Vad är Onion over VPN och hur fungerar det?

Vad är Onion over VPN och hur fungerar det?

Säkerhet och integritet är de två största utmaningarna för alla moderna digitaliserade system. Även om data är sårbara under överföringen från ett system till ett annat, äventyrar obehörig åtkomst integriteten för den avgörande informationen. Därför kämpar IT-världen för att utveckla moderna verktyg och teknologier som lägger till ett extra lager till de befintliga säkerhetsfunktionerna. De ledande säkerhetstjänsterna som Norton erbjuder välbehövligt skydd och den idealiska kombinationen av Lök över VPN.

Lök över VPN

Låt oss gå igenom konceptet med denna sammanslagning av två olika säkerhetsverktyg i ett, dess praktiska funktion för att skydda alla system följt av några snabba frågor om detsamma. Men innan du går till kombination, låt oss förstå Onion och VPN oberoende.

Vad är lök?

Datan i löknätverket krypteras och överförs sedan genom nätverksnodserier som lökskikten. Dessa nätverksnoder kallas lökroutrarna. Meddelandet eller data anländer till destinationen när det sista lagret dekrypteras.

Vad är lök

Skyddet av identiteten är som bäst eftersom varje nästa lager bara känner till de föregående lagerdetaljerna. Det kallas även Tor-nätverket.

Vad är VPN?

Det virtuella privata nätverket eller VPN skapar ett enkelt privat nätverk från vilken offentlig internetanslutning som helst.

Virtuellt privat nätverk

Därför maskerar VPN:er internetanvändarens IP-adress, och alla åtgärder förblir mycket omöjliga att spåra. Därför är den perfekt för enheter med hög risk att förlora dataskyddet när de är anslutna till offentliga internetanslutningar.

Vad är Onion over VPN?

Det är vanligt och ganska förståeligt att önska de dubbla fördelarna med löknätverket och VPN. Därav Lök över VPN skapades. Även känd som Tor over VPN, skickar denna inställning internettrafiken genom VPN och sedan genom Onion-nätverket innan den skickas till internetservrarna. Internetanvändarens identitet förblir med andra ord anonym, och det finns inget möjligt alternativ att spåra anslutningen.

Vad är Onion over VPN

Den använder samtidigt Tor-webbläsaren och VPN för all inkommande eller utgående datatrafik. Det primära syftet med denna installation är flerskiktskryptering med fördelarna med löknätverket och VPN samtidigt. Som ett resultat täcker det avsevärt de dubbla VPN-fördelarna och erbjuder enkel användning och avancerad säkerhetsanvändning.

Hur fungerar Onion over VPN?

Det är lätt att förstå arbetsflödet i Lök över VPN nätverk. De primära behoven för en sådan installation är en bra internetanslutning, VPN och lökläsare. VPN-leverantörerna erbjuder ofta Lök över VPN konfigureras som en inbyggd funktion i sin app. Låt oss förstå det inkommande och utgående internetdataflödet separat för steg-för-steg-arbetet av denna effektiva installation.

inkommande och utgående internetdataflöde

Utgående internetdataflöde:

 • Data från enheten krypteras med VPN.
 • Den krypterade informationen från VPN är återigen krypterad för att lägga till krypteringslager till datan.
 • Den dubbelkrypterade datan skickas till VPN-servern.
 • När data väl har tagits emot av VPN dekrypterar den data. Lökwebbläsaren eller Tor-webbläsaren krypterar fortfarande data från VPN i detta skede.
 • Enligt kraven skickas denna krypterade data via Tor-webbläsaren till den mörka webben eller den klara webben.
 • För den mörka webben dekrypteras data när den når destinationen.
 • För tydlig webb dekrypteras data vid noden av onion-webbläsaren och skickas sedan till World Wide Web.

Inkommande internetdataflöde:

 • Data från appen, tjänsteleverantören eller webbplatsen skickas till Tor-webbläsaren.
 • Tor-webbläsaren tar emot data och krypterar den.
 • Den krypterade datan från Tor-nätverket skickas till VPN-servern.
 • VPN-servern lägger till ytterligare ett lager av kryptering till den krypterade informationen från Tor-nätverket.
 • Den dubbelkrypterade datan skickas till användarens enhet.
 • Tor-webbläsaren dekrypterar data som skickas till enheten.
 • VPN löser återigen data från tor-webbläsaren.

Varför används Onion over VPN?

Säkerhet och integritet kan tyckas vara de enda två huvudsakliga fördelarna med Lök över VPN, men det finns mycket mer tekniskt.

krypteringslager

De främsta fördelarna med denna inställning inkluderar:

 • Det erbjuder exceptionella nivåer av sömlös internetanslutning eftersom VPN döljer hemmets IP-adress och hindrar den från att komma in i Onion-nätverket. Därför kan systemet inte generera användarens IP-adress.
 • Den erbjuder end-to-end datakryptering för användaren. Även VPN-leverantören kan inte komma åt data som går till löknätverket på grund av de ytterligare krypteringsskikten över VPN. Det är svårt att spåra en anslutning som skapats med denna inställning. Möjligheten till en obehörig nod i löknätverket hanteras bäst av VPN som förhindrar dataåtkomst till någon extern enhet.
 • Det är en lättanvänd installation. Dessutom erbjuder flera VPN-tjänsteleverantörer Lök över VPN konfigureras som en inbyggd funktion. Således eliminerar det användningen av extern webbläsare, och denna inställning uppnås med ett enda klick.
 • Det är möjligt att komma åt de begränsade webbplatserna som inte är möjliga med hjälp av det oberoende löknätverket. Därför drar många användare nytta av att komma åt mörka webbplatser med kombinationen av Lök över VPN.

FAQ:

 1. Vad är det enkla flödet i Onion over VPN?

Internetdetaljerna från enheten går via VPN-servern och passerar sedan genom Onion-nätverket i denna inställning. Efter att ha gått igenom Onion-nätverket når detaljerna World Wide Web.

 • Vad behöver jag för att använda Onion over VPN?

Huvudkraven för att använda den här inställningen inkluderar höghastighetsanslutning till internet, en VPN och webbläsare Onion eller Tor. Beroende på kraven kan användaren välja vilken annan webbläsare som helst än Tor-webbläsaren.

 • Hur använder man Onion over VPN-konfiguration?

Det är lätt att använda denna säkerhetsinställning. Först kan användaren öppna VPN-appen med inbyggt stöd för denna kombination. Sedan, när en VPN-anslutning har uppnåtts, kan Tor- eller Onion-webbläsaren nås för snabb internetsurfning.

 • Erbjuder VPN:er inbyggt Onion over VPN-stöd?

Vissa VPN som NordVPN, ProtonVPN, etc. kommer med inbyggt stöd för Lök över VPN kombination. Den ger snabb åtkomst till alla program utan att konfigurera den till den oberoende Onion-webbläsaren.

 • Skiljer sig Onion over VPN från VPN over Onion?

Ja, båda dessa säkerhetsinställningar skiljer sig ganska mycket från varandra. Det är inte lätt att sätta upp en VPN över Onion och har en annan uppsättning fördelar och syften än den användbara kombinationen av Lök över VPN.

Avslutar:

Lök över VPN vinner i stort antal när den erbjuder moderna säkerhets- och integritetsstandarder till alla enheter. Skyddet av surfhistorik från det oberoende VPN, att dölja riktig IP-adress och att utföra alla viktiga uppgifter på ett säkert sätt får många VPN-leverantörer att erbjuda inbyggt stöd för denna kombination. Jämfört med VPN över Onion, Lök över VPN är lätt att installera, förstå och kommer med en lång lista med säkerhets- och integritetsfördelar för alla personliga eller professionella användare.

Relaterade Artiklar

Back to top button