt företag, dina framtidsutsikter och de specifika funktionerna på din webbplats. På New Breed håller vi oss i första hand till en desktop-first-strategi eftersom de flesta av våra publiker konsumerar innehåll via en bärbar dator.

“Hiding the Candy” i Desktop Design

På New Breed hänvisar vi till processen att bryta ner en skrivbordsdesign till en mobilvänlig version som att “gömma godiset”.

Med andra ord, när vi har designat en komplett, fullt fungerande webbplats, arbetar vi för att göra det mindre komplicerat för mobilanvändare. Istället för att testa alla möjliga enheter som en användare kan besöka webbplatsen från, målsätter vi brytpunktereller de exakta bredderna som en webbplats kommer att justera sin layout för att göras bra på enheten.

Till exempel är 767 pixlar breda vår brytpunkt för telefoner, så alla skärmstorlekar som är mindre än 767 pixlar återger mobilvyn, medan allt större än så återger en surfplatta eller skrivbordsvy. Själva modulerna, bilderna och layouterna kommer att krympa och expandera för att fylla sidan. Inom mobildesign handlar det vanligtvis om att strukturera om och förenkla sidans innehåll för att vara mer rakt på sak, skanningsbart och lätt att hitta.

pris

När vi designade Reward Gateways webbplats, till exempel, designade vi en interaktiv modul för skrivbordssidan. Användare kan föra muspekaren över olika ställen i bilden för att se informationen som är kopplad till den bilden.

mobil

På en mobilwebbplats skulle denna interaktivitet dock inte vara lika lätt att använda. Så efter brytpunkten för mobildesign delas bilden upp i en enkel, punktlista med information.

Under kvalitetssäkringsprocessen bör du testa designen på olika enheter, skärmstorlekar och webbläsare för att säkerställa att webbplatsen går sönder korrekt och konsekvent. Naturligtvis skulle testning på alla möjliga enheter vara besvärligt för alla utvecklingsteam, så det finns verktyg du kan använda för att effektivisera denna process. På New Breed använder vi BrowserStack för att testa våra webbplatser på så många olika plattformar och enheter som möjligt.

Nya enheter av olika storlekar kommer ut varje dag, så att närma sig webbdesign på detta sätt säkerställer flexibilitet över det breda och ständigt utvecklande utbudet av enheter.

Vilka är SEO-konsekvenserna av responsiv webbdesign?

Responsiv, mobiloptimerad webbdesign kan öka din SEO-ranking avsevärt genom förbättrad webbplatsanvändbarhet, snabbare laddningstid, minskad avvisningsfrekvens och mer.

Google uppdaterar kontinuerligt sin algoritm för att möta användarnas behov. Det är alltså inte konstigt att Google nu tar hänsyn till att majoriteten av dagens användare använder webben via en mobil enhet. Eftersom responsiv webbdesign skapar en bättre användarupplevelse för mobilbesökare har Googles algoritm börjat gynna responsiva webbplatser framför icke-responsiva.

Takeaway

Att utveckla en responsiv webbplats är nyckeln till att öka din sökranking, förbättra användarupplevelsen, optimera för mobilen och i slutändan öka din webbplatsomvandlingar.

Processen med att utveckla en responsiv webbplats kan ta lite mer tid än att utveckla en som inte svarar, men lita på oss, den extra tiden och ansträngningen är värt det i det långa loppet. Använd en responsiv webbplats för att skapa det första intrycket för dina potentiella kunder, oavsett vilken enhet de använder./p>

Relaterade Artiklar

Back to top button