Vad är off-page SEO?

Vad är off-page SEO?

Du har säkert hört talas om att optimera ditt innehåll för on-page SEO tidigare. Det består av att optimera dina inlägg för att hjälpa dem att rankas högre i Googles sökning och inkluderar saker som att perfekta dina metabeskrivningar, använda alt-text på bilder och optimera bloggarna du lägger upp när det gäller H1:s och layout.

Du har full kontroll över alla dessa åtgärder, och att göra dem kommer att öka din domänauktoritet. Domänauktoritet är en sökmotors rankingpoäng utvecklad av Moz som förutsäger hur väl en webbplats kommer att rankas på sökmotorernas resultatsidor (SERP).

Så det ligger i ditt bästa intresse att göra så mycket som möjligt för att öka din egen domänauktoritet och öka din förmåga att synas i toppresultaten på Google. När du dyker upp i toppresultaten i Google är dina sidor lätt att hitta av användare och kommer att öka trafiken och så småningom intäkterna för ditt företag.

Men det finns också saker du kan göra utanför din egen webbplats som hjälper Google att se dig som en pålitlig och pålitlig källa till information. Dessa åtgärder kallas off-page SEO.

Med off-page SEO förlitar du dig på att andra sajter pekar tillbaka till dig som en trovärdig källa, så det mesta av taktiken kretsar kring länkbyggande.

Länkbyggnad

Länkbyggande fokuserar på att hitta sätt att få andra källor att länka till din webbplats. Att ha trovärdiga webbplatser som länkar till ditt innehåll kommer att öka din domänauktoritet eftersom det antyder att du är en pålitlig källa till information om de ämnen du skriver om.

“Ju fler länkar du tar emot och skickar ut, desto mer ansedd ser Google dig”, säger Guido Bartolacci, Head of Demand Generation på New Breed.

Det finns två sätt att få länkar: naturligt eller manuellt.

Naturligt länkbygge

Naturligt länkbygge uppstår när andra källor och webbplatser refererar och länkar till din webbplats på egen hand, utan att bli tillfrågad. Om du skriver riktigt bra innehåll bör detta ske med tiden.

Naturligt länkbygge kommer att hända om du har en innehållsstrategi som verkligen är inriktad på att skapa det innehåll som dina potentiella köpare letar efter eftersom andra människor i din bransch också kommer att se ditt innehåll som värdefullt.

Du kan också försöka skriva typer av innehåll som är mycket refererade eller som oftast behövs av andra som studier och forskning. När andra personer i din bransch skriver om liknande ämnen kan de inkludera din forskning och statistik för att stärka deras poäng och ge dig en länk.

En annan typ av innehåll som också har stor chans att bli länkad är definitionsblogginlägg eller “vad är”-artiklar.

“Det finns termer som vi inte nödvändigtvis vill eller behöver äga helt”, säger Guido. “Så vi kommer att hitta trovärdiga källor att länka till när vi nämner dessa termer och låter någon annan äga den definitionen.”

Men på baksidan, om det finns nyckelord som du vill äga och tror att du kan vara den trovärdiga resursen på, kan det hjälpa dig att länka till andra webbplatser genom att skriva dessa.

Nackdelen med naturligt länkbygge är att det tar tid.

“Om du snabbt vill öka din domänauktoritet, kommer det inte att ge dig de resultat du vill ha så snabbt som du vill ha dem”, säger Guido.

Manuell eller avsiktlig länkbyggnad

Om du letar efter att snabbt öka din domänauktoritet kan du manuellt nå ut till branschrelevanta, trovärdiga sajter och be dem länka till dig.

När vi ber någon att länka till din webbplats tror vi att det är bäst att ge dem värde också. Om du redan har länkat till deras sida kan du leda med det i ditt e-postmeddelande och be dem att länka tillbaka till dig också. Den typen av interaktion skapar ett “alla vinner”-scenario.

Att bli länkad till en webbplats som en trovärdig källa kan hjälpa dig att bli uppmärksammad av andra företag där ute som är kompletterande produkter eller tjänster. Dessa företag kan börja lita på dig som en informationskälla och länkar till dig flera gånger också.

Strategier för att uppmuntra länkbygge

Tillåt gästförfattare på din webbplats

Det finns sätt som du kan uppmuntra människor att länka till din webbplats utan att fråga dem direkt. Ett av sätten att göra det är genom att låta gästförfattare göra inlägg på din webbplats eller blogg.

“Det är ett passivt sätt att få igång länkbyggande på din webbplats, säger Guido. “Vi har ett formulär på vår webbplats som låter tankeledare skicka inlägg till oss och skriva för vår blogg som gästförfattare som låter dem komma till oss.”

Om du tillåter gästinlägg på din blogg uppmuntras dem att länka till din webbplats på sin egen webbplats när deras innehåll har publicerats. Det är inte en garanterad metod för att säkerställa att du bygger ut dina länkar, men det är en bra strategi att ha på plats för att uppmuntra det.

Du kan också vara avsiktlig kring hur du söker efter gästinlägg för din blogg. Om du letar efter proffs som har ett stort antal följare kan du få ett ökat engagemang och länkar från det inlägget när de börjar dela det till sin egen publik.

Även om du inte har en direkt hand i att inlägget blir länkat också, ökar du chanserna att det händer genom att rikta in dig på specifika individer att skriva för din blogg.

Att skicka in gästinlägg på andra webbplatser kan också ge dig en länk till din egen webbplats.

Kataloger

Förutom att be andra webbplatser att länka till ditt innehåll, är kataloger en annan bra plats för länkbyggande. Kataloger tenderar att ha en hög domänauktoritet och är en pålitlig källa för företag i alla typer av branscher. Kataloger kan vara sajter som Yelp, G2 eller Glassdoor.

Till exempel finns New Breed i HubSpot Partner Directory. Eftersom vår webbplats är länkad till den sidan som en ansedd partner för HubSpot, får vi mycket trafik och hänvisningar från den källan. Hubspot i sig är en mycket trovärdig sida, och själva katalogen är en trovärdig sida, så det hjälper till att öka New Breeds domänauktoritet som helhet.

Utmärkelser

Ett enkelt sätt att bygga ut din strategi för länkbyggande är att ansöka om och ta emot utmärkelser. Vissa utmärkelser kräver en inträdesavgift, men om ditt företag gör saker bra och som du är stolt över bör du kunna hitta utmärkelser som du är berättigad till.

Utmärkelser webbplatser tenderar att ha anständig domän auktoritet och kommer att länka tillbaka till din webbplats, vilket ger en snabb vinst till din länkbyggande strategi. Dessutom ger vinnande utmärkelser ett förtroendemärke för ditt varumärke.

Takeaway

Även om det kan verka som att du inte har så mycket kontroll över vad som händer med ditt innehåll efter att det har hamnat på din webbplats, så är det inte fallet. Genom att följa SEO bästa praxis och skapa innehåll som är värdefullt för din publik kan du öka din placering i sökresultaten.

Off-page SEO är bara halva bilden. Ladda ner vår ultimata SEO-checklista för att säkerställa att du vidtar alla åtgärder på sidan du behöver för att se till att du får organisk trafik av hög kvalitet.

Relaterade Artiklar

Back to top button